Hotspots

Hotspots Amsterdam: City Guide

Het leuke aan het hebben van een vriendin, die zowel in Amsterdam, als Utrecht woont is dat we vaak daar afspreken. Oké, het is voor mij een eind weg uit Groningen, maar het is dan echt een dagje uit. Af en toe spreken we in het midden af of komt Denise naar Groningen, maar het is toch wel heel leuk om daar naartoe te gaan. En dan met name Amsterdam krijgt iedere keer weer nieuwe, leuke hotspots die we 'moeten' bezoeken. Echt, volgens mij openen daar wekelijks weer nieuwe dingen. Daarom kon een Amsterdam city guide niet uitblijven op mijn blog, ik verzamelde de afgelopen periode een aantal mooie plekken en die wil ik graag delen. Maar wees gewaarschuwd, er zit veel lekker eten in deze post 😉 Dat moet ook gebeuren op zo'n dagje uit haha. 

Deze hotspot, misschien herken je het al van de foto's, is vast een bekende bij jullie. Tenminste als je een beetje bekend bent in blogland en instagram. De foto met de gele muur is denk ik een van de meest gemaakte foto's uit de hele winkel. Ik kom hem zo vaak tegen, maar niet erg, ik ben verliefd op die kleur en helemaal met al dat mooie groen erbij. 

Wildernis is, zoals je misschien al begrijpt, een plantenwinkel. Ze verkopen vele soorten en maten planten, van mini cactussen tot toffe, onbekende soorten. Maar ook mooie potten, boeken, accessoires, handige hulpjes voor de planten en leuke kaarten met botanische prints. Ja dit is toch wel een pareltje hoor; het mooie interieur, de vele bijzondere planten en daarnaast kun je zelfs plaatsnemen voor een kop koffie of thee.

Oh ja en deze mooie slogan wilde ik jullie niet onthouden: 
Groen doet goed. Voor mens, dier, huis, kantoor. Voor de straat en de stad. Het brengt rust in de chaos, leven in de ruimte, zuivert de lucht en het ziet er goed uit! Dat is de magie van groen - Wildernis.

Wildernis
Bilderdijkstraat 165F
1053 KP Amsterdam
Website

Pluk Amsterdam is echt genieten! Ze zitten op twee hele mooie locaties middenin Amsterdam. En als je binnenkomt merk je gelijk dat het heel uitnodigend is om een plekje te zoeken. De ruimte is lekker licht, wit en overal staan mooie hebbedingetjes. Want je kunt er zowel lunchen, taart eten en koffie drinken als mooie woonaccessoires, servies en vele leuke en lekkere producten kopen! 

Die taartjes op de foto spraken mij heel erg aan en zou ik willen proberen, maar we waren van plan om er te lunchen. Dus Denise en ik genoten van een heerlijk broodje kip kerrie met ananas en een ice koffie. Want toen wij er waren was het nog lekker zomers weer! Ja echt een aanrader dit. Oh en ze hebben ook een webshop mocht je niet naar Amsterdam kunnen. 

Pluk Amsterdam
Reestraat 19 // Berenstraat 19 (2 locaties)
1016 DM Amsterdam
Website

Vervolgens liepen wij door naar de Hallen in Amsterdam, een creatieve broedplaats en daarnaast zijn hier ook de foodhallen gevestigd. Echt leuk hier, het zijn een aantal industriële hallen aan elkaar met hierin allemaal leuke, creatieve winkels.

- Zo vind je er The Gathershop, wat ik al heel lang op instagram volg. Ze verkopen daar zulke mooie sieraden, plantjes, interieur items en vele hebbedingetjes. De winkel was veel kleiner dan ik had verwacht, maar daarom niet minder mooi. 
- The Maker Store is een winkel waar makers hun producten kunnen neerleggen. Alle producten in de winkel vertellen een verhaal en komen direct van de maker vandaan. Veelal Amsterdamse bedrijfjes en creatievelingen, dus daarom vind je er allemaal unieke items. Echt een leuk concept! 
- En natuurlijk zijn er de Foodhallen. Net als Rotterdam, maar ik moet zeggen dat deze mij eigenlijk wel meer aansprak. Het was een hele gezellige, volle ruimte met overal verschillende eetstalletjes. De lekkerste geuren en gerechten kwamen voorbij en we moesten ons inhouden om niet overal iets te halen. Daarnaast zag het er zo gezellig uit, want overal zatten groepjes mensen met een glaasje wijn en heerlijk eten. 

Eigenlijk zijn er nog veel meer plekjes waar je even moet kijken. Dus zet de Hallen zeker op je lijstje mocht je naar deze buurt in Amsterdam West gaan. 

De Hallen - Amsterdam
De Hallen Amsterdam bevindt zich in West, vlak bij het centrum, tussen de Kinkerstraat, het Bellamyplein, de Tollensstraat en de Ten Katemarkt.
Website


De Vrouw met de Baard
is een uniek, apart tentje. Je kijkt je ogen uit als je er binnenloopt want zowel het menu als de inrichting is helemaal in style van Deli. Met onze Europees, Indische en Molukse roots heeft De Vrouw met de Baard een Aziatische en Westerse kookstijl ontwikkeld waarin de beste ingrediënten en recepten uit oost en west elkaar weten te vinden. Eten voor reizigers en dromers noemen wij het. 

Ik ben inmiddels meerdere keren bij De Vrouw met de Baard geweest en iedere keer is het weer genieten. Ik heb er alleen nog maar drankjes en taartjes gehad, maar als ik de menukaart inlusief heerlijke foto's bekijk moet ik er ook maar eens gaan dineren. De Hummingbird cake is heerlijk (niet op de foto, maar ga ik snel eens namaken, zooo lekker!). En het bananenbrood met room en rood fruit is ook geweldig. 

De Vrouw met de Baard
Buiten Brouwersstraat 19h
1013GJ Amsterdam
Website

De leukste hotspots kom je vaak spontaan tegen. Vaak ga ik op pad met een heel lijstje aan winkeltjes die ik wil bezoeken, maar zo af en toe loop je door een bepaalde wijk of straat en kom je van alles tegen wat ook heel leuk is! Deze zijn meestal heel tof, want je verwacht ze niet én je kent de winkel (en dus de online foto's) nog niet. 

Dat had ik dus ook met CuKi, een conceptstore in Amsterdam Oud West. Het is een fijne winkel met vintage meubels, veel planten, mooie sieraden en nog mooier servies en glazen! Daarnaast spotte ik hier een heel leuk theemerk uit Amsterdam die ik zeker eens nader ga onderzoeken. Ja, een fijn pareltje dat ik niet had willen missen. Ik las op de website dat ze net zijn verhuisd naar een buurpand, dus hij komt de volgende keer gewoon wel op het lijstje 😉 

CuKi 
de Clercqstraat 62
1052 NH Amsterdam
Website

Anna Nina is een heerlijke winkel dat ook nog eens prachtig is ingericht. Veel leuke kledingstukken, prachtige sieraden, gouden details, mooie woonaccessoires en eigenlijk alles is leuk! Enne dat prachtige behang dat had ik graag op mijn eigen muur geplakt #hearteyes

Anna Nina heeft maar liefst drie winkels in Amsterdam en wordt daarnaast op vele andere plekken in Nederland verkocht. 

Anna Nina
Kloveniersburgwal 44
Gerard Doustraat 94 (Deze winkel bezocht ik)
 Reguliersgracht 85
Website

De Drie Graefjes stond al vanaf onze stage bij de Knipmode op ons must visit lijstje. Ze zijn namelijk beroemd om hun overheerlijke red velvet cake, je begrijpt, dat moest ik zelf ook proeven! En dat deden we toen we iets te vieren hadden en vroeg klaar waren bij Show Up afgelopen februari. Je krijgt een mega stuk taart, want American Style, maar mocht je het niet op kunnen dan is er de mogelijkheid voor een doggy bag, hoe lief. Naast de red velvet zag ik ook de bekende regenboogtaart en ander lekkers in de vitrine staan. De Drie Graefjes heeft maar liefst 4 vestigingen in Amsterdam, dus je kunt er bijna niet omheen! 

Drie Graefjes
Eggertstraat 1 (DAM)
Rokin 128 // Rokin 130 (Lunchroom // American Bakery)
Stadionpleind 111 (Zuid
Website

Wat is Amsterdam toch een leuke stad! Er is zoveel moois te zien en er zijn te gekke hotspots te vinden. Je snapt, het liefst was ik nu nog op de trein gestapt om de winkeltjes weer te bezoeken of te genieten van zo'n lekker, dik stuk taart. Ik hoop dan ook snel weer af te spreken met Denise en nieuwe pareltjes te ontdekken. Er volgt vast snel een deel 2! Maar eerst gaan we zondag samen naar Creative Life, wie weet doe ik daar ook verslag van, net als vorig jaar. Zin in! 

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reply
  Lisanne
  20 maart 2018 at 21:20

  leuke tips! krijg alleen nu wel zin in taart;)

 • Reply
  Willy
  23 maart 2018 at 21:44

  Als ik weer eens in Amsterdam ben, ga ik gewapend met jouw lijstje op pad. Wat een gave plekken heb je weer bezocht. Bedankt voor het delen!

 • Laat een reactie achter