Inspiratie Uitjes

Euroshop Düsseldorf

Afgelopen woensdag was het zover, een beursbezoek in Duitsland. Via school kregen we namelijk de mogelijkheid om naar Euroshop te gaan. Dit is een mega grote internationale vakbeurs op het gebied van figuren, etalages, standbouw en noem maar op. Omdat deze beurs maar 1x in de drie jaar is, krijgen we maar één keer de mogelijkheid om met school hier naartoe te gaan. Je begrijpt ik wilde graag mee. Ik nam ook mijn camera mee en maakte veel foto’s. Ik deel de leukste met jullie.
Zoals ik hierboven al vertelde is Euroshop DE vakbeurs op het gebied van Visual Merchandising, Winkelinrichting, Standbouw en Presentaties. Uiteraard moest ik hier naar toe! Wat is nu echt vernieuwend op dit gebied? En waarschijnlijk zou ik hier veel inspiratie op kunnen doen. Op de bovenstaande foto’s zie je wat stand foto’s. Ik zag toffe wandsystemen (de gaatjesborden blijven leuk), mooie ingerichte ruimtes en wat denk je van die ballonnen, op deze manier valt je stand goed op.
Karton en papier was ook iets wat je veel terugzag in de stands. Dit is natuurlijk een duurzaam product en gemakkelijk te vervoeren. Gevouwen harmonica’s, bijzondere bouwwerken van papier je zag het allemaal. Erg leuk! Een keer wat anders dan underlayment of hout.
Maar op de beurs zie je ook een hal vol met de nieuwste figuren. De kleurrijkste formaten komen voorbij maar ook glimmende-, stoffen-, bewerkte- en figuren vol patroontjes zie je langskomen. Echt leuk om eens te zien. De grote merken als Hans Boodt staan hier, maar ook kleinere merken en veel Japanse/Chinese firma’s tref je er aan. En zie je die toffe pruiken op de foto rechtsonder? Ik zou meteen de winkel inrennen als ik deze in de etalage zag staan 😉
Deze figuren waren toch wel mijn favoriet. Zo leuk hoe ze een soort poppenspel hadden nagebootst met figuren die als het waren kleding aan het naaien waren (zie je de spelden aan de hand linksonder). Echt de styling was helemaal perfect!
Als laatst zag je veel bijzondere manieren van signing en decoratie. Kijk nou hoe tof de letters gemaakt van spijkers en potloden. En het figuur in de bar op de bovenste foto vind ik ook te gek.

De beurs was erg leuk om eens mee te maken, al was het echt mega groot met 13 volle hallen! Wel viel het me op dat er niet heel vernieuwende dingen waren op het gebied van etalages en digitalisering. Ik heb bijvoorbeeld maar één stand gezien die gericht was op website fotografie… Erg jammer. Daarnaast zag ik veel ideeën die we nu ook al toepassen zoals het vele hout, gaatjesborden en papieren vouwwerk op figuren. Maar toch was het al met al een hele ervaring.

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reply
    Maandmomentjes: Maart – Mydailyteacup
    1 april 2017 at 07:05

    […] alle andere posters en kaarten kun je vinden in haar webshop. * En als laatst ging ik nog naar de Euroshop beurs in Dusseldorf met school. Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden, maar toch was het in […]

  • Laat een reactie achter