Edukans Geen categorie

Edukans OE, Update #4


Hier is dan alweer de vierde Edukans Onderwijs Expeditie (OE) update.
Er is veel gebeurd de afgelopen tijd. Ik heb 2 grote sponsoracties gehad en hierdoor heb ik al meer dan driekwart van mijn geld binnen. Helemaal super natuurlijk! Maar ook omdat er nog een aantal acties lopen en komen waardoor ik dus wel over de € 1000,- heen zal gaan. 
Heb je de eerdere berichten nog niet gelezen?   
Klik dan gauw bij labels op Onderwijs Expeditie 2014  —->>

Tussenstand:
€ 835,-  Dit is dus 630 euro meer dan de vorige maand! Wow wat fijn 🙂 Ik heb een hele goede sponsormaand gehad dus.  

Nog te gaan: 
€ 165,-

Laatste donatie:
De laatste donatie die ik heb gekregen is van Natascha, ik ken haar niet maar ze heeft de babykaartenset van het Paqhuis bij mij gekocht voor € 15,-. Zij had mijn actie voorbij zien komen op Instagram en wilde graag de set kaarten kopen. Vervolgens gaf Natascha ze cadeau aan haar zwangere vriendin. Ik hoop dat ze er blij mee zijn. Ook schreef ze er een berichtje bij: Mooie actie! Nu wachten op de prachtige kaarten van Paqhuis 🙂

Eerdere Acties: – De kaarten actie van Willy, deze actie heeft in totaal € 55,- opgebracht! 

Zoals jullie in de vorige update hebben kunnen lezen was ik druk met een aantal acties. Twee daarvan lopen nog (De Instaswap en de Huisjes van Leeffstijl.nl) en de anderen zijn allemaal afgerond. 
Allereerst had ik natuurlijk de Koningsdag waarbij ik op de Oranjemarkt spulletjes verkocht. Ik kreeg vele leuke reacties en er waren best veel mensen. Wel had ik gedacht dat meer mensen iets zouden kopen. De meeste mensen keken alleen of vroegen wat ik ging doen. De meeste bekenden kochten wat en een paar ‘vreemde’ mensen. Uiteindelijk heb ik na de markt nog veel spullen verkocht aan mijn klasgenootjes, vrienden en collega’s van mijn vader. Uiteindelijk is de opbrengst van de markt € 150,- Verder heb ik nog veel donaties gekregen van kerkleden (toen ik met de onderstaande actie in de hals stond) en heb ik € 285,- op mijn actiewebsite kunnen plaatsen i.p.v. € 150,-

Mijn kraampje, ik deelde één grote kraam met iemand die kaartjes verkocht. Het was samen heel gezellig. Mijn moeder en tante hebben ook nog meegeholpen tijdens de verkoop.


Naast de Koningsdag actie had ik nog een bloembollenactie opgestart via Baltus Fundraising. Bij deze organisatie mag je 40% (omdat ik Edukans heb als actie, normaal 30%) van de totale opbrengst houden. Ik heb eerst in de hal van de kerk gestaan na afloop van de kerkdienst. Ik kreeg heel veel leuke reacties en heb hier dan ook de meeste bestellingen opgehaald + nog vele donaties van mensen die geen bloembollen wilden, had ik hierboven al beschreven. Verder nog bestellingen van familie gehad en ook ben ik nog even bij de buurt langs geweest. Uiteindelijk had ik zo’n 37 bestellingen binnen. Op zaterdag 10 mei heb ik alles rondgebracht en ook hier heb ik wat extra giften gekregen. De totale opbrengst van deze actie is € 272,-!!!! Wow ik was helemaal verrast dat ik zoveel had opgehaald. 

Twee weken geleden kreeg ik dus 7 dozen vol met bloembollen in huis. Per bestelling werd er een tasje gevuld met de bestelde bloembollen en ja, dus ook al echte lavendelplantjes.


Acties: 

– Lynda, van de instaswap, was meteen enthousiast maar wist niks om te sponsoren. Wel wilde ze mijn berichtje op de swapsite zetten, misschien was er iemand die mij kon helpen. Later heeft ze toch een geweldige actie bedacht. Voor de instaswap gaat iedereen natuurlijk opzoek naar leuke tapejes, papiertjes en andere kantoorartikelen. Ze heeft 7 webshops aangeschreven of ze wilden adverteren op de swapsite, dit is bij 5 gelukt. De webshops moeten betalen voor de site, ben erg benieuwd hoeveel dit in totaal gaat opleveren! Leuke actie Lynda!

– En de laatste is Suus van de geweldige webshop en blog Leeffstijl. Zij heeft mijn berichtje op de instaswap site gelezen en een leuke huisjes actie bedacht. Ze heeft de huisjes geverfd en verkoopt ze in haar webshop. De helft van ieder huisje gaat naar mijn actie. Via Instagram heb ik gezien dat er al veel huisjes zijn gekocht, dus ben erg benieuwd wat het gaat opleveren. Willen jullie ook nog een leuk huisje? Kijk dan gauw even op de site van www.leeffstijl.nl    *Ze zijn ook in het zwart toegevoegd. 


En verder:
Verder stond ik ook nog in de regionale hs-krant. Inclusief grote foto hihi. 
Via via in contact gekomen met de interviewer en is hij langs geweest voor een interview. 
Tip klik op de foto voor een groter formaat. Ik heb vele leuke reacties gekregen naar aanleiding van dit berichtje. Allemaal mensen die mij hadden herkend. Zo leuk! 

To do de komende maand: 
Komende maand ga ik de volgende plannen uitvoeren:
* Ik heb de kerk gemaild met de vraag of ze een collecte willen houden voor Edukans. Dit is goed ontvangen en op de 1e Pinksterdag gaat de opbrengst naar mij.

Wil je ook doneren of meer weten? Neem een kijkje op mijn actiewebsite:
http://rensinasteursma.inactievooredukans.nl/

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reply
  Mirjam Schippers
  20 mei 2014 at 21:12

  Nee hè, had ik een hele lange reactie getypt, faalt het internet :(.
  Maar om een heel lang verhaal kort te maken: Fijn dat je al zoveel geld hebt ingezameld voor het Edukans project en heel veel plezier als je gaat!
  Liefs,
  Mirjam

 • Reply
  Daphne Coers
  21 mei 2014 at 21:16

  Heerlijk om te lezen dat je zo goed gaat.
  Je hebt ook wel heeeeeel veel acties gedaan he?! Hi hi, je zou er bijna de tel van kwijt raken.
  Ik vind het heel knap van je, dfat je dit zo vol overgave doet.
  Ik hoop dat je daar de tijd van je leven gaat hebben.
  Hoe dan ook, dit nemen ze je nooit meer af!
  Geniet ervan, lieve groet, Daphne

 • Reply
  Willy
  21 mei 2014 at 22:12

  Jeeehhh…super Rensina, jij gaat als een trein 🙂 Geweldig dat er zoveel lieve mensen meedenken en helpen!!

 • Laat een reactie achter