Edukans Geen categorie

Edukans Onderwijs Expeditie 2014

Ik kan jullie vertellen dat ik iets heel spannends en leuks ga doen in oktober dit jaar. Ik ga namelijk mee op een Onderwijs Expeditie van Edukans. Ik ga twee weken naar Ethiopië met een groep van ongeveer 30 PABO studenten uit heel Nederland. Hier gaan we samenwerken met een twinstudent, een student die op de PABO in Ethiopië zit. We gaan met z’n tweeën lessen verzorgen op de school daar. Hierbij is het vooral belangrijk dat ik de werkvormen die wij hier gebruiken ga toepassen, dit doen zij daar namelijk helemaal niet (samenwerken, groepjeswerk, presenteren etc.) Verder gaan we nog een culturele kerkdienst bezoeken en maken we een cultureel uitstapje. Wat dat is gaan we later nog beslissen. Ik kijk er enorm naar uit maar vind het ook erg spannend. Er is namelijk veel voorbereiding nodig, zo moet ik naar een voorbereidingsweekend waarin we leren hoe we daar les moeten geven. En moet ik naar een voorbereidingsdag voor- en terugkomdag na de reis. Dit alles kost best wat, de reis en vlucht moet ik namelijk zelf betalen. Ook moet ik een paspoort, reisverzekering en vaccinatie. Een aantal dingen heb ik inmiddels al klaar 🙂
Tevens moet ik ook € 1000,- sponsorgeld ophalen. Hiervoor ben ik nog aan het nadenken over acties.
(TIPS zijn altijd welkom!)
Ook kunnen jullie al doneren via mijn eigen actie website. Het geld komt allemaal ten goede van het onderwijs in de ontwikkelingslanden. Wil je de kinderen in Ethiopië helpen het goed te hebben op school? Doneer dan via deze actie site of stuur me een berichtje. Ook zal ik op mijn blog/actiewebsite bijhouden wat ik allemaal aan het doen ben ivm de sponsors en de reis zelf.  Ik heb inmiddels al € 75 euro opgehaald via vrienden/familie door middel van een berichtje op Facebook!

Ik zou zeggen neem gauw een kijkje op mijn persoonlijke actiewebsite. In februari komt hier ook op te staan wat er allemaal met jullie donaties gedaan wordt.  En de tips voor acties zijn meer dan welkom 🙂

http://rensinasteursma.inactievooredukans.nl/

 

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

 • Reply
  Willy
  18 januari 2014 at 12:14

  Wat een geweldig initiatief en wat een groot avontuur Rensina, ik ga eens even na denken hoe ik je sponsoractie kan steunen!!

 • Reply
  lien
  18 januari 2014 at 16:02

  Wat supergaaf dat je naar Ethiopie gaat! Ik heb vorig jaar een doosje klaargemaakt voor Edukans vol schoolspulletjes. Ik zal eens nadenken over acties…! Liefs!

 • Reply
  Daphne Coers
  18 januari 2014 at 22:04

  Wat GAAAAAAAF zeg!!
  Wat dacht je van op rommelmarkten gaan staan, dingen verkopen op bv Marktplaats, een mooie wandelroute/fietsroute uitzetten en mensen inschrijfgeld laten betalen, tijdens Koninginnedag “iets” bijzonders doen, bv koffie verkopen, of zelf gebakken koekjes. Een plaatselijke school inschakelen en die aan jou koppelen en die acties laten doen (sponsor loop, kaarten verkopen (die ze zelf gemaakt hebben)), zelf beschilderd servies verkopen (servies kopen bij de kringloop). Meubeltjes op pimpen en die weer verkopen.
  Probeer eens tukje te krijgen in de plaatselijke krant, hierin kun je je doelen uit leggen en zo meer mensen bereiken…….
  Heel veel succes, lijkt mij heel spannend, maar vooral heeeeeeeel erg leuk!!
  Liefs, Daphne

 • Reply
  Bernardine
  19 januari 2014 at 17:02

  Goed zeg dat je dat gaat doen!
  Ik heb vorig jaar ook 2 schoenendoosjes gevuld.
  Ik ga met je meedenken over tips om geld te verzamelen…

 • Reply
  Yvonne
  19 januari 2014 at 22:24

  Wat gaaf zeg, echt een geweldige kans!
  Ik zie dat Daphne je al heel wat goede tips heeft gegeven, ik zou er zo snel niets aan toe kunnen voegen.
  Maar ik zal er nog eens over nadenken en als ik nog een goed idee krijg dan laat ik het je weten.
  Groetjes, Yvonne.

 • Reply
  theezakje41
  21 januari 2014 at 12:09

  Ik las laatst al dat je dit ging doen, super! Mag je naast Edukans bv ook een verslag van deze hele periode maken voor een extern bedrijf? Zodat je daar sponsorgelden mee binnen haalt?

 • Reply
  Willy
  22 januari 2014 at 21:19

  Ik hoop binnenkort een berichtje te kunnen plaatsen Rensina, wordt vervolgd 🙂

 • Reply
  akismet-b572468e0d95e9dddba7e940bd70555b
  26 januari 2014 at 13:01

  Wat super gaaf zeg! Heel veel succes met het ophalen van sponsorgeld, dat moet vast gaan lukken!

 • Laat een reactie achter