Boeken&Tijdschriften Food Geen categorie

Eigen taart is goud waard – Blond Amsterdam #ikkookboek

Zoals jullie al konden lezen in het eerste artikel van de #ikkookboek heb ik erg veel leuke kookboeken op de plank staan en doe ik daarom mee met de challenge van Lonneke. De afgelopen week heb ik erg veel gebakken en daarom deel ik vandaag het eerste kookboek met jullie. Daarnaast heb ik nog een nieuwtje, heb wat Pinterest instellingen veranderd en ben overgegaan naar een Business account. Er veranderd niets, maar het is handig voor statistieken en zo te zien hoeveel mensen er via Pinterest naar jou blog komen. Ook heb ik de Pin it-knop rechts toegevoegd en kun je nu als je over mijn foto’s beweegt de foto aan je eigen Pinterest toevoegen. Dus zie je wat leuks en wil je het delen of onthouden? Bewaar het dan en pin het 🙂 Nu gauw over naar het leuke bakboek van deze 1e week. 

Eigen Taart Is Goud Waard is HIER te koop voor maar € 14,33.
 
Het bakboek: 
Het eerste boek dat voorbij komt is een bakboek. En wel het bakboek ‘Eigen taart is goud waard’ van Blond Amsterdam. Een erg leuk boek met 60 heerlijke recepten voor taart, cake, koek en hartige lekkernijen. Daarnaast heeft blond zelf de recepten voorzien van mooie foto’s en prachtige tekeningetjes. Kijk gauw mee naar de leuke thema’s die dit boek heeft:
1. A piece of cake – Taartige taartjes
2. Bake me, i’m yours – Lekker fris en luchtig
3. Dutch delicious – Heerlijk Hollands
4. Tough cookies and cute pie – Feestelijke cupcakes en koekjes
5. Delightful – Low fat lekkers
6. Say cheese – Hartig, met en zonder kaas
7. Let’s get started – Basisrecepten
Wat ik maakte: 
 

Ik bakte één taart uit het boek, wilde graag nog eentje maar we kozen als tweede taart een kwarktaart. Lekker makkelijk, wat minder werk en ook erg lekker. 
Maar de taart die ik bakte was erg lekker! Het was de witte-chocoladetaart met frambozen (blz. 16). Nou dat klinkt toch heerlijk, maar ik kan je zeggen het was wel een machtige taart. Dus kleine puntjes snijden ;). De visite heeft er ook van genoten dus dat zit wel goed met die taart! 

En volgende week? 
Deze week ga ik twee recepten koken uit mijn nieuwe kookboek (gekregen als housewarmings cadeautje) Lekker & Simpel. Maar daarover volgende week dinsdag meer. 
Ik had al vele lekkere recepten gevonden zoals jullie kunnen zien. Maar ik heb er eerst twee uitgekozen die ik op mijn kamer ga maken. Hopen dat alles goed gaat en ik mooie foto’s kan maken, voordat het te donker is. 
 
 
Doen jullie ook mee? Of koken jullie wel eens uit een kook/bakboek? Reageer even in de comments, want ik vindt het altijd leuk om nieuwe recepten en boeken te ontdekken. 

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

 • Reply
  Lisanne Myblog
  3 maart 2015 at 17:42

  Ziet er superlekker uit! Ik krijg helemaal inspiratie voor m'n eigen verjaardag eind maart. Denk dat ik dan ook zo'n taart ga maken:-) liefs Lisanne

 • Reply
  Willy
  3 maart 2015 at 21:48

  Ziet er heerlijk uit Rensina!!

 • Reply
  Indruk
  4 maart 2015 at 11:46

  Oh het water loopt in me mond, wat een goddelijke combi witte chocolade met frambozen. Pascale x

 • Reply
  Joke
  4 maart 2015 at 21:48

  nou dat ziet er lekker uit Rensina, heerlijk.
  Ik mag ook graag bakken. Ik haal recepten uit kookboeken maar ook van internet.
  Onlangs nog mijn eerste flammkuche gemaakt 🙂

  groetjes, joke

 • Reply
  lien
  4 maart 2015 at 21:54

  Oh dat taartjesboek van blond ziet er gezellig uit!

 • Laat een reactie achter