Hotspots

Hotspot: Buuf in de serre

Dinsdag was ik samen met Babette naar loods 5 in Amersfoort (Geweldige winkel, later meer hierover) en vervolgens gingen we nog even naar Amersfoort zelf. Want we hadden een heel leuk tentje gezien en verder gewoon wat winkeltjes bekijken. 
Het eettentje konden we niet zo makkelijk vinden, maar met wat hulp waren we er al snel. Waar ik het over heb? Buuf in de Serre natuurlijk!
Buuf in de serreBabette en ik vielen voor het mooie interieur wat we op de instagramfoto’s voorbij zagen komen. Wat wat ziet het er schattig en kleurrijk uit met het hout, de mintkleurige stoelen en de toffe achterwand. Verder zit Buuf in een heel grappig pandje, wat ikzelf nog nooit eerder ben tegengekomen. Het zit echt in een serre wat voornamelijk bestaat uit glas en een dak in de vorm van een boog.Buuf in de serreDe aankleding is ook erg mooi en passend bij de totale stijl. Want je ziet hangende plantjes, leuke lampen aan het plafond en de wand is voorzien van houten kistjes die gevuld zijn met plantjes en boeken. Erg leuk allemaal!
Buuf in de serreGoed gauw over naar de menukaart. Want ja daar draait het uiteindelijk toch om. De menukaart is weer erg leuk gepresenteerd op een klembord en ziet er tof uit met de verschillende lettertypes. Buuf is vooral gericht op taart en drankjes, want de ondertitel is niet voor niks ‘Taart kan altijd!’. De website vermeld het volgende:

Bij ons staat taart centraal, zowel hartig als zoet. We hebben het niet over een vlaai, kunstige taarten of slagroomtaarten. Onze taarten zijn gericht op smaak en niet op uiterlijk. En dat proef je. Voor het bereiden van onze taarten en koffie gebruiken wij streekproducten: puurnatuurlijken zo min mogelijk toegevoegde kleurstoffen en smaakstoffen. Dat betekent niet alleen kwaliteit, maar ook duurzaamheid en een stimulans voor de lokale economie. Omdat onze producten vers en seizoens- gebonden zijn, verandert ons menu zo nu en dan.

Echt goede taartjes dus!
Buuf in de serreHet was moeilijk kiezen, maar ik koos uiteindelijk voor thee met een stuk Marokkaanse sinaasappeltaart. En Babette voor verse muntthee met een stuk appeltaart. En kijk nou hoe leuk de thee gepresenteerd wordt! Ik heb dit nog nooit eerder gezien in een eettentje. In ieder buisje zit een ander smaakje thee. Verder krijg je bij de thee nog een zakje honing en een stukje chocolade.
Buuf in de serreDe taartjes waren superlekker! Echt, ik ga de taart zeker eens proberen na te maken. (Iemand misschien een lekker recept voor Marokkaanse sinaasappeltaart? ;)) Het smaakt een beetje naar worteltaart door de textuur en de kruiden maar toch ook weer niet.

Zoals jullie merken ben ik echt enthousiast over buuf! Het is gewoon zo mooi ingericht, leuk personeel en dan ook nog eens heerlijke thee en taart. Zeker een aanrader mocht je eens in Amersfoort zijn!

Buuf in de serre
Kleine haag 2, Amersfoort
DI T/M ZA10:00 TOT 18:00 & ZO12:00 TOT 18:00
www.buufindeserre.nl / @buufindeserre op IG en FB.

Dit vind je misschien ook leuk

10 reacties

 • Reply
  foodaholicnl
  21 januari 2016 at 08:46

  Wat een onwijs leuk zaakje! Die ga ik even opslaan voor als ik weer eens naar Amersfoort ga! Bedankt voor de tip!

 • Reply
  astrid
  21 januari 2016 at 10:24

  Wat een super leuk tentje! Als ik ooit in Amersfoort ben ga ik daar zeker een kijkje nemen. Het interieur alleen al is geweldig.

 • Reply
  debora
  21 januari 2016 at 12:20

  mooie locatie!!en je taartje ziet er ook “berelekker”uit!(alles ziet er lekker uit als je op dieet staat hihi!)groetjes debora

 • Reply
  bhduitW
  22 januari 2016 at 20:57

  Wat gezellig Rensina en lijkt me idd een errugg leuk tentje, dus wie weet als ik ooit in Amersfoort ben….

 • Reply
  Angelina
  27 januari 2016 at 10:51

  Wat een leuke plek!! Amersfoort is zo leuk, daar wil ik dit jaar nog wel weer even naartoe. 😉

 • Reply
  Maandmomentjes: Januari – mydailyteacup
  2 februari 2016 at 08:17

  […] blogje met prachtige thee, dus stay tuned! 9. En als laatst ging ik deze maand vaak op pad: naar Amersfoort, Loods 5 en Utrecht/de Bilt. Van Amersfoort en Loods 5 zijn al blogjes online gekomen, maar […]

 • Reply
  Hotspots Utrecht – mydailyteacup
  20 februari 2016 at 08:18

  […] had ik dus een weekje vrij en ben ik veel op pad geweest! Zo zagen jullie al Loods 5, Amersfoort en De Bilt voorbij komen de afgelopen weken (mocht je ze gemist hebben, kijk zeker even terug). Ik […]

 • Reply
  Marokkaanse Sinaasappeltaart – mydailyteacup
  26 april 2016 at 08:19

  […] was ik bij de leuke hostpot Buuf in de Serre in Amersfoort.  Ik at daar een overheerlijk taartje, een Marokkaanse Sinaasappeltaart. Toen ik […]

 • Reply
  Hotspot Amersfoort: Lef By Keizerin – mydailyteacup
  15 oktober 2016 at 08:15

  […] wist ik dat ik hier nog eens naar toe moest. Uiteraard had ik overheerlijke taartjes gegeten bij Buuf in de Serre, maar ik zag nog veel meer leuks. Aan het eind van de zomervakantie was het zover, ik ging samen […]

 • Laat een reactie achter