Theezakjes Uitjes

Dutch Tea Festival 2017

Afgelopen zondag vond het tweede Dutch Tea Festival in Utrecht plaats. Uiteraard was ik van de partij en wat was het weer leuk! Veel inspirerende merken, producten, gezelligheid, lekker kletsen en mooie gesprekken met ondernemers. Een blog kon niet ontbreken, dus vandaag alle ins & outs over dit event.ย 
Het Festeaval, zoals het zo mooi heet, vond net als vorig jaar plaats in de fotogenieke locatie De Fabrique in Utrecht. Een oude fabriek met verschillende gebouwen en ruimtes. Echt heel erg mooi!
De organisatie heeft goed geluisterd naar de kritiek van vorig jaar, het event is ruimer opgezet, er is meer loopruimte tussen de stands, er zijn meer workshops en door het heerlijke weer kunnen we buiten zitten en genieten van muziek en al het lekkers dat er te koop is. Hier vind je onder andere ook de fotogenieke auto van Cascara, een sparkelende theedrank en de wijnfiets.
Ook dit jaar ging ik samen met theevriendinnen Maria (van het blog Tea-A-Maria) en Josรฉ naar het festeaval. Zij verzamelen ook theezakjes en komen net als ik uit het Noorden van het land, erg leuk en gezellig dus!Nadat we, na een rit van zo’n 2 uur, zijn aangekomen en de auto hebben geparkeerd kan het feest beginnen. We starten meteen maar met de theemarkt. Deze is over 2 grote loodsen verdeeld en er is genoeg te zien. Mooie producten, bekende- en onbekende merken en allerlei lekkers zien we voorbij komen. Bij de een maken we een praatje, bij een ander genieten we van een theetje (met de tastingcup!) en weer ergens anders kopen we wat leuks of lekkers.
Ik heb meteen een leuk gesprek met de eigenaar van de theebar- en winkel Cups and Leafs in Haarlem. Erg interessant om te horen hoe zij te werk gaan en ik proef een heerlijke Chrysanten thee (aanrader!).
Verder leren we de toffe producten van Vatille kennen. Bij dit bedrijf kun je je eigen thee samenstellen zoals je al kunt zien op de rechtse foto hierboven. Je zag allemaal zakjes en potten met leuke producten staan en deze kun je vervolgens helemaal naar wens toevoegen aan je thee. Een erg leuk concept!

Er is volop chocolade te koop, natuurlijk een perfect iets naast een heerlijk kopje thee. Ik proefde deze chocoladerepen van The High Five Company en wat waren ze lekker!
Prachtige verpakkingen zie je ook heel veel, natuurlijk erg leuk, want zo’n verpakking doet het hem toch wel een beetje. Hier links zie je een verpakking voor een speciaal theeglas waarin je je thee kan vervoeren. Rechts het nieuwe product van Twisttea, Hemelwater. Dit is een speciaal biertje waaraan Earl Grey thee is toegevoegd. Mocht je benieuwd zijn naar de smaak? Hou dan Maria haar blog in de gaten, want ze gaat een review schrijven.
Verder heb ik nog bijzondere theeproducten gespot, zo hebben we geroken aan een thee-parfum, heb ik thee-tuis gespot een etuitje waarin je je thee kan meenemen in je tas en heb ik de Hennep thee gezien die wordt geproduceerd in Groningen.
Nadat we nog een workshop thee blenden hebben gevolgd, doen we nog een tweede en derde rondje over de markt en kopen we alles wat we leuk vonden om mee te nemen.
Wat was het weer een heerlijk event. Lekker proeven, theeleuten en vernieuwende producten spotten. Al met al een heerlijke gezellige dag. Ik ben natuurlijk niet met lege handen naar huis gegaan… Ik heb een aantal verschillende theezakjes gekocht, die ik nog niet in mijn verzameling had (uiteraard ;)) en een theeplantje, want dat vind ik toch ook wel heel erg leuk. Op deze manier kan ik iedere week een kopje theezetten van mijn eigen theeplantje. Ik zal jullie hier wel eens meer over vertellen hoop ik…

Mochten jullie nou heel benieuwd zijn naar mijn aankopen, laat het me weten in de comments! Dan kan ik kijken of ik nog een soort van mini-shoplogje kan delen. Fijne dag!

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reply
  Maddy
  30 mei 2017 at 11:46

  Zo te lezen hebben we heel wat gemist maar dat wist ik eigenlijk al toen we besloten om niet te gaan. Ik kan haast niet wachten tot volgend jaar en dan maar hopen dat het allemaal (werk, weer, gezondheid) wat beter uitkomt zodat we kunnen gaan.
  En natuurlijk ben ik, zoals we dat hier zeggen, stik nieuwsgierig wat je allemaal gekocht hebt.

 • Reply
  Daphne Coers
  30 mei 2017 at 21:17

  Ooooh, wat zal jij je als een kind in een snoepwinkel gevoeld hebben!!!!
  Zo leuk en mooi al die foto’s, ik leef helemaal mee.
  Ben best benieuwd of je nog veel nieuwe smaken, producten of andere dingen hebt gezien.
  Leuk verhaal weer, met plezier gelezen.

 • Reply
  LunaLuna
  2 juni 2017 at 13:07

  Volgend jaar wil ik echt heen! Zo leuk dit allemaal. Weet je ook waar je het biertje kunt kopen? Erg benieuwd naar!

  • Reply
   mydailyt
   4 juni 2017 at 15:02

   Jaa zeker doen, is echt een aanrader! Ik heb even voor je gekeken naar het biertje, maar ik zie alleen een facebookpagina. Maar als je ze een berichtje daar of een mailtje stuurt kunnen ze je vast helpen ๐Ÿ™‚
   https://www.facebook.com/Hemelwater/

  Laat een reactie achter