Creatief DIY

Gastblog #6: DIY Dominosteentjes ketting

Gastblogger Willy is al een beetje bekend op mijn blog. Ze heeft namelijk de twee afgelopen jaren een blog ingezonden en ook dit jaar is ze weer van de partij. En daarnaast heb ik haar al zelf ook een aantal keren genoemd, bij bijvoorbeeld dit workshop blogje. Willy ken ik dan ook al heel lang, want ze is de moeder van mijn vriendin. Daarom helemaal leuk dat ze vandaag een speciale ketting deelt, gemaakt van een dominosteentje. Hoe leuk! Je moet er maar op komen.
Dominosteen ketting
Voor het derde jaar op rij plaatste Rensina een oproepje op facebook met de vraag wie er tijdens de zomervakantie een gastpost wilde verzorgen voor haar blog en ook dit jaar doe ik daar graag aan mee! Wie haar leuke blog al langer volgt weet dat ik Rensina al heel lang ken, ze kwam als jong meisje vaak bij ons thuis omdat ze de vriendin van onze dochter is. Toen al vond ze het erg leuk om mijn creativiteit te volgen en schoof regelmatig aan de keukentafel om mee te doen. Net als Rensina zat de interesse voor het creatief bezig zijn er bij mij ook al vroeg in. Heel veel hobby’s hebben de revue gepasseerd maar sinds een aantal jaren ben ik helemaal in de ban geraakt van alles wat maar met papier, inkt, verf en stempels te maken heeft, ofwel het zo genaamde mixed media. Daarbij kan ik van alles gebruiken, je kunt me dan ook regelmatig in kringloopwinkels vinden voor mooi boekpapier of oud speelgoed! Laatst maakte ik pedants van oude dominosteentjes. Ik gebruikte hiervoor miniatuurtjes van mijn eigen werk maar ook als je niet ‘zo handig’ bent is het een peulenschil. Hieronder leg ik jullie graag uit hoe je dit doet.
Dominosteen kettingVoor deze exemplaren zocht ik wat leuke afbeeldingen uit de Flow die ik op stevig papier plakte met een dun laagje gel medium (lijm of mod podge kan ook, zolang het maar niet bobbelt en goed vast zit).
Dominosteen kettingDominosteen kettingPlak dit op je dominosteentje en snijd het uitstekende papier weg met een scherp mesje.
Schuur de kantjes voorzichtig van de boven- naar de onderkant
Dominosteen kettingVerf de zij- en onderkant met een dun laagje zwarte (schoolbord) verf

Breng Versamark aan met hierover een laagje clear embossingpoeder, smelt dit met een heattool. Herhaal deze stap aan iedere kant van je steentje tot er een mooi afdekkend glanslaagje ontstaat. Als je niet hebt kun je in plaats daarvan ook een aantal laagjes vernis aanbrengen (glans)
foto 11 Zoek een mooie kraal (hou wel rekening met de dikte van je spang of koord) en schuur aan de onderkant een stukje af zodat de kraal beter aan je steentje hecht. Lijm deze vervolgens aan de bovenkant van je steentje vast met 123 lijm (denk om je vingers 😉 )
Dominosteen ketting En voilá klaar is je zelfgemaakte juweel!

Dankjewel Willy voor je leuke DIY!  Had ik zelf niet bedacht om zo met een ‘oud’ spelletje een kunstwerkje te maken. Mocht je nou meer werk van Willy willen zien, kijk dan even HIER. Daar vind je ook de nieuwe workshopagenda en haar blog. 

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reply
  bhduit
  20 augustus 2016 at 08:50

  Bedankt Rensina dat ik weer gast op je leuke blog mocht zijn en ik hoop dat ik je lezers heb kunnen inspireren!

 • Reply
  Daphne
  20 augustus 2016 at 10:13

  Super leuk, die gast bloggers!!
  En dit idee is echt heel erg leuk.
  Ik ben weer veilig terug hoor, ga gauw rondkijken in bloggersland……
  Alhoewel, ik moet echt wassen, opruimen, inruimen, enz.
  Ach, eerst koffie ☺

  • Reply
   rensinasteursma
   21 augustus 2016 at 11:39

   Welkom terug! Fijn dat je er weer bent.
   Ach ja die was kan wel even wachten toch? 😉

 • Reply
  Homemade By Joke
  26 augustus 2016 at 11:57

  Erg leuk en mooi gemaakt deze ketting!

  groetjes, Joke

 • Laat een reactie achter