Creatief DIY

Gastblog #1 Stempels maken

Vandaag een keer geen blog van mijzelf, maar een gastblog geschreven door Babette van StudioBabsie. Ze zit bij mij in de klas en heeft een heel mooi blog (neem zeker een kijkje straks). Net als de vorige zomer heb ik ook dit jaar een aantal gastbloggers gevraagd om een artikel te verzorgen, zodat ik even ‘vrij’ heb en ik vind het gewoon leuk om andere blogs met jullie te delen. Maar goed, vandaag dus gastblog #1, als het goed is komen er in totaal 3 of 4 gastblogs online de komende weken. Lees snel verder, want deze DIY is erg leuk!
gastblog mydailyteacup

Vandaag een keer geen blogje van Rensina zoals jullie gewend zijn maar van een ‘gastblogger’.. Ik zal me eerst even kort voorstellen. Hallo, ik ben Babette en blog op StudioBabsie! Ik blog over verschillende dingen maar voornamelijk over DIY, interieur en inspiratie! Maar vandaag blog ik dus een keer hier als gastblogger!!

Ik heb even getwijfeld over wat ik zou maken of doen voor dit artikel, maar uiteindelijk heb ik bedacht om zelf stempels te maken met een gustsetje, aangezien ik laatst een gustsetje had gekocht bij de Hema.
DIYstempelbenodighedenWat heb je nodig:
*Gutssetje   (Te koop bij de Hema, voor 4,95)
*Mesje
*Potlood
*Gum   (Ik gebruikte een grote gum van de action, deze koste maar 28cent!)
*Stempelkussen
stap1DIYstempelAls eerste moet je natuurlijk bedenken wat voor plaatje je uiteindelijk wilt stempelen: paperboat, pijltje, cactus, envelop. Alles kan, maar zorg er wel voor dat het niet een al te moeilijk plaatje is. In dit voorbeeld laat ik zien hoe ik het heb gedaan bij een ijsje.

Als eerste teken je het plaatje op de gum. Als je dit niet uit de hand kunt, kun je het ook eerst op een papiertje tekenen, dan op de gum leggen en op de achterkant krassen met je potlood. Je zult zien dat dan je tekeningetje op de gum licht te zien is (net zoals carbonpapier).
stap2DIYstempelenVervolgens guts je alles om het plaatje heen weg, doe dit wel voorzichtig, want als je niet oplet, schiet je misschien uit en kun je weer opnieuw beginnen!
stap3DIYstempelenAls je denkt dat je alles hebt weg gegutst, kun je de stempel alvast testen. Zoals hierboven te zien is, zijn er soms nog een paar plekjes waar nog wat weg gegutst moet worden. Als je uiteindelijk alles weg hebt gegutst is je stempel klaar!!
DIYstempelgutsenWil je nou weten wat je allemaal kan doen met je deze zelfgemaakte stempels, hou dan mijn blog in de  gaten, want binnenkort laat ik zien wat je er allemaal mee kan!
Ik hoop dat jullie het leuk vonden om een keer een blogje van mij te zien!
liefs babette

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

 • Reply
  Maria
  14 juli 2015 at 11:42

  Nou Rensina het is aan jou om nu een theezakjes stempel te gutsen. Leuk om dit te lezen, al moest ik als minder creatieveling eerst even goed bekijken wat gutsen was.

 • Reply
  moiravw
  14 juli 2015 at 21:25

  Leuk project! Ik heb ergens nog zo’n mesjes liggen. Zal dit weekend eens moeten zoeken..

 • Reply
  sienwevers
  15 juli 2015 at 16:31

  Super toffe post!

 • Reply
  bhduit
  16 juli 2015 at 22:51

  Wat een leuke post Babette. Ik had de setjes ook al bij de Hema gespot en als stempelaar was mijn interesse natuurlijk gelijk gewekt 🙂

 • Reply
  DIY: Stempels maken met Hema gutssetje | Studio Babsie
  18 juli 2015 at 07:02

  […] gastblog wou schrijven voor de blog van Rensina en deze week kwam het artikel online, je kunt het hier terug lezen op haar […]

 • Reply
  Gastblog #2: boekje maken | mydailyteacup
  20 juli 2015 at 08:44

  […] 3 of 4 gastblogs online de komende weken. Vorige week was de eerste van Babette (stempels gutsen), klik hier om het te lezen, mocht je het gemist hebben. Lees nu snel verder voor het blogje van Willy! Net […]

 • Reply
  Day Zero Project #1 | mydailyteacup
  21 juli 2015 at 08:09

  […] al 3 gastbloggers en ook dit jaar heb ik er een aantal gevraagd. Twee blogs zijn al online gekomen: Gastblog #1 en Gastblog #2. En als het goed is volgt er binnenkort nog eentje. 37. Naar de bioscoop gaan met […]

 • Reply
  Gastbloggers gezocht! – mydailyteacup
  28 juni 2016 at 08:00

  […] gevraagd om een blog te schrijven. Zo zag je onder andere iets voor bij komen van Nikki, Studio Babsie, Lisanne en kwam allebeide keren iets voorbij van Willy. Dit doe ik omdat ik het leuk vind om […]

 • Laat een reactie achter