Blog Theezakjes

Gastblog #2: Theezakjesverzamelaar Maria

Vandaag is het tweede gastblog aan de beurt. En wat ik zo leuk vind is dat er deze keer een grote variatie is aan bloggers. Zo hadden we vorige week een webshop, komt er nog een DIY, Recept en dus ook wat blogs over de theezakjes. Want dat is natuurlijk ook een grote hobby van mij. Nou vandaag de eer aan Maria, een theevriendin, waar ik vaak mee op pad ga naar ruilbeurzen bijvoorbeeld. Ze woont lekker dichtbij mij dus dit kan ook mooi. 
Maria zal vandaag wat vertellen over haar eigen verzameling en hoe deze tot stand is gekomen. Oja ze heeft zelf ook een blog, dus mocht je het leuk vinden kun je daarna gelijk ook een kijkje bij haar nemen. 
Enkele weken geleden zag ik een verzoek van Rensina voor gastbloggers tijdens de vakantie periode. Laat dat nu helemaal mijn ding zijn. Bloggen over een van mijn hobby’s.

Zal me eerst even voorstellen, ik ben Maria, middelbare leeftijd, moeder van 2 zoons, werk voor een drietal grote regionale dagbladen in Noord Nederland en heb teveel hobby’s. Ja dat lezen jullie goed, ik heb er teveel.
Via een van deze hobby’s heb ik Rensina leren kennen, we verzamelen namelijk beide theezakjes en over deze verzameling wil ik dus graag iets meer vertellen.

Ergens eind jaren 90 begint mijn oudste zoon met het verzamelen van theezakjes, maar sinds hij ook via internet ging ruilen is de lol er na enige tijd af. Er blijken wel erg veel zakjes te zijn en hij ziet door de bomen het bos niet meer. De verzameling van een kleine 1000 zakjes blijft op de plank staan en er wordt niet meer naar omgekeken. Maar aangezien ik mijn zoon wel eens hielp bij het uitzoeken en mailen, is het virus overgeslagen en pak ik het weer op. Na een verhuizing komt alles op zolder en na 2 jaar krijg ik een verzoek om met iemand te ruilen wanneer ze voor haar vakantie naar Drenthe komt. Maar dat kan helemaal niet, ik doe er niets meer aan, er liggen honderden ongesorteerde zakjes. Nee dat gaat hem niet worden. Theezakje                                                                                              Het begin

Maar mensen in mijn omgeving zeggen dat ik het weer op moet pakken, dat ik nog een aantal weken heb om het weer bij te werken en gewoon moet gaan.
En dan slaat het virus voorgoed toe. Ik leer andere verzamelaars kennen, zie hoe zij de verzameling beheren, zie keurig gesorteerde ruilbakken, hoor aantallen waar ik alleen maar van kan dromen. Het blijkt dat er verzamelaars zijn met over de 10 000 verschillende theezakjes. Er zijn complete series en dan ook nog eens zakjes die bijna hetzelfde zijn, maar toch net even dat ene verschil.
Thuis zal ik naderhand in mijn eigen ruilbakken nog heel veel zakjes vinden die ik niet bezit maar die dus miniem verschillen met het zakje wat ik reeds in de map heb.Theezakje                                                                                      Miniem verschil

Zo gaat het dus jaar na jaar door, ik ruil via internet en ga een aantal keer per jaar naar een ruilbeurs, meestal in het westen of zuiden van het land. In 2011 wordt er zelfs een ruilbeurs in Denemarken bezocht. Vanaf oktober is het extra druk want dan komen de nieuwe Advent series uit en is het dus meerdere keren per week zoeken op internet of er iets nieuws is.
Theezakje                                                                                                Advent

Familie, vrienden en collega’s helpen volop met mijn zoektocht naar nieuwe zakjes. Een andere groep die onmisbaar is, mijn opgebouwd netwerk, theedrinker die alles wil proeven en mij elke maand voorziet van bijzondere aanwinsten, een piloot die de hele wereld overvliegt en her en der voor me meeneemt, iemand die regelmatig in Japan en de rest van Azië bivakkeert en juweeltjes voor me koopt of het onbekende vrouwtje wat ik via de Libelle site leerde kennen en elke keer weer spontaan allerlei vakantiezakjes mijn kant opstuurt. Theezakje                                                  Japan, een walhalla voor theezakjes verzamelaars

Ondertussen zijn we vele jaren en theezakjes verder, wanneer er voldoende tijd is zal ik dit jaar de 50 000 theezakjes grens passeren.
Wanneer jullie meer over mij en mijn hobby’s willen lezen, ik nodig jullie uit om een bezoekje te nemen aan http://theezakje41.blogspot.nl Theezakje                                                                             De laatste aanwinsten 

Rensina heel erg bedankt dat ik eens gastblogger bij je mocht zijn!

Nou Maria, jij ook heel erg bedankt voor je gastblog! Leuk om nu eens het verhaal achter de start van je verzameling te lezen. Want ik ken je al wel een tijdje, maar voor mij was je altijd al een ‘grote’ verzameling met je duizenden zakjes 😉 

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reply
    bhduit
    24 juli 2016 at 19:15

    Leuk verslag van hoe je hobby verloopt en zo zie je maar, alle goede dingen komen langzaam 🙂

  • Laat een reactie achter