Vandaag was een fijn dagje. Mijn ouders waren weg dus het rijk alleen, samen met m’n broertje.
Eerst even voor school bezig, lessen voorbereiden en blogs bezoeken. Daarna even een rondje gefietst en theezakjes op de bus gedaan. Vervolgens soep koken voor het avondeten.
Na een lange tijd had ik eindelijk weer eens tijd en zin om iets te gaan bakken. Omdat ik Sinterklaas erg leuk vindt besloot ik om Gevuld Speculaas te maken. Rudolph had een recept + video op 24 kitchen staan, dus dat kwam goed uit. Alle ingrediënten afwegen en klaarzetten, de tablet aan met video en ik kon aan de slag.
Recept komt van 24 Kitchen: http://www.24kitchen.nl/shows/rudolphsbakery/recepten/gevuld-speculaas
![]() |
Alle ingrediënten bij elkaar 🙂 |
Eerst het speculaas deeg kneden en even laten opstijven in de koelkast.
Vervolgens aan de slag met de amandelspijs. Dit blijkt nog best lastig, maar na even kneden lukt dit ook. Het spijs ook even laten opstijven in de koelkast.
De oven voorverwarmen. Haal het deeg en het spijs uit de oven, rol het deeg tot een dunne lap. Bij mij ging dit niet zo goed, het deeg scheurde en wilde niet goed uitrollen. Vervolgens het spijs erin, als een lange rol. Je zorgt dat het deeg om het spijs heen gaat en maakt er een rol van. Haha volgens mij had ik teveel deeg, dus is mijn gevuld speculaas een beetje dik uitgevallen 😉 Dit vinden wij niet erg hoor!
Vanavond ga ik het gevuld speculaas proeven bij een kop thee. Het ruikt in ieder geval heerlijk in huis.
Maak je een DIY of Recept van mijn blog en deel je deze foto op social media (vooral Instagram), gebruik hierbij dan de hashtag #mydailyteacup. Zo kan ik de foto zien, liken, reageren of delen! Binnenkort wil ik dan eens een blog schrijven met alle foto’s die ik langs heb zien komen.
16 reacties
Bernardine
18 november 2013 at 01:02Ziet er goed uit!
Smaakte het ook zo?
STIJL bij Willeke
18 november 2013 at 09:58En en?? Hoe smaakte het??
Groetjes Willeke
Marja Kenter
18 november 2013 at 11:42Wat ziet dat er heerlijk uit. Het water loopt in mijn mond. Ik ben ook een fan van Rudolph. HIj is vorig jaar in de zaak van onze dochter en schoonzoon geweest en in levende lijfe is hij net zo als op de tv en totaal geen kapsones, kortom een hele leuke vent.
Geniet van je speculaas en de groetjes maar weer van Marja
Annemiek
18 november 2013 at 17:21Ziet er heerlijk uit. Hoop dat het net zo goed heeft gesmaakt
lien
18 november 2013 at 18:04Ik ruik het bijna tot hier, ziet er echt heerlijk uit! Geniet ervan.
Rensina Steursma
18 november 2013 at 19:49Ja het is echt heerlijk!
En nog lang niet op gelukkig hihi…
Willy
18 november 2013 at 20:20Mmmmm…..ik ruik het bijna 🙂 was het lekker? Zo ziet het er wel uit!
cindy landuyt
18 november 2013 at 21:23Mmmmm het ziet er echt heerlijk uit! Smakelijk 🙂
Cindy x
auxpaysdesmerveilles
19 november 2013 at 21:30Oh ziet er heerlijk uit!
Karlijn van der Wijk
20 november 2013 at 22:45Oe la la dat ziet er lekker uit. Een paar jaar terug heb ik het eens gemaakt, maar dat ik eigenlijk al veel te lang geleden. Je brengt me op ideeen 🙂
Robin Valentine
21 november 2013 at 22:06hmmm heerlijk!
x robin (http://kissokill.net/)
theezakje41
24 november 2013 at 12:44Ziet er weer smakelijk uit, bakker Vegter krijgt er een concurrent bij.
watdoetvanessanu
24 november 2013 at 17:16Lekker!! Alleen de geur al… Ga ook eens een poging wagen!
Gonda
24 november 2013 at 21:09Ha Rensina, leuk dat je aan het bakken was. Als je zoiets doet ruikt het heel lekker in huis! Als ik peertjes kook is dat ook altijd zo. Leuk en lekker. Bedankt voor je berichtje op mijn blog. Ik vind Sinterklaas ook erg leuk. Heb je de boeken van de C1000 ook? groetjes Gonda
jewelyz
27 november 2013 at 21:18Oh ziet er heerlijk uit! Ik zag het al voorbij komen op Instagram en wil het zeker ook eens gaan maken 🙂
Arja van Garderen
30 november 2013 at 23:03Oeehh lekker!!
Ik krijg er trek van! 🙂
X Arja