Uitjes

Hortus Botanicus Haren

Ieder jaar organiseert de Rabobank Groningen een week voor de leden. Echt heel erg leuk want je kunt gratis naar allerlei musea, activiteiten of de natuur in. Vorig jaar ben ik met mijn moeder naar een orkest geweest en ook dit jaar hadden we ons ingeschreven. En zo gingen we vorige week zaterdag naar de Hortus in Haren. Iets wat ik natuurlijk kende, maar ik was er nog nooit geweest. Zonde eigenlijk, wat het is zo mooi en dichtbij. Leuk om op deze manier nieuwe plekken te ontdekken. Mijn camera moest uiteraard mee, dus vandaag een blog met heerlijk veel foto’s!
De Hortus in Haren is een van de grootste en oudste botanische tuinen van Nederland. Het is zo’n 20 hectare groot en je kunt er veel verschillende tuinen vinden. Zo heb je bijvoorbeeld de kruidentuin, beeldentuin en Chinese tuin. Allemaal heel verschillend en erg leuk om allemaal te bekijken. Verder is er een soort bijenhuis waar je de bijen kunt bekijken en goed kunt zien hoe ze de honing maken.
Op dit moment staan er verschillende kunstwerken en beelden in de tuinen. Echt heel leuk om te zien. De beelden in deze blog zijn mijn favoriet, de schattige meisjes en bijvoorbeeld het varken met allerlei dieren op zijn rug. Heel erg leuk en het is ook nog eens gemaakt door iemand uit Hoogezand, Wiea Duintjer. Zo’n beeldje zou ik best nog eens in mijn tuin willen, helaas zijn ze iets te prijzig 😉 
Overal waar je komt zie je bijzondere en bekende planten. Zo spotte ik deze prachtige waterlelie in de watertuin. Zo mooi hoe je die regendruppels nog ziet zitten.
Er zijn voldoende zitplekken om even uit te rusten of te genieten van al het moois om je heen. Mocht je zin hebben in een drankje, dan kun je ook in het cafe plaatsnemen voor wat lekkers met een drankje. 
*Weet iemand toevallig hoe deze plant hierboven heet? Ik vond hem zo mooi en wil hem best in de tuin. Helaas kon ik nergens een bordje vinden.

Mocht je de Hortus willen bezoeken? Dat kan!
Het is het hele jaar door, zeven dagen per week geopend.

Hortus Botanicus
Kerklaan 4, Haren
Website

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reply
  Maria
  4 juli 2017 at 08:15

  Het lijkt een Alium, volgende keer even het blad ook op de foto zetten.

 • Reply
  Jeanette Renting
  4 juli 2017 at 21:58

  Inderdaad, ik denk ook dat het Alliums zijn. En dat blad is ws al bijna weg, of overwoekerd door de andere planten er om heen. Dat beeldje van het meisje met de vlechten is echt prachtig.

 • Reply
  Mirjam
  6 juli 2017 at 08:39

  Gave foto’s. Ik kan je helaas niet helpen met de plant, maar mooi is-tie wel!
  Groetjes,
  Mirjam

 • Laat een reactie achter