Blog Hotspots Reizen

Gastblog #8: 50 km langs en over zee…

Vandaag het eennalaatste gastblog van deze zomer. En dit keer een blogje dat op een andere manier geschreven is. Het is namelijk voor een groot deel in (fiets) route vorm beschreven. Je kunt als het ware de tekst uitprinten, voorop je fiets vastklemmen en de route gaan rijden. Je zult er alleen nog even voor naar Zeeland moeten rijden. Het blog is deze week geschreven door Beate. Beate ken ik via het Cibap waar ik al vaak met haar samen heb gewerkt. Ze maakt prachtige foto’s en heeft zelf ook nog eens een heel leuk blog! Neem daar dus zeker ook even een kijkje als je dit blog hebt gelezen. Dan geef ik nu het woord aan Beate…
StrandHa lieve lezers van mydailyteacup,

Ik zal mijzelf even voorstellen: mijn naam is Beate, ik ben 18 jaar oud en studeer ontwerp en ruimte-ruimtelijke productpresentatie aan het Cibap te Zwolle. Mijn hobby’s zijn o.a. stylen en fotograferen. Deze twee komen mooi samen op mijn eigen blog Beetjehome. Op dit blog geef ik een kijkje in mijn creatieve leven en is ook mijn portfolio te vinden. Rensina vroeg mij om als gastblogger een artikel voor haar blog te schrijven, dit doe ik natuurlijk met veel plezier.

Afgelopen zomer waren wij, mijn ouders, zusje en ik voor de elfde keer in Cadzand. Nu zul je wel denken wat moet je daar zoveel jaar. Maar lieve mensen, we zijn nog steeds niet uitgekeken op dit heerlijke en zonovergoten deel van Zeeland. Cadzand ligt op het puntje van Zeeuws Vlaanderen, net tegen de Belgische grens. Vanaf Cadzand kun je een dagje naar Brugge, naar Sluis, heerlijk naar het strand, met de boot over naar Walcheren en jawel uren langs de zee fietsen enzovoort. Over dit laatste heb ik een artikel geschreven. Ik neem jullie mee 50 km langs en over de zee!
StrandWe gaan op weg naar de veerboot die van Breskens naar Vlissingen vaart en gelukkig ook andersom. Een knooppunten kaart van Zeeuws-Vlaaderen en Walcheren is wel heel handig. Met deze punten rijd je namelijk zo van het ene naar het andere eiland. Wanneer je bij Nieuwvliet-bad het duin op komt fietsen (het kan ook bij Cadzand-bad, maar wij beginnen meestal hier) kijk je gelijk je ogen uit. Aan beide zeiden zie je namelijke de zwarte polder, dit natuurgebied blijft fascinerend door de vele tinten groen, andere kleuren, verschillende vogels, waaronder de lepelaar en nog veel meer moois. Naast de zwarte polder zie je ook gelijk de zee. Boven gekomen sla je rechts af dit fietspad over het duin blijf je gewoon volgen tot je niet verder kan. Het fietspad stopt bij een strandafgang waar een strandtent te vinden is. Maar wij gaan nog even verder, want ik beloof jullie er komt nog een geweldige hotspot waar wij wel een pauze willen nemen.
StrandNu moet je even het duin af via een stijl zandpad naar beneden, pas op het is nog te vroeg om de reis te onderbreken. Onderaan het pad ga je links, je vervolgd je weg een eindje rechtdoor en je ziet aan je linkerhand een logische opgang voor de fiets. Even krachtzetten en je bent weer boven. Je rijd als het waren door de fietsenparkeerplaats heen rechtdoor. Je komt uit halverwege de grote strandopgang, kijk goed uit want er zijn veel mensen want die scheuren hier naar beneden. Je gaat links af de strandopgang op. Helemaal boven zie je de zee gelukkig weer. Dit fietspad blijf je volgen geniet van de dingen om je heen, de zee, de duinen en hopelijk de zon op je gezicht. Je kunt wanneer je hier fietst zelfs het eiland Walcheren al zien. Aan je linkerhand, ter hoogte van Groede, zie je op een gegeven moment een vervallen lichtbron (zie de foto hieronder).
StrandAan de rechterkant komt u een uitkijkpunt tegen met een driehoekvormig zeil. Daarna moet u even goed opletten, aan uw linkerkant staat een houten “schip” hierop kan je lekker even uitrusten. Wanneer u net iets voor het schip staat ziet u een geweldig mooi wit ook vrij hoog strandpavalijoen. Dit is Loods 10! Een geweldige inspirerende strandtent waar je terecht kunt voor heerlijke koffie, vriendelijke bediening en goede appeltaart. We nemen even pauze, want je hebt op dit punt ongeveer 8km gefietst.
StrandStrandEn even genoten? We vervolgen onze weg weer rechtdoor. Je kan de zwart/ wit gestreepte vuurtoren van Breskens inmiddels zien. Op een gegeven moment kom je aan bij de panorama weg. Hier kunnen zowel autos’s als fietsers langs zee rijden en bij de vuurtoren komen. De vuurtoren is helaas niet te bezichtigen, maar geeft wel elke avond licht. Blijf de weg elke keer volgen en houdt links aan. Zo dicht mogelijk langs de zee.

Aan het einde van het duin ligt de boot op je te wachten in de veerhaven. Binnen kunt u een retourtje halen en dan openen de poortjes zich vanzelf.
Wat zo leuk is aan met de boot over, is dat je nog extra een vakantie gevoel krijgt. Bij deze veerboot, die elk halfuur ongeveer 20 minuten vaart, is het bijzonder dat je tussen de grote zeeschepen door vaart. Camera bij de hand, want dit kan mooie plaatsjes opleveren.
Deze schepen zijn via de Westerschelde meestal op weg naar Antwerpen.
StrandStrand
Aangekomen in Vlissingen moet u nog een stukje fietsen tot u bij het stadje bent. U gaat links, over de twee sluizen, nogmaals links en vervolgens met de bocht mee naar rechts en fiets je rechtdoor langs het water. Vlissingen zie je aan uw rechterhand. Deze stad is echt de moeite waard om te bekijken. Mooie haven, oude binnenstad, het Muzeeeum, waarin zoals de naam al zegt, van alles over de zee en de scheepvaart te vinden is, en nog veel meer.
Wij fietsen door en gaan rechtdoor weer de duinen in, waar we onze route vervolgen doormiddel van fietsknooppunten. Op weg via Zoutelande en Westkapelle naar Domburg.
StrandDit is de route die ik het afgelopen jaar heb gefietst. En waar een aantal foto’s in dit artikel gemaakt zijn. Heen en terug fiets je dan zo’n 50km. Vanuit Vlissingen is het ook goed te doen om naar Middelburg te gaan, een gezellige stad, leuk om te winkelen, fijne terrasjes. Of we blijven in Vlissingen hangen waar, zoals ik net al vertelde nog genoeg te doen is.
StrandStrandMocht je in deze omgeving in de buurt zijn ga er op uit en geniet van al dat moois!
Liefs, Beetjehome || Beate Vieth (tekst en fotografie)

Dankjewel Beate voor je leuke stukje tekst! Een keer wat anders zo’n  blog met een fietsroute. Erg leuk en ik ben van plan om het eens zelf te gaan fietsen, want al je foto’s zien er zo mooi uit!
Strand

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reply
    bhduit
    5 september 2016 at 08:01

    Nou ik krijg wel zin in zo’n fietstochtje!!

  • Laat een reactie achter