Creatief DIY Geen categorie

Gastblogje #1: Mirjam

Vandaag het eerste gastblogje op mijn blog, we beginnen meteen met een hele leuke. Kennen jullie Mirjam al? Nee? Dan moet je zeker even op haar leuke blog gaan kijken! Maar goed hier komt Mirjam haar DIY, eerst zal ze zich even voorstellen.
Oja, heb je naar aanleiding van dit leuke blogje ook zin om een keer gastblogger te zijn op mijn blog? Dat kan hoor! Stuur me dan even een mailtje met je idee. We komen er vast uit 🙂 
 
Vandaag heb ik de eer om een gastblogje voor Rensina te schrijven. Wie is die ik? Hier kun je meer over mij lezen ;-). Maar misschien houd je niet van klikken op linkjes, dus zal ik wel vertellen dat mijn naam Mirjam is. Ik ga vandaag met jullie een DIY met verfstaaltjes delen. Verfstaaltjes? Ja, dat zijn die strookjes bij bouwmarkten, zoals de Karwei en de Gamma, met heel leuk kleurverloop. Je kan deze gratis meenemen, om kleuren verf uit te zoeken als je je huis gaat schilderen. Ik ga jullie laten zien hoe je met deze staaltjes ook oorbellen kan maken…
 
Benodigdheden: 
-2 verfstaaltjes met hetzelfde kleurverloop (ik heb 179 L van Flexa gebruikt)
-Ronde mal (bijv. een ronde puntenslijper (zoals op de foto), of als je een beetje lui bent ingesteld, net als ik, een snijmal voor een snijmachine)
-2 oorbelhaakjes
-2 splitringetjes 
-Schaar
-Lijm en/of fotoplakkertjes
-Punaise (ben ik vergeten op de foto te zetten, sorry daarvoor, ook sorry voor de achtergrondrommel op de foto, ik ben niet zo goed in opruimen)
 
Je begint met 4 kleurtjes te kiezen van de verfstaaltjes. Deze rechthoekjes knip je uit, zodat je ze hebt zoals op de foto.
 
Met behulp van een mal maak je een rondje op het verfstaaltje. Mocht je niet over zo’n handige snijmachine beschikken kun je deze tekenen met behulp van een potlood/pen en vervolgens netjes uitknippen.
 
Als alles meezit heb je nu 4 rondjes. Het geeft niet als ze aan een kant niet helemaal rond zijn, als je ze een beetje technisch opplakt merk je hier niets van!
 
Vervolgens gaan we de rondjes op elkaar plakken. Ik deed dit door middel van fotoplakkertjes. Ik merk nu wel dat ik niet een hele duidelijke foto heb gemaakt van het opplakken. Op de 7e foto kun je zien hoe ze moeten zitten. 
 
Als je de rondjes op elkaar hebt geplakt, moet je er natuurlijk weer een mooi rondje van maken. Knip de resten papier weg.
 
Tadaah, bijna een oorbel klaar. Nu moet er natuurlijk een gaatje in gemaakt worden, anders kan de hanger er niet aan worden bevestigd.
 
Ik heb het gaatje gemaakt d.m.v. een punaise. Ik prikte de oorbel tegen de muur aan en had een gaatje op de plek waar ik dat wilde. Ik dacht eerst: is een perforator niet makkelijker, maar dan krijg je een heel groot gat en ik vond dat niet mooi.
 
Haal het splitringetje door het gaatje. Vervolgens kun je de oorbel eraan hangen en het ringetje met behulp van een platbektang dichtmaken (o, waarom heb ik daar nu geen foto van gemaakt. Als het onduidelijk is, meldt het gerust, dan probeer ik er alsnog wat op te verzinnen!)
 
Maak nog een oorbel op dezelfde manier. Zorg ervoor dat het oorbelhaakje de andere kant op staat dan bij de andere oorbel. Zo heb je een linker en een rechter oorbel. En dan zijn ze klaar…
Heel veel succes allemaal en ik ben benieuwd wat jullie van deze DIY vinden en of je het ook zelf gaat doen!
 
Lieve groetjes,

Mirjam

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reply
  Marja Kenter
  8 juli 2014 at 16:59

  Alhoewel ik zelf niet van dit soort oorbellen draag vind ik het wel een heel erg leuk idee.
  Groetjes Marja

 • Reply
  Willy
  8 juli 2014 at 21:10

  Super leuke DIY, bedankt Mirjam!!

 • Reply
  lien
  9 juli 2014 at 10:40

  Wat een leuk ideetje!!

 • Reply
  Maison de Wendy
  10 juli 2014 at 11:34

  Wat een leuk en simpel idee!! Ik zag ook een andere leike diy op pinterest met verfstaaltjes voorbijkomen. Nl een kleine hartjesslinger van verschillende kleuren verfstaaltjes!! Zag er ook heel leuk uit!

  Bisou,
  Wendy

 • Laat een reactie achter