Boeken&Tijdschriften Food Geen categorie

Haal al die leuke kook- en bakboeken uit de kast #ikkookboek

Zoals jullie al konden zien in mijn Roomtour Deel 2 heb ik erg veel leuke kook/bakboeken op de plank staan. Daarnaast heb ik ook nog een aantal tijdschriften van onder andere Smult en bijzondere Allerhande edities. Zo’n aantal keren per jaar bak ik iets uit een bakboek, maar verder gebruik ik ze niet zo vaak. Nu ik op mijzelf woon kan ik lekker alles uitkiezen wat ik eet dus besloot ik om meer met de kook- en bakboeken te gaan doen. Lees snel verder hoe ik hier bij ben gekomen en wat de spelregels zijn, wie weet kun je ook wel meedoen. 
 

Via het blog van Lonneke (klik, zeker even een kijkje nemen prachtige artikelen en foto’s!) zag ik een #ikkookboek challenge. Ze heeft erg veel mooie kookboeken in de kast staan, waar ze nauwelijks wat uit kookt. Dit is zonde, want de boeken zijn meestal prachtig vormgegeven en er staan natuurlijk heerlijke recepten in. Zo heeft ze bedacht om iedere week een kookboek uit de kast te pakken en er minstens 3 gerechten uit te maken. Iedere week komt er dan een kleine terugblik op haar blog met de recepten, het boek en natuurlijk prachtige plaatjes van het eten. Zij heeft dus ook de # en de spelregels bedacht. 

Spelregels: (Via het blog van Lonneke)
:: Kook per week (het liefst) minimaal 1 gerecht uit een kookboek, bakboek of tijdschrift.
:: Deel de foto’s van je gerecht met de hashtag #ikkookboek op Instagram of Twitter.
:: Vermeld het betreffende kookboek erbij en eventueel de paginanummers. Leuk ter inspiratie voor anderen.
:: Spread the word! Hoe meer zielen hoe meer vreugd.


Ik heb afgelopen week al heerlijke taarten en hapjes uitgezocht!


Nu ik bijna jarig ben, ga ik weer lekker veel taarten en andere hapjes bakken. En heb ik daarnaast en erg leuk kookboek gekregen voor mijn nieuwe kamer. Een mooi moment om mee te  doen met de challenge. Ik zal proberen om na iedere week een update te plaatsen met de gerechten/baksels die ik heb gemaakt met natuurlijk wat foto’s. Daarnaast plaats ik dan gelijk een kort review over het boek. Leuk voor jullie EN voor mij als ik weer eens inspiratie voor het avondeten nodig heb. 
Wie weet vind je dit ook erg leuk en doe je ook mee. Maar plaats dan wel even een linkje naar het blog van Lonneke. En natuurlijk mag je mij ook even een reactie geven, altijd leuk om nieuwe boeken te leren kennen 😉 

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reply
  Mirjam Schippers
  20 februari 2015 at 10:19

  Leuk zeg! Ik ben benieuwd naar al die lekkere recepten. Zelf ben ik niet zo van het koken, af en toe kom ik een lekker/leuk recept tegen op Internet. Dan maak ik het een keer en als het lekker is leer ik het aan m'n moeder 😛
  Maar ik woon nog niet op mezelf… 😉
  Fijne verjaardag donderdag 😉
  Liefs,
  Mirjam

 • Reply
  Willy
  20 februari 2015 at 16:25

  Wat een leuke uitdaging Rensina, succes!

 • Reply
  Jeanette Renting
  20 februari 2015 at 17:01

  Hallo Rensina, leuk geschreven.
  Dat bracht mij ook op een idee, komt maandag 23 februari online.
  Fijn weekend, Jeanette.

 • Reply
  Joke
  20 februari 2015 at 19:11

  Leuk Rensina, ik ben benieuwd wat voor een lekkers je allemaal gaat maken.

  groetjes, Joke

 • Reply
  lien
  20 februari 2015 at 19:56

  Wat grappig, heb ook mijn oude kookboeken eens uit de kast gehaald en probeer uit elk boek minstens 1 nieuw recept!

 • Reply
  Daphne Coers
  20 februari 2015 at 22:47

  Wat een leuk idee weer.
  Ik ben gek op koken en bakken, maar heb helaas veel te weinig tijd hiervoor.
  Maar als we dan eens tijd hebben…….!!
  Succes, wij lezen het vast wel.
  Groetjes, Daphne

 • Laat een reactie achter