Food Review Theezakjes

Essentials Tea

Op het Dutch Tea Festival zag ik vele leuke theemerken voorbij komen. Eentje daarvan was Essentials Tea, een theemerk met een vrolijke verpakking dat me meteen aansprak. Ik mocht van hen 4 theesmaken testen, dus vandaag weer een theereview voor jullie! 
EssentialsHet merk:
Het bedrijf is opgericht door Bas en Ilona, beide liefhebbers van thee. Het idee voor een theemerk is ontstaan toen ze merkten dat de kwaliteit van losse thee steeds verder achteruit ging. Voor Bas en Ilona bestaat een hoogwaardige kwaliteitsthee uit biologische thee gemaakt van hele losse bladeren. Met de hand vervaardigd, met zorg en passie verwerkt en zonder toevoeging. Alleen de pure smaak!
Omdat ze vinden dat iedereen van hoogwaardige kwaliteitsthee moet kunnen genieten, zijn ze op zoek gegaan naar biologische theeboeren in China en Zuid Afrika. Via deze boeren hebben ze verschillende theeën geproefd en zijn ze tot hun eigen ‘collectie’ gekomen. (Bron)
EssentialsDe zakjes:
De losse thee is verpakt in prachtige theezakken. De verpakkingen zijn mooi vormgegeven met kleurrijke bloempatronen en door de witte achtergrond komt alles goed tot zijn recht. De verpakking oogt fris, natuurlijk en vrolijk.
De zakken zijn goed afsluitbaar en water- en luchtdicht zodat de thee lang houdbaar is. Op de voorkant zie je de smaak en de serie en op de achterkant staat alle benodigde informatie, hoeveel schepjes thee je moet gebruiken en bijvoorbeeld hoelang de thee moet trekken. Heel handig allemaal. Alleen vind ik de schepjes thee wel lastig, er staat bijvoorbeeld 2 gram thee per 200 ml. Ik weet niet precies wat twee gram is, dus misschien was het handiger geweest als er op stond hoeveel theelepels je moet gebruiken… Maar dat is een klein detail.
EssentialsDe thee:
De thee collectie bestaat uit 7 basis theeën waarvan Bas en Ilona met zekerheid kunnen zeggen dat ze van de beste kwaliteit zijn, de lekkerste geur en smaak bevatten, de helderste kleuren hebben en de mooiste, hele bladeren bezitten.
De volgende smaken losse thee zijn er:
Witte Thee
Groene Thee
Oolong Thee
Rooibos Thee
Buchu Thee
Zwarte Thee
Jasmijn Parels

Ook hebben ze gedacht aan mensen die graag een extra smaak toevoegen aan hun kopje thee. Voor deze mensen hebben ze het concept nog unieker gemaakt. De zogenaamde Essences zijn Biologische, pure toevoegingen waarmee je geheel jouw eigen kopje thee kunt samenstellen. Houd jij bijvoorbeeld van Groene Gember thee, dan voeg je simpelweg losse Gedroogde Gemberstukken toe aan jouw kopje groene thee. Zo stel je zelf gemakkelijk jouw smaak samen en weet je precies wat er in zit. Geen onnodige aroma’s of suikers, alleen pure ingrediënten.
Dit laatste heb ik helaas niet kunnen testen, maar lijkt me wel interessant! Misschien dat ik dit binnenkort nog ga bestellen. Lijkt me zo leuk 🙂
EssentialsDe smaak:
Ik heb vier smaken thuisgestuurd gekregen. Uiteraard heb ik deze uitvoerig getest en hieronder kun je mijn oordeel lezen. Alle smaken zijn heel lekker en ik was vooral erg benieuwd naar de Buchu thee, dit is een soort wonderkruid uit Zuid Afrika.
Als ik een favoriet moet kiezen ga ik voor de Rooibos- of Groene thee.

Buchu Tea: Smaakt heel neutraal, met wat tonen van munt of kamille. De smaak is niet echt bijzonder maar wel lekker! De nasmaak is daarentegen wat zoettig en heel prettig. Gek eigenlijk, deze smaak is heel vernieuwend, maar toch vind ik hem helemaal niet zo bijzonder. Maar misschien moet ik hem vaker testen 😉

Green Tea: Echt lekker! De smaak doet me denken aan één van de andere theeën die ik heb geproefd voor mijn theereviews, ik denk de Daebete thee. Deze thee ga ik veel vaker drinken de komende tijd.

Rooibos Tea: Smaakt helemaal rooibos. Maar wel een vleugje zoetig gelukkig, soms heb je namelijk ook van die hele zware rooibos thee. Dat is iets wat ik niet echt lekker vind, maar deze thee van Essentials tea is helemaal goed gekeurd.

Oolong Tea: Lekkere neutrale thee. Verder niet heel bijzonder, maar het is gewoon een goede Oolong smaak.
EssentialsMeer info of ook bestellen?
Ga naar http://www.essentialstea.com

*Deze blogpost bevat producten die zijn opgestuurd door een bedrijf!
Mocht je ook met mij willen samenwerken? Kijk dan even bij ‘over mij’.

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reply
  bhduit
  23 juni 2016 at 21:54

  Wat een super leuke zakjes thee, mooie review voorzien van prachtige foto’s Rensina!!

 • Reply
  Verie
  24 juni 2016 at 11:58

  Oh…wat een geluksvogel ben je! 🙂 Super leuk dat je dit mocht doen.

  Lieve-groetjes,
  Verie

 • Reply
  Maandmomentjes: Juni – mydailyteacup
  5 juli 2016 at 08:06

  […] * Naar aanleiding van het Dutch Tea Festival, mocht ik een aantal theetjes testen van het merk Essentials Tea. De review staat inmiddels online en ik ben zeker enthousiast over de theetjes. En stiekem ben ik […]

 • Laat een reactie achter