Blog Inspiratie

Gastblog #1: Webshop Kuzii

Vanaf volgende week heb ik echt zomervakantie. En zal het blog ook iets minder actief zijn dan jullie van mij gewend zijn, er komen iedere week waarschijnlijk 2 ipv 3 blogjes online. En daarnaast is één van die twee ook nog een gastblog. Ik kan dan namelijk weer even opladen voor een nieuw schooljaar en nieuwe ideetjes voor het blog verzinnen. Daarnaast is het in de zomer uiteraard wat rustiger in blogland want iedereen is graag buiten of op vakantie.
Iedere zaterdag komt er dus een gastblog online en dit jaar zijn het er veel! Want op mijn gastblog vacature zijn vele reacties gekomen en zo zullen er 9 a 10 blogs online komen geschreven door iemand anders. En ik kan alvast verklappen ze zijn allemaal heel erg leuk! Ik heb er zin in. Vandaag trappen we alvast af met de eerste. Nikki Haast zal wat vertellen over haar hobby, de webshop en hoe dit werkt. Iets wat ik zelf heel erg interessant vind en ik denk een aantal van jullie ook wel.
bracelet
Hi allemaal!
Best wel spannend, want dit is de eerste keer in mijn leven dat ik uitgebreid iets over mezelf en mijn webshop ga vertellen.

Laat ik beginnen met mezelf voor te stellen. Ik ben Nikki Haast en ik woon momenteel in Breda. Ik ben geboren op 8 december 1998 (Ik ben nu 17 jaar). De dingen die ik het aller liefste doe zijn lezen, mijn webshop bewerken, leuke dingen met vriendinnen doen en nog allerlei andere creatieve dingen. Sinds ik een jaar geleden de naaimachine van mijn moeder ontdekte ben ik alleen maar in de weer geweest met het maken van mijn eigen kleding en accessoires.
Nikki HaastDan komen we nu op het punt van de opstart van mijn eigen webshop. Want als ik kleding en tasjes en sjaals voor mezelf kon maken, waarom dan niet voor anderen? Natuurlijk moest ik eerst kijken of een webshop uberhaupt wel goed zou lopen, daarom heb ik mijn idee eerst aan wat vrienden en kennissen verteld. En gelukkig waren zij hier enorm enthousiast over! Mijn eerste tasjes en armbandjes heb ik dan ook aan hun verkocht. Steeds meer mensen hoorden dat ik mijn eigen gemaakte sierraden, tasjes en kleding verkocht en er kwam daarom ook steeds meer vraag naar. Op dat moment besloot ik dat dit het juiste moment is om een echte online webshop te gaan ontwerpen.
Zelf wist ik nog amper iets af van het daadwerkelijk maken en ontwerpen van een webshop. Daarom ben ik ook eerst een week bezig geweest met het googelen van tips en tools om een eigen webshop op te starten. Uiteindelijk kwam ik uit bij www.ccvshop.nl dit is een website waarmee je snel en gemakkelijk een eigen webshop kan opstarten naar jou smaak. Voor de grap heb ik dit geprobeerd en binnen 5 minuten had ik al een eigen account. Na wat speurwerk op deze website kwam ik er achter dat het mij wel erg goed beviel! Vanuit hier wilde ik graag verder gaan.
peace ring 2Natuurlijk had ik ook een passende naam nodig voor mijn webshop. Hier hoefde ik niet lang over na te denken. De webshop zal ‘’Kuzii’’ gaan heten. (spreek uit als: Koezie) Mijn moeder vertelde mij namelijk op latere leeftijd dat ik vroeger altijd met fantasie vriendjes speelde. Mijn beste vriendje noemde ik dan ook Kuzii. Mijn gevoel gaf gewoon aan dat dit de naam moest zijn voor mijn webshop. Het is uniek en het heeft voor mij een speciale betekenis. Het logo voor de webshop heb ik binnen 2 dagen zelf helemaal uitgetekent. Als ik namelijk eenmaal een goed idee heb dan ga ik het ook zo snel mogelijk uitwerken.

Bijna drie maanden ben ik met het ontwerpen en instellen bezig geweest. Ik wilde namelijk alles tip top in orde hebben voordat mensen daadwerkelijk iets online bij mij konden kopen. Na de opening van de webshop is natuurlijk niet alles helemaal vlekkeloos gegaan. Ik had bijvoorbeeld de ene keer te veel van een product ingekocht of gemaakt, en de andere keer had ik weer te weinig. Dit is denk ik een kwestie van ervaring.
tuniek kuziiDe meeste producten die ik zoal in mijn webshop verkoop zijn handgemaakt. Dit vergt veel geduld en tijd. Ondanks dat wil ik mijn producten het liefst voor zo goedkoop mogelijk verkopen. Dit omdat ik van mezelf weet dat ik liever ook geen €50 wil uitgeven aan een simpel wit jurkje. Winst maak ik zeker, maar mijn eerste gedachtes gaan uit naar de klant! Omdat ik helaas niet alle leuke producten zelf kan maken, koop ik heel af en toe ook eens een aantal producten in. Denk hierbij aan horloge’s en schoenen. In mijn eentje een webshop onderhouden en daarbij nog zelf alle producten maken is toch wel erg zwaar is me opgevallen.

Kuzii is een webshop waar je terecht kan voor Bohemian stijl kleding en accesoires. Ik vind het geweldig om met verschillende kleuren te werken, dit zie je dan ook terug in het eindresultaat. Dit is de stijl die ik zelf ook graag draag en die stijl wil ik maar al te graag met andere delen.
schouder tas bruin 1Momenteel is mijn webshop nog kleinschalig en ik ben ook van plan om dit voor een tijd zo te houden. Ik wil me graag eerst focussen op mijn nieuwe opleiding in Tilburg. Later zou ik Kuzii graag willen uitbreiden tot een echte kledingwinkel (of misschien wel meerdere). Maar dit ligt allemaal nog ver in de toekomst. Ik ben tevreden met hoe de webshop nu loopt en heb dan ook besloten te leven in het heden en niet in de toekomst. Ik wacht af wat er op mijn pad komt.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je eens een kijkje nemen in mijn webshop?
Kijk dan op: www.kuzii.ccvshop.nl

Dankjewel Nikki voor je mooie gastblog. Je verkoopt leuke producten en fijn om zo een kijkje achter de schermen te mogen nemen. Wie weet wil ik zelf later ook een webshop, dus dan is dit een mooie start.
kettingen

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reply
    Maria
    16 juli 2016 at 08:43

    Leuk verhaal Nikki, ik ga zeker een kijkje bij je nemen. Succes met je webshop!

  • Laat een reactie achter