Food Home

Gastblog #7: de volkstuin van Jeanette

Vandaag eens iets heel anders op mijn blog. Jeanette gaat namelijk wat vertellen over haar volkstuin. Dit is iets wat ik erg interessant vind. Het liefst zou ik zelf ook een soort van moestuin in mijn tuin maken, maar ja dit is toch wat lastig als ik steeds bij mijn ouders ben… En eigenlijk is het ook helemaal niet handig in een studentenhuis, dus tja. Deze wens zal nog even moeten wachten tot ik een ‘echt’ huis heb. Maar kijk gauw mee naar Jeanette haar gastblog, want zij heeft zelf een volkstuin.
Volkstuin
Vandaag mag ik hier te gast zijn. Mijn naam is Jeanette en de naam van mijn blog is Hip en Kleurig. Dat dekt niet helemaal de lading, want grijs is eigenlijk meer mijn kleur. Maar de tekst, ‘Why Grey? Because my ideas are colorful’ is helemaal op mij van toepassing. Ik blog over van alles en nog wat, van interieurs tot handwerken, soms een DIY en soms een recept. Dit zijn tevens mijn hobby’s.
VolkstuinDe volkstuin, daar zou ik over bloggen. En dat is een goed idee. Hoewel het meeste werk door man wordt gedaan, kom ik er ook regelmatig. De volkstuin hebben we nu 14 jaar. Er staan wat fruitstruiken, groenten zoals spercieboontjes, wortels, rode biet, aardappelen, wat kruiden en wat bloemen/vaste planten.
Volkstuin    Volkstuin
En thuis maak ik altijd het eten met de opbrengst. Of een mooi plaatje op tafel of aanrecht. Soms dan leg je even gauw een ui in een schaaltje, en als je er dan mee bezig moet, zie je pas hoe mooi dat staat. Nou, dan moeten er eerst foto’s gemaakt worden en kunnen we dan pas aan het eten beginnen. Het is leuk om je eigen verbouwde groenten te eten, maar ik maak er geen speciale gerechten mee.
VolkstuinVolkstuinVeel plezier met de foto’s en ik hoop jullie eens te zien op mijn blog.
Dank je wel Rensina voor deze (leuke) uitdaging.

Wat leuk om eens wat over een volkstuin te lezen Jeanette! Fijn dat je voor me wilde bloggen. Dat taartje ziet er echt te lekker uit! Mocht je nou meer willen weten over Jeanette haar volkstuin of een recept van haar willen uitproberen? Kijk dan even op haar blog, want daar plaatst ze geregeld wat nieuws. 

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reply
  Jeanette Renting
  27 augustus 2016 at 11:30

  Dank je wel Rensina voor deze leuke kans. Mooi geworden hoor!

 • Reply
  bhduit
  27 augustus 2016 at 20:42

  Heerlijk zo’n moestuintje en wie weet Rensina, wat niet is kan nog komen 🙂

 • Laat een reactie achter