Diversen Inspiratie

Gastblog: Summer = Festival (inpak+kledingtips!)

Mariët gaat naar voor het eerst naar Lowlands, spannend natuurlijk en wat neem je nou mee. Ze deelt haar kleding- en inpaktips met ons. En ik kan jullie vertellen ze heeft echte festival spullen ingepakt! (Die laarsjes!! *Hearteyes). Oké genoeg gezegd, ik laat Mariët aan het woord. 

Hoi! Ik ben Mariët en ik wil al heel lang naar een festival. Het bevrijdingsfestival en foodfestivals behoren tot mijn favorieten, maar ik vond het hoog tijd voor een écht festival. Mijn spontane doel voor deze zomer was dan ook: Low Lands! Een aantal bands die ik in ieder geval heel graag wil zien en horen zijn The Editors, Mumford & sons, Flume en The XX. En daarnaast laat ik me graag verrassen!

Het liefst wilde ik met de toffe omgebouwde-oude-Mercedes-bus-tot-camper die mijn vader zelf verbouwd heeft, maar mijn zusje had hem al gereserveerd voor het Psy-Fi festival. Betekent dus dat ik echt het complete festival-gevoel ga meemaken want overnachten in een tentje… Ik ben heel benieuwd! Maar heb er bovenal zin in! 🙂


Tja en dan volgt natuurlijk de vraag; wat neem ik eigenlijk mee naar zo’n festival voor drie dagen? Ik hou van compact inpakken en neem het liefst zo min mogelijk mee, maar tegelijkertijd hou ik wel van keuzes (vooral wat kleding betreft haha!) en ik vind het wel fijn om ‘alles’ bij me te hebben wat ik denk nodig te hebben. (En ook wat ik niet denk nodig te hebben want je weet maar nooit…) Wat betreft overnachten en toiletspullen neem ik zo min mogelijk mee: een tentje, luchtbed, slaapzak, hoofdkussen en toilettas met voornamelijk mini’s. Ik hou wel van douchen en dat moet ook kunnen, dus ook een mini shampoo en crèmespoeling gaan mee. En oké, ook droogshampoo. Voor uhm, je weet maar nooit. Ik heb een piepklein beetje smetvrees. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik wel een beetje tegen de toiletten op zie. Daarom neem ik ook wcbrildingen mee haha, voelt toch wat frisser… Om mijn make up er fatsoenlijk af te kunnen halen neem ik gezichtsdoekjes mee. Wat betreft make up minimaal: mascara, oogpotlood, wenkbrauwpotlood en blush!

Maar dan! De kleding! In Nederland is het weer natuurlijk mega onvoorspelbaar, dus ik wil op alles voorbereid zijn. Natuurlijk zal ik de week voorafgaand aan het festival de weersvoorspellingen goed in de gaten houden om ook aan de hand daarvan een inpaklijstje samen te stellen, maar ik heb een aantal dingen én een aantal favoriete must haves die sowieso mee gaan.


Te beginnen met schoenen. Schoenen maken of kraken je outfit, vind ik persoonlijk, dus voor mij best wel een dingetje. Mijn allerallermooiste schoenen wil ik liever niet mee want tja festvial en modder is best een goede combi, en dat vind ik zonde van mijn toffe schoenen. All Stars zijn altijd goed! Ik neem sowieso een paar All Stars mee en mezelf kennende zal ik deze waarschijnlijk gewoon het hele weekend aan hebben haha, maar afwisseling is fijn en dus gaat er nog een paar schoenen mee, namelijk laarsjes! Ik vind ze helemaal festival proof. De laarsjes zijn van Kelim boots Sabah Ibiza. En daarnaast neem ik nog een paar sandaaltjes mee, want we hopen natuurlijk op zomerse temperaturen!


Ieder jaar wil ik graag ‘zomershoppen’ en nu ga ik natuurlijk voor festival kleding! Het liefst neem ik een hele garderobe mee, maar dat is gewoon niet handig en dus heb ik een selectie gemaakt. Ik deed o.a. inspiratie op in de festivalwebshop van de River Island! Dit gaat er mee:

 • spijkershortje (high waist)
 • hippie flowerbroek met wijde pijpen (zie foto bovenaan)
 • t-shirt
 • twee crop tops
 • jurkje
 • een vest/jasje voor als het kouder wordt
 • hoed
 • twee zonnebrillen


Wat betreft sieraden ben ik vrij simpel. Ik heb vijf ringen en zes gaatjes in mijn oren. Ik neem niks extra’s mee, dan kan ik het ook niet kwijtraken haha. Dan neem ik nog een rugzak, een leren heuptasje en een klein schoudertasje mee. Mijn grote portemonnee en pasjes die ik niet nodig heb laat ik thuis. Ik neem een klein portemonneetje mee.

Ik ben er klaar voor! Op naar Low Lands!
Heb jij nog wat kleding- of inpaktips voor mij?

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

 • Reply
  Mariet
  15 augustus 2017 at 10:29

  Jeeej haha superleuk! 🙂

 • Laat een reactie achter