DIY Geen categorie Theezakjes

Gastblog 4: Nikki, Zelf een theedoos maken!

In mijn blog over de theezakjes van afgelopen week had ik het al over Nikki. Ze zou een blogje voor mij schrijven over haar thee ‘verzameling’. Vandaag is het zover en komt haar eerste blog ooit online! 
Lees en kijk gauw mee. 

In mijn hoedanigheid als theezakjesleverancier (voor Rensina) en theesmaakjesverzamelaar vroeg Rensina mij of ik misschien een gastblog wilde schijven over mijn thee-tik. Natuurlijk wil ik dat..! Hierbij moet ik wel bekennen… Dit is mij eerste blogstukje (noem je dat zo?!) ooit..!
Ongeveer een jaar geleden besloot ik meer thee te gaan drinken: een stuk gezonder dan frisdrank. Alleen frisdrank heb je in allerlei smaken en kleuren, thee is altijd maar bruin en saai…. Dácht ik. Toen ik eens beter ging rondkijken in verschillende winkels kwam ik erachter dat er toch best veel lekkere theesmaken in omloop zijn. Zo ging ik al gauw van een 6-vaks theedoos naar een 12-vaks theedoos.
Theesmaakjes verzamelen werd al gauw een soort hobby, inmiddels misschien een beetje uit de hand gelopen. Al gauw ontdekte ik dat ze in het buitenland ook thee drinken (..verrassing!) en dus andere theesmaken hebben. Stukje bij beetje werd de verzameling zo uitgebreid. Máár.. een grote verzameling thee vraagt om een grote theedoos. En waar koop je die nou? Na vele uren googelen te hebben kwam ik erachter dat deze niet bestaat. En dan?! Zelf maken natuurlijk!
Zo’n knutselproject begint natuurlijk bij een digitale tekenening.
Klik op de foto voor een vergroting.
Om het mezelf niet te moeilijk maken zou de theedoos van mdf gemaakt worden: makkelijk en goedkoop. Daarnaast zagen ze mdf gratis in de bouwmarkt. Dus na één ritje naar de bouwmarkt kwam ik thuis met een bouwpakket mdf voor de theedoos. Vóórdat ik de theedoos in elkaar zet wilde ik hem eerst verven. Allerlei losse plankjes verven gaat immers makkelijker dan een theedoos die al in elkaar zit. Eerst even in de voorstrijk en dan een mooie verflaag erover.
En zie hier het resultaat:
Uiteindelijk heb ik besloten om er geen vakjes in te maken maar om er lange rijen van te laten. Op deze manier past er meer in.
In eerste instantie koop ik alleen theesmaken die me aanstaan, dus een gewone groene thee of rooibos zal je hier niet vinden. Maar na afgelopen vakantie heb ik weer heel wat nieuwe smaakjes geïmporteerd uit het buitenland (Rensina blij met alle nieuwe theezakjes!): probleem. De theedoos was alweer te klein geworden. Wat nu? Nog groter? Dat was geen optie..
Plan B: minder zakjes van elke smaak in de doos. Ik heb het aantal zakjes van elke smaak teruggebracht naar vier á vijf. Nu gaan er ongeveer 80 smaakjes in.
Het is in ieder geval een bonte verzameling geworden.  =)
Er is alleen nog één probleempje… In deze doos is beslist geen ruimte meer voor de piramidezakjes. Is er misschien een crea-bea lezer die hier dé oplossing voor heeft? Op dit moment heb ik ze namelijk in een aparte theedoos(oké die is wel een maatje kleiner dan deze) maar dat is ook niet jé van hét.
Veel liefs,
Nikki

Maak je een DIY of Recept van mijn blog en deel je deze foto op social media (vooral Instagram), gebruik hierbij dan de hashtag #mydailyteacup. Zo kan ik de foto zien, liken, reageren of delen! Binnenkort wil ik dan eens een blog schrijven met alle foto’s die ik langs heb zien komen. 

Dit vind je misschien ook leuk

7 reacties

 • Reply
  Willy
  12 augustus 2014 at 08:37

  Ha, ha…wat een leuk stukje Nikki, je bent naast verzamelaar/ knutselaar ook een amusant schrijfster. Misschien toch ook zelf een blog gaan bijhouden 🙂 ??

 • Reply
  Mirjam Schippers
  12 augustus 2014 at 09:07

  O, wat leuk zeg! Mooie theedoos is dat geworden! Voor de piramidezakjes heb ik niet echt een idee, ik vind ze zelf ook erg onhandig 😉
  En je schrijft leuk, Nikki!
  Groetjes,
  Mirjam

 • Reply
  theezakje41
  12 augustus 2014 at 15:32

  Wat ontzettend leuk, ik neem aan dat dit het verhaal is waar je over sprak.
  Mogen we dit gebruiken? Vind die theekist dus super leuk en met mij vast meer theefreaks.

 • Reply
  curvydutchy
  25 mei 2016 at 07:45

  Ik was ook op zoek naar een grote theedoos en kwam via google hier. En vond de volgende link: http://www.landelijklifestyle.nl/accessoires.html waar ze thee kistten op maat maken. maar die vond ik iets te prijzig 😉

  • Reply
   rensinasteursma
   27 mei 2016 at 20:17

   Ah oke, wat leuk om te horen! Hopelijk heb je wat aan de DIY enne mocht je hem gaan maken dan hoor of zie ik graag of ie gelukt is.

 • Reply
  Gastbloggers gezocht! – mydailyteacup
  28 juni 2016 at 08:00

  […] gastbloggers gevraagd om een blog te schrijven. Zo zag je onder andere iets voor bij komen van Nikki, Studio Babsie, Lisanne en kwam allebeide keren iets voorbij van Willy. Dit doe ik omdat ik het […]

 • Reply
  2016 het jaarverslag – mydailyteacup
  30 december 2016 at 18:54

  […] Nog steeds een leuk artikel voor cadeautjes of gewoon speciale theezakjes die je zelf maakt. 2. Gastblog Nikki: Zelf een theedoos maken.  Dit blog stamt al uit augustus 2014 en was en is echt heel vaak bekeken. Hij staat ook vaak hoog in […]

 • Laat een reactie achter