Food Uitjes

Dutch Tea Festival – 28 mei 2017

Dat ik gek ben op thee is bij de meeste van jullie wel bekend! En het leuke was dan ook dat ik naar een blogevent mocht dat helemaal gericht was op thee. Afgelopen zondag ging ik naar een voorproefje van het Dutch Tea Festival 2017 dat plaatsvindt in de Fabrique in Utrecht. Uiteraard was ik al bekend met dit festival want ik was vorig jaar (de eerste editie) ook al van de partij. Helemaal leuk dus dat ik dit jaar als blogger naar dit event kan, een voorproefje kreeg en een leuke kortingscode voor jullie heb (onderaan)
Voor diegene die mijn blog vorig jaar nog niet volgden of even is vergeten wat het Dutch Tea Festival ook al weer is, even een klein beetje informatie.
Wist je dat thee, naast water, de meest gedronken drank ter wereld is? Daarom kon een thee festival niet uitblijven. Al jaren was er een speciaal koffiefestival in Nederland of een combi tussen koffie- en thee, maar een echt theefestival was er niet. Daar kwam vorig jaar verandering in en hoe! Een grote beurs op een toffe locatie met verschillende bekende- en onbekende standhouders, vele workshops, food en muziek. Het werd druk bezocht, zelfs zo druk dat het af en toe overvol was. Daarom wordt er dit jaar extra uitgebreid.
Het festival vindt plaats in de Fabrique in Utrecht. Een oude fabriek met vele oude elementen, verschillende zalen en veel ruimte. Een echte evenementenlocatie met een hip interieur. Ook schenken ze bijzondere drankjes als de Thijstea Iced teas, wat gemaakt wordt van afvalfruit. Erg lekker kan ik je vertellen!
De beurs is dit jaar groter opgezet om de drukte te verspreiden. Er komen nog meer standhouders in een groter opgezette ruimte, inspirerende lezingen, vele workshops die ook vaker voorkomen en zijn er veel zitjes en foodplekken. Of je nou nieuwkomer-, eigen horecaondernemer- of een echte theeleut bent, dit festival is zeker het bezoeken waard! Er zijn zelfs speciale workshops georganiseerd voor de gevorderde theekenners.

Tijdens het bloggersevent kreeg ik een voorproefje van twee workshops die gegeven zullen worden op het festival. En ik kan je zeggen, dat is echt de moeite waard! Ze zijn erg interessant, leerzaam en leuk om te volgen. Wel een tip, kijk van tevoren al waar je naar toe wilt, want vol = vol. Ik ga denk ik maar een lijstje met favorieten opstellen van de workshops en lezingen die ik zeker wil bezoeken.
Matcha, de trend op het gebied van thee! Volgens mij hou je hiervan of vind je het niks, maar dat het op dit moment erg populair is, is een ding dat zeker is. Mr. & Mrs Tea weten alles over matcha en we leerden hoe we dit groene poeder moesten klaarmaken. Ik moet eerlijk bekennen dat ik vorig jaar ook een matcha workshop heb gevolgd waarbij we een shotje kregen en ik het vreselijk vond. Maar tijdens deze workshop zag je echt hoe de matcha werd geklopt, op smaak kwam en wat je allemaal nog meer met dit product kan (zie die bites op de foto, heerlijk!). En deze matcha was wel erg lekker. Dus waarschijnlijk is het een kwestie van een goede matcha en de zetwijze. Dit kan per land en per matchapoeder verschillen werd mij verteld.
Na de inspirerende matcha workshop leerde Jerry, van Kaldi, ons om een echte muntthee te zetten. Niet door maar wat munttakken in heet water te proppen, maar op een hele simpele maar heerlijke manier!
Met sencha tea, verfrissende sinaasappel en munt kregen we echt een hele lekkere muntthee. Stiekem houd ik niet van muntthee, maar deze vond ik toch wel heel erg lekker fris. Ik zal proberen de komende week eens het recept met jullie te delen.

 

Dutch Tea Festival 
28 mei 2017
10.00 – 17.00 uur
De Fabrique, Utrecht

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

 • Reply
  Mirjam
  6 mei 2017 at 12:31

  Ik vind het wel heel erg leuk, maar weet nog niet of ik er ook daadwerkelijk heen ga, maar je maakt mij er wel enthousiast voor! Leyk geschreven!
  Liefs,
  Mirjam

 • Laat een reactie achter