Food Review

Een heerlijke chocoladeproeverij met Wemy’s

Zoals ik in het blog van de Bruschetta broodjes al vertelde mocht ik van Wemy's een aantal producten uittesten en fotograferen voor mijn blog. Jullie weten al dat er 2 soorten olijfolie uit de doos kwamen, maar daarnaast zaten er ook allemaal lekkere chocolaatjes in. Zegmaar gerust een hele proeverij. Zo leuk om vast te leggen en te proeven natuurlijk, ja dat was misschien nog wel het beste gedeelte voor dit hele blogreview 😉 

Ik kreeg drie chocolade soorten uit de webshop. Allemaal even verrassend en lekker, maar altijd leuk om wat meer achtergrond informatie te weten toch? Daarom heb ik over iedere chocoladesoort iets opgezocht zoals het merk en de ingrediënten. Oh en uiteraard laat ik ook mijn oordeel weten! 

Mencarelli - Pure chocolade met hazelnoot
Deze vierkante reep sprak me meteen aan, ik zie pure chocola met hele hazelnoten. Hazelnoten en chocola zijn een van mijn favoriete combi's dus je begrijpt dat ik hiermee ben begonnen. Deze chocola is van het merk Mencarelli
In het Italiaanse dorpje Castelpanio, in de provincie Ancona (in de regio Marche) wordt chocolade gemaakt van uitzonderlijke kwaliteit. De Mencarelli-familie heeft een lange traditie van kundig handwerk en een bijzondere behandeling van ingrediënten.

Oordeel: Heerlijke pure chocola met hele hazelnoten. Ja zo heb ik ze het liefst denk ik, die hazelnoten, heel. Deze hazelnoten zijn lekker knapperig en zacht. De chocola is erg lekker en proef je goed naarmate je het langer in de mond hebt en erop kauwt. En die hazelnoten? Die zijn ook erg lekker om los op te eten als ze van de reep afvallen 😉 
Wel moet ik zeggen dat ik de prijs (€ 5,95) iets aan de hoge kant vind voor een aardig kleine reep... Maar misschien maar goed, dan doe je lekker lang met het stuk. 

Gevulde dragees

In het doosje vond ik ook twee staafjes gevuld met kleine balletjes. Uiteraard was mijn nieuwsgierigheid gewekt. 
Dit zijn gevulde dragees, ook van het merk Mencarelli. Ik ontving de pistache- en ginger dragees. Maar toen ik een kijkje nam op de site zag ik nog meer smaken die ik wel zou willen testen. Wat dacht je van kokos omhuld met chocola? Of een koffie dragee? Of sinaasappel..? Zo kan ik nog wel even door gaan, er zijn maar liefst 7 verschillende soorten dragees.
Kijk even op de site voor meer info.  

Pistache dragee

Ik begin met het groene doosje, heerlijke Pistache praline bedekt met pure chocolade. 

Oordeel: Leuk, het zijn echt hele pistachenootjes omhuld met chocola. Als je het bolletje doorbijt zie je namelijk meteen een groen nootje tevoorschijn komen. Ik moet zeggen dat ik deze soort erg lekker vind! Je proeft de pistache goed terug en daarnaast vind ik dat de chocola en pistache erg goed matchen. 
Voor 50 gram nootjes betaal je € 5,25. 

 

 

 

Ginger dragee

Vervolgens neem ik het tweede doosje, deze spreekt me meteen al iets minder aan. Want ik lees dat er gember in zit, een smaak die ik meestal niet zo prettig vind. Deze Ginger Dragees zijn stukjes ginger ondergedompeld in pure chocolade.

Oordeel: Ik het begin vind ik deze dragee wel lekker, hij is wat zoeter. Maar naarmate je het bolletje in je mond houdt en kauwt komt de gember naar boven. Het wordt zelfs wat prikkelig in je mond. Nee deze vind ik niet zo lekker... Ach ja ik hoef niet alles lekker te vinden, schuif ik deze mooi door naar mijn moeder. Zij is namelijk WEL gember liefhebber. 
Voor 50 gram gingerdragees betaal je € 4,85. 

Chocolade hartjes!

Dan komen we (helaas) alweer aan bij het laatste chocolaatje. Maar niet de minste, want dit zijn leuke hartjes! Hoe leuk is het om je lief hier mee te verrassen tijdens een ontbijtje op bed? Of verstuur ze als bedankje naar een lieve vriendin. Ik genoot ervan tijdens een middagje relaxen met wat tijdschriften. Moet ook eens gebeuren op z'n tijd. 

De paarse hartjes bevatten pure chocolade met gianduja room. Gianduja of gianduia is een zoete chocolade spread en bevat ca. 30% hazelnoot pasta. Gianduja is uitgevonden in Turijn tijdens de regeerperiode van Napoléon’s (1796–1814).
Ook deze zijn er in verschillende kleuren en smaken! 

Oordeel: De hartjes zijn lekker dik (pluspunt!) en de vulling is erg lekker. Normaal ben ik niet zo van de chocola met een roomvulling, maar deze smaak is niet erg overheersend en is eigenlijk perfect. Lekker! De hartjes worden geleverd in een schattig doosjes van 10 hartjes (€ 4,50). 

Wat een heerlijke proeverij was dit. Ik vond alle chocolaatjes erg verrassend en lekker. Het is eigenlijk allemaal net iets anders dan de standaard repen of chocola in de winkel. Daarom is het ook zo leuk om uit te proberen. 
Al moet ik zeggen dat de chocolaatjes die ik bij mijn theeproeverij kreeg, nog steeds favoriet zijn!! 

Wemy's, dank voor wederom een fijne samenwerking! Jullie chocoladeproeverij was heerlijk. 
Mocht je nou ook met mij willen samenwerken, op wat voor manier dan ook? Kijk dan even bij ‘Over Mij’. 

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter