Recepten

Homemade Ice tea Green tea

In mijn blogweek kon een lekker, zomers recept natuurlijk niet ontbreken! Ik wist al gauw wat ik moest gaan maken, namelijk ijsthee. Het leek me erg leuk om dit eens helemaal zelf te maken, want die vanuit de winkel vind ik altijd erg zoet (behalve green tea, met prik en zero). Ik besloot om het niet met gewone thee, maar met green tea lemon te proberen. En wat bleek het pakte erg goed uit! Het smaakt een beetje als de Lipton green tea, erg lekker dus. Lees gauw verder voor het recept en maak het verfrissende drankje ook.
IMG_20150703_144258IMG_20150703_144322Wat heb je nodig voor dit verfrissende drankje (voor 6-10 glazen):
* 1,5 liter water
* 2 theezakjes green tea lemon
* 75-100 gram suiker, ik gebruikte 75 gram en dit was al erg lekker, maar af en toe nog best zuur. Dus ik denk dat ik er de volgende keer iets meer in doe.
* 1 citroen + wat schijfjes voor de garnering
* IJsblokjes
IMG_20150703_144421Kook het water, ik deed dit in twee keer, en giet het in een glazen kan. Doe de twee theezakjes erin en laat dit 10 minuten trekken. Gooi de theezakjes weg en snij vervolgens de citroen in schijven. Als de thee een beetje is afgekoeld, gooi je de schijfjes citroen erbij in en zet het vervolgens in de koelkast.
IMG_20150703_144236Eenmaal afgekoeld, pak je een leuk glas, een rietje, wat ijsblokjes en een schijfje citroen en klaar is je verfrissende drankje! Proost 🙂
IMG_20150703_144243Ik vind de ijsthee in ieder geval heerlijk en zal het zeker vaker gaan maken! Mocht je nou ook zin hebben in zo’n lekker glas, maak het recept dan gauw en laat me weten wat je ervan vond. Vind ik leuk om te horen! 🙂 
Ook heb ik veel plezier gehad aan het maken van de foodfoto’s. Ik heb dit lekker in het zonnetje (oké onder de parasol haha) uitgevoerd. En kon niet stoppen met het maken van foto’s. Daarom lekker veel deze keer! Ben dan ook erg benieuwd wat jullie van de foto’s vinden…
IMG_20150703_144359Maak je een DIY of Recept van mijn blog en deel je deze foto op social media (vooral Instagram), gebruik hierbij dan de hashtag #mydailyteacup. Zo kan ik de foto zien, liken, reageren of delen! Binnenkort wil ik dan eens een blog schrijven met alle foto’s die ik langs heb zien komen. 

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

 • Reply
  Verie
  10 juli 2015 at 15:17

  Echt een leuk, zonnig idee! Zelf ben ik niet zo dol op ice-tea, maar wie weet als ik het zelf maak..;) hihi!

  Lieve-Groetjes,
  Verie

 • Reply
  Cosy by Cindy
  10 juli 2015 at 22:08

  Je foto’s zijn super leuk geworden. Ik heb het ook eens geprobeerd maar dat was geen succes. Misschien met dit recept wel. Groetjes

 • Reply
  Greetings from Arnhem
  11 juli 2015 at 11:18

  Ziet er heerlijk uit en de foto’s zijn heel mooi geworden!

 • Reply
  Instagram maandmomentjes: Juli | mydailyteacup
  1 augustus 2015 at 10:38

  […] hihi. * En al laatst was juli natuurlijk best warm in het begin van de maand. Ik maakte heerlijke ijsthee en deze kers/yoghurt ijsjes kwamen ook langs. Mijn blog liep sowieso goed, want ik had twee keer […]

 • Reply
  Perzik Icetea ijsjes | mydailyteacup
  8 augustus 2015 at 10:16

  […] je nodig:  – 1 nectarine – Ice tea, zelfgemaakt of vanuit de winkel. Ik gebruikte mijn homemade Ice tea green tea recept, maar dan met rooibos thee ipv green tea lemon.  Dit drankje is erg lekker met deze warme dagen […]

 • Laat een reactie achter