Blog Theezakjes

Gastblog #5: Theekast en de reizende theedoos

Vandaag de eer aan Nikki. Ik ken Nikki via het Dutch Tea Festival waar ik ben geweest. Vlak daarvoor ontdekte ik namelijk haar blog over de thee en het festival. Ik vroeg Nikki of ze het leuk vond om iets te delen over haar theekast want wat is er nou leuker dan een kijkje in iemands theekast te mogen nemen? Daarnaast zal ze iets vertellen voer de reizende theedoos, een concept wat mij erg nieuwsgierig maakt. 
Hoi allemaal. Ik zal me even voorstellen, mijn naam is Nikki en sinds oktober 2014 schrijf ik blogs op mijn eigen site: www.leuketheetjes.nl. Hoe ik daar zo op gekomen ben? Thee drinken is me met de theelepel ingegoten bij oma thuis, daar kreeg ik het “grote-mensen-drankje” op kinderlijke wijze met veel melk en veel suiker. Ik bleef ook toen ik groter werd altijd thee drinken, lekkere zakjes, en ook de zoetigheid bleef de boventoon voeren.

Toen ik met (gezoete) losse thee in aanraking kwam verbaasde ik me over de prachtige blaadjes die verscholen gingen tussen alle aroma’s en vruchten. Ik probeerde hier meer over te vinden, maar kwam er al gauw achter dat er in Nederland nog niet veel bekend was over thee. Van mijn oma kreeg ik ook het schrijven mee, en ik besloot dan zelf maar te gaan bloggen over thee en op onderzoek uit te gaan in die waanzinnige wereld.

Voor mijn blog kreeg en krijg ik aardig wat samples binnen. Superleuk, want hierdoor ontdek ik steeds nieuwe theeën en mag ik heel veel moois proeven! Enige nadeel is dat mijn theekast af en toe uitpuilt Het theekastje zelf is een kastje dat vroeger van mijn ouders is geweest, mijn zusjes en ik hebben er alle vier op gelegen toen we nog kleine hummeltjes waren, het was namelijk onze commode. De theekast veranderde in het begin regelmatig van indeling en het lijkt er nu op dat ik de ideale indeling gevonden heb.
TheekastOp het kastje heb ik mijn favoriete theeservies staan, maar ook dat wisselt nog wel eens. Het gewisselde servies zet ik dan in het kastje, waar het minder favoriete servies staat, zodat ik de roulatie een beetje gaande houd. Boven het kastje heb ik twee plankjes waar mijn thee op staat. Ik heb een mooi bamboe kistje, waar mijn favoriete theeën in staan, deze zitten eigenlijk allemaal in hersluitbare zakjes, waardoor er geen lucht en licht bij kan komen.
TheedoosTheedoosIn een groot theeblik heb ik thee staan die bijzonder is en waar ik dus echt de tijd voor wil nemen. Wanneer ik dus een keer rustig een kopje thee wil zetten trek ik mijn blik open en trek er een heerlijk theetje uit, die me bevalt. In de lade in het kastje heb ik nog thee liggen die ik heb geproefd, maar die niet tot mijn favorieten behoort. Deze deel ik regelmatig uit aan familie en vrienden, maar daarnaast doe ik er nog iets bijzonders mee.
TheekastIn oktober 2015 ben ik gestart met “de Reizende Theedoos”. De naam zegt het al, een doos met bijzondere theeën die heel Nederland doorreist en gevuld word door mede-theeliefhebbers. Het idee is dat je er thee uit haalt die je lekker lijkt, en de doos weer aanvult met thee die je zelf nog hebt liggen, maar die je niet meer op gaat drinken. Het is super handig, want je raakt niet alleen je eigen overgebleven thee kwijt, maar je ontdekt ook nieuwe thee.
TheedoosMocht je dit nou een leuk idee vinden, kijk dan gerust even op mijn site of mail me: nikki@leuketheetjes.nl

Liefs, Nikki
http://leuketheetjes.nl/reizende-theedoos/

Nikki, heel erg bedankt voor je uitgebreide blog! Ik ga zeker eens wat meer opzoeken over de reizende theedoos, want dat klinkt wel heel erg leuk.
Mochten jullie nog vragen voor Nikki hebben, stel ze in de comments! Ze zal deze ook lezen en eventueel beantwoorden. 

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reply
  bhduit
  13 augustus 2016 at 08:54

  Wat een leuk bericht, geweldig idee die reizende theedoos! Bedankt Mikki dat we mee mochten kijken 🙂

 • Reply
  Maria
  15 augustus 2016 at 16:30

  Goh wat ontzettend leuk het idee van de reizende theedoos, die zou ik ook wel eens willen bekijken en iets nieuws proeven. Zou er dan een in terugplaatsen die ik juist heel lekker vindt en die ik een ander ook wil laten proeven.

 • Reply
  rachelkromdijk
  16 augustus 2016 at 16:38

  wat een super leuk idee van die reizende theedoos zeg! liefs

 • Reply
  detheeblog
  17 augustus 2016 at 12:15

  Te gek idee van de Reizende Theedoos. Misschien moeten we er ook eentje voor België beginnen.. 🙂

 • Reply
  Maandmomentjes: Augustus – mydailyteacup
  1 september 2016 at 08:14

  […] gastblogs online! Zo leuk en ik kan alvast verklappen dat er nog 2 hele toffe aan zitten te komen. Nikki vertelde over haar theekast en de reizende theedoos en ik vond dit plaatje zo mooi. Allemaal oude […]

 • Reply
  Daphne
  13 november 2016 at 21:48

  Wat een leuk berichtje.
  Wat grappig, die reizende theedoos, misschien leuk om daar een eigen facebook pagina voor aan te maken, hihi.

 • Laat een reactie achter