Creatief

Gastblog: Art Journal maken

Dit is al de vierde keer in rij dat ik te gast op Rensina haar mooie blog mag zijn, hoe leuk is dat?! Voor degene die mij nog niet kent, stel ik mij kort voor: ik ben Willy Duit en ken Rensina al heel lang omdat ze de vriendin van onze dochter is. Maureen heeft twee broertjes, Aron en Jesse. Samen met hen wonen we in een gezellig oud huis in Sappemeer. Ik vind het heerlijk om net als Rensina met huis en tuin ‘bezig te zijn’ en deze hebben dan ook al vele metarmorfoses ondergaan. Sinds november 2010 houd ik een blog bij waar ik voornamelijk mijn creativiteit deel. Ik ben dol op stempelen en mixed media. Dit doe ik vaak op kaarten maar ik werk ook graag in een art journal of op losse vellen die ik later inbind.

Een art journal is een visueel dagboek, een plek waar je kunt spelen, experimenteren, verbeelden, herinneren, nieuwe technieken kunt proberen en je dagelijks leven kan documenteren met meer dan woorden alleen. Je schrijft nog steeds, maar je maakt ook doodles, stempelt, kleurt, verft, voegt foto`s toe of maakt complete collages. Zo wordt je dagboek nóg persoonlijker!

Dat je niet direkt heel veel spullen nodig hebt om toch een leuke pagina te maken laat ik jullie hier stap voor stap zien.

Plak een aantal postzegels (gooi nooit meer iets weg 🙂 ) vast met gel medium (lijm kan ook).
Breng met bijvoorbeeld een oud bankpasje een dun laagje verf of gesso aan (ik gebruikte hobby krijtverf van de Wibra)

Zet hierover wat mooie achtergrondstempels met zwarte permanent inkt bijvoorbeeld van Stazon. Breng daarna distress ink of waterverf aan (ik gebruikte distress ink (Tim Holtz): spiced marmelade en picked raspberry)

Maak daarna met een wateroplosbaar krijtje (bv neoncolor) halve cirkels en breng wat witte spots aan met een wit krijtje. Zet met behulp van een dop en zwarte inkt hier cirkels om

De vlinder heb ik geprint (afbeelding kun je vinden op mijn Pinterest onder het bord printable) en voorzien van een laagje babyolie waardoor het papier wat doorschijnt. Nadat dit goed was in getrokken heb ik de afbeelding vastgezet met een laagje gelmedium (lijm kan ook) en voorzien van een slordig wit lijntje (heel geschikt hiervoor is een posca stift of een sharpie) Tot slot heb ik wat spetters gemaakt met behulp van een kwastje en Oost Indische inkt en raapte ik een zelfverzonnen tekstje bijelkaar uit een tijdschrift.

Smaakt dit naar meer? Op mijn blog vind je meer inspiratie of kom gezellig een workshop bij me volgen, op mijn site zie je wat ik je te bieden heb!
Edit Rensina: Deze zijn zeker een aanrader, zo leuk en gezellig!

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reply
  Gerrittina
  8 augustus 2017 at 08:37

  Wat gaaf Willy! En Rensina? Ook iets voor jou?

  Groetjes, Gerrittina

  • Reply
   mydailyt
   8 augustus 2017 at 14:24

   Jazeker! Helemaal leuk. Misschien heb je al wat rondgekeken op mijn blog, maar ik houd dus ook van creatief bezig zijn. Ben dan ook al vaker met Willy aan de freubel geweest of ga zelf thuis aan de slag.
   Groetjes, Rensina

   • Reply
    Gerrittina
    9 augustus 2017 at 08:51

    Ik zag het. Je hebt trouwens een erg mooi blog neergezet. Fris met mooie foto’s!

 • Reply
  Daphne
  18 augustus 2017 at 22:05

  Wat een leuke duidelijke uitleg Willy.
  En ik kijk altijd mijn ogen uit als jou creatie af is…..net of het geen moeite kost, zo mooi.
  Leuk hoor, Rensina, die gast vlotjes elk jaar weer.

 • Laat een reactie achter