Home Makeover

Gastblog: Budget make-over Slaapkamer

Het derde gastblog van deze zomer is geschreven door Eline, zij volgt mijn blog en liet via een comment weten dat ze wel eens wilde kijken of het bloggen iets voor haar is. Ik stuurde haar een mailtje en ik kreeg meteen drie leuke concept-blogs terug. Ik heb er eentje uitgekozen, wat bewerkt en zo hebben we samen een mooie, nieuw blog voor jullie!

Hoi, ik ben Eline, een 30-er, en ik werk als financieel medewerker bij een uitzendbureau. Daarnaast houd ik al van jongs af aan van interieurstyling, koken&bakken en knutselen!
Mijn vriend houdt ervan als meubels en ruimtes in huis gebruiksvriendelijk zijn. Dat resulteerde in zwarte meubels tegen witte wanden. Of een ruimte leuk aangekleed en mooi is, is een fijne bijkomstigheid, maar voor hem hoeft dit niet. Op 1 januari zijn wij gaan samenwonen en ik houd van meer kleur en een leuke aankleding, daarom moest er wat veranderd worden πŸ˜‰
Vorig jaar is de woonkamer al aangepakt, deze was namelijk ook zwart wit. Hier hebben we onder andere een blauwe bank en groene wand toegevoegd! Het nieuwe project werd onze slaapkamer.

Yes, dit is β€˜the real life’ een niet opgeruimde slaapkamer, voor de make-over!

Voor de slaapkamer heb ik de back-to-school serie van VT wonen gevolgd. Dit is een blog-serie waarbij je leert hoe je op een simpele, goedkope manier een woonruimte kunt veranderen. Voor de eerste opdracht mochten we plaatjes verzamelen op Pinterest, dit heb ik samen gedaan met mijn vriend (dit was voor hem een hele zware opgave, voor mij niet… πŸ™‚ ) En wat blijkt, hij houdt toch van kleur in huis. Vandaar ook de blauwe bank en de groene wand in de woonkamer. Zoals je op het moodboard rechts kunt zien kiest hij voor de kleur groen en daarnaast een vintage stijl. Mijn moodboard is blauw, hout en modern.


Toen kwam het lastige deel, keuzes maken! Ik wilde beide moodboards verwerken in onze slaapkamer, maar niet tegen elke prijs. Ik zag de kleuren groen en blauw, hout en planten in beide moodboards terugkomen, dus daar wilde ik iets mee. Daarom hebben we de wand geverfd in de blauwe kleur ‘zeehondje’ van Histor.
Het oude hoofdboard van het bed kon eraf geschroefd worden, dus ik wilde graag een ander hoofboard maken. We hebben een mdf-plaat op maat laten zagen in de bouwmarkt. De voorkant en drie zijkanten hebben we aan elkaar getagd en schilderen maar! Eerst met primer en daarna hebben we het hoofdboard geschilderd in de groene kleur ‘moment’ van Histor. Dit hebben we in een paar uurtjes met z’n tweeΓ«n voor elkaar gekregen.
Wat mij het meeste opvalt is dat de kamer veel breder (en ruimer!) lijkt doordat ook het hoofboard groter is geworden. Dit hoofdboard is een makkelijke manier om de kamer te stylen. Meestal zet ik de drie vintage prenten erop, maar andere keren drie olifantjes die we meenamen als souvenir van onze vakantie in Sri Lanka. Nadat het hoofdboard geschilderd is, hebben we het bed er tegen aangeschoven. Het gewicht van het bed houdt het hoofboard op zijn plek!

Een oud tafeltje en een oud kistje dienen als nachtkastje, dit is een leuke manier om net even wat spullen kwijt te kunnen en je hebt geen groot nachtkastje nodig. Een vintage lamp op- en een zelfgemaakte mason Jar hanglamp boven de nachtkastjes maken de kamer af. Als accessoire koos ik voor mijn retro wekker en een plantje mocht ook niet ontbreken.Β Wat mij verder opviel aan de moodboards, is dat wij beiden kiezen voor een rijk opgemaakt bed. Dus daarom heb ik een plaid en kleine groene kussentjes op het bed toegevoegd.

Ik (en ook mijn vriend) zijn zeer tevreden over deze make-over. Totale kosten, circa €100! Dat vind ik een prima prijs. Wat vinden jullie? En hoe zouden jullie deze slaapkamer invullen met onze moodboards?

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reply
    Willy Duit
    27 augustus 2017 at 20:21

    Erg mooi geworden en lekker low budget, ik hou ervan!

  • Laat een reactie achter