Food Review

Een heel bijzonder kopje thee…

Jullie weten dat ik laatst een heel bijzonder feestje heb gegeven voor mijn schoolvriendinnen. We hebben samen de workshop boekbinden gedaan. Ik kreeg natuurlijk een lief cadeautje. En wel een heel leuk pakket, namelijk een theepakket met allemaal bijzondere thee dingen erin. Echt een perfect cadeau voor mij en vandaag laat ik aan jullie zien wat ik heb gekregen en wat ik ervan vond. 
TheeHet theepakket komt uit een theewinkeltje uit Zutphen waar ik zelf nog nooit ben geweest. Maar als ik de producten zo bekijk lijkt me het wel heel leuk om er eens te kijken. In het pakket zaten namelijk geen theezakjes of standaard losse thee, maar aparte theecadeautjes om zo maar te zeggen. Ik vond het dan ook een feestje om de foto’s te stijlen, te maken en de thee vervolgens te proeven.
TheeTheeAllereerst zat er een pakje losse thee in in de smaak ‘Thaise Jungle Thee’. Het is geen fijngemalen thee, maar echt grove stukken gedroogd blad. Heel apart om te zien. Ik heb het in een thee ei gedaan en vervolgens in een theekopje laten trekken. Natuurlijk kun je dit ook in een theepot doen. De thee is erg lekker! En heeft zelfs een beetje zoetige smaak (hoop dat ik nu de goede in mijn hoofd heb 😉 ). Deze thee ga ik dus zeker vaker gebruiken.
TheeTheeDan volgt er een theebloem. Ik kende ze wel, maar heb er nog nooit zelf een gemaakt. Laatst staan dat ik er thee van heb geproeft. Ik was dus wel heel benieuwd naar deze bolletjes. Er zaten drie in een doosje en eentje heb ik dus nu geprobeerd. Grappig om te zien dat het bolletje in het hete water vervormd tot een bloem. Al had ik er wel iets meer van verwacht moet ik zeggen… Maar wie weet hoe de volgende bloemen worden. Deze thee heb ik niet zelf geproefd, mijn moeder wel en ze vond dat het een vrij neutrale smaak had. Ze vond het erg lekker, maar niet heel bijzonder.
De volgende twee bolletjes ga ik zeker nog testen, want ze hebben allemaal een andere smaak.
TheeTheeEn als laatst volgt er iets waar ik zelf heel benieuwd naar was. Namelijk deze theelepels. Dit had ik echt nog nooit gezien, maar zo leuk  bedacht. Vast ook gemakkelijk zelf te maken, leuk voor een DIY artikel? 🙂
Ik heb eerst de gele geprobeerd, met honing en kamille. De andere bewaar ik voor een volgende keer. Het werkt heel gemakkelijk. Je zet een kop warm water neer en roert net zo lang met de lepel totdat de thee oplost. Vervolgens heb ik de thee nog wel even gezeefd, want er drijven allemaal stukjes kamille in het water, niet echt lekker.
En ik moet zeggen dat het echt heel goed smaakt! Een beetje zoet door de honing en toch ook apart door de kamille. Heel lekker.
Ben nu ook benieuwd naar de andere lepel, ik geloof dat het munt is.
TheeAl met al dus een heel geslaagd cadeautje! Dankjewel meiden 🙂
De theetjes die ik nog over heb ga ik snel uittesten en ben benieuwd hoe die smaken. Oja ik heb het helemaal nog niet gehad over de kandijsuiker stokken. Ik vind ze er altijd zo mooi uitzien. Alleen drink ik geen suiker meer in mijn thee, dus deze zal ik bewaren voor een zoetekauw. En in die tussentijd kan ik ze goed gebruiken als stijlingsmateriaal haha.

Het cadeaupakket komt van:
Liesl’s Little Teashop
Korte Beukerstraat 21,  Zutphen.
http://liesls.nl 

Dit vind je misschien ook leuk

10 reacties

 • Reply
  Jeanette Renting
  22 april 2016 at 09:48

  Mooi gestyled inderdaad. Zo leuk met dat oude serviesgoed.

 • Reply
  Maria
  22 april 2016 at 09:52

  Wat een leuk idee. Spaar je de zakjes van de bloemen ook?

  • Reply
   rensinasteursma
   22 april 2016 at 17:26

   Nou eigenlijk niet.
   Maar nu je het zegt ben ik er wel over aan het nadenken…
   Ik denk dat ik ze niet ga sparen. Vind het eigenlijk geen theezakjes.

 • Reply
  debora
  22 april 2016 at 13:30

  je bent goed verwend geweest!leuk!

 • Reply
  Verie
  22 april 2016 at 13:59

  Super leuk om dit te lezen. `k Ben dol op thee, vooral de thee op een lepeltje om op te lossen vind ik leuk. 🙂 Geniet ervan..

  Lieve-groetjes,
  Verie

 • Reply
  Cosy by Cindy
  23 april 2016 at 18:03

  Wow wat een leuke en speciale dingen. Die theebloem en dat lepeltje! Hoe verzinnen ze het. Erg leuk.
  Liefs

 • Reply
  Greetings from Arnhem
  23 april 2016 at 19:36

  Leuk verslag met mooie foto’s! Die thee lepels had ik nog nooit gezien. Erg origineel!

 • Reply
  bhduit
  23 april 2016 at 20:05

  Wat een leuk en lekker origineel kadootje Rensina, die lepeltjes zijn wel erg tof!

 • Reply
  Titia Steursma
  24 april 2016 at 20:14

  Ik ben benieuwd hoe de andere theebloemen smaken!

  Liefs, mams

 • Reply
  Maandmomentjes: April – mydailyteacup
  1 mei 2016 at 08:01

  […] jullie alvast mijn moodboard. De rest deel ik snel met jullie. * Voor mijn verjaardag kreeg ik een te leuk theepakket. Ik proefde het en maakte meteen mooie foto’s. Wat kreeg ik veel lieve reacties! * Gisteren […]

 • Laat een reactie achter