Hotspots

Hotspots: Groningen #10, Magazijn de Klomp en het Hanzehuis

Vandaag alweer de zevende hotspot van de hotspot saturday! Ik zal namelijk iedere zaterdag een nieuwe winkel of lunchplek delen die ik heb bezocht met de instagramtour Groningen. Deze keer de eer aan een Magazijn de Klomp en Het Hanzehuis, twee bijzondere winkeltjes in Groningen die je zeker niet mag overslaan.
Magazijndeklomp
We beginnen met Magazijn de Klomp. Dit is een klein winkeltje, net buiten het centrum van Groningen, waar je terug in de tijd gaat. Hier zijn namelijk allemaal spulletjes te koop die je zult herkennen van vroeger of die je bij je oma in huis vind. Zo leuk om alles terug te zien of onbekende voorwerpen te ontdekken.
MagazijndeklompMagazijn de Klomp in Groningen is al meer dan 80 jaar een begrip. Niet alleen in de stad Groningen maar tot over de grens in Duitsland. Ze verkopen huishoudelijke artikelen met de kwaliteit van vroeger. En het leuke aan dit schattige winkeltje is, is dat alles helemaal in stijl is. Kijk nou naar deze gave kassa, die het ook nog echt doet! En daarnaast mochten wij een kijkje nemen in het keukentje en de tuin die nog helemaal in oude staat zijn. Echt leuk om even te zien en je in vroegere tijden te wanen.
MagazijndeklompMocht je nou een huishoudelijk voorwerp zoeken, wat niet meer te koop is? Of zoek je een oudere variant van iets omdat dat gewoon beter is, neem dan zeker een kijkje in Magazijn de Klomp! Ze hebben het vast, de slogan is namelijk niet voor niets: Overal gezocht, bij de Klomp gekocht 🙂

Je vind Magazijn de Klomp aan de Spilsluizen 8, Groningen. Of neem even een kijkje op de website of Instagram.
HanzehuisDan hebben we het Hanzehuis, eigenlijk een kleine favoriet van mij. Want deze winkel zit naast Groningen ook in Zwolle en Amsterdam. Ik kende het dus als van de IG Tour in Zwolle.
Maar deze keer hadden we een speciale behandeling. We mochten namelijk met de groep na sluitingstijd langskomen. Het Hanzehuis bestaat namelijk 10 jaar en dat wordt gevierd met enkele fabrikanten die een hele dag langskomen. En wij hadden geluk dat de Klar zeep aanwezig was. We kregen limonade, heerlijke marsepein en de fabrikant van de Klar zepen hield een kleine presentatie en uitleg over de zeep. HanzehuisJe vindt het Hanzehuis op een zeer historische plaats  in de binnenstad van Groningen, aan de A-kerk. Het hanzehuis heeft zich namelijk gevestigd in hanzesteden en verkoopt foodproducten geselecteerd uit oude Handel- en Hanzesteden van Europa. Het gaat om fabrikanten die meer dan 100 jaar produceren in Europa. Producten  die verhandeld worden zijn o.a.: Thee, koffie, marsepein, chocolade, wijn, siropen en zeep. De producten zijn afkomstig uit  Londen, Antwerpen, Bremen, Lübeck, Hamburg, Bordeaux, Lille, Prato. Een zéér internationaal aanbod dus, ik hoorde dat sommige producten zelfs alleen in Nederland verkocht worden bij Het Hanzehuis. Of dat het Hanzehuis van bepaalde producten hofleverancier is binnen Nederland. Een bijzondere winkel dus, met unieke producten!
HanzehuisHet Hanzehuis is een winkel waar je bijzondere en lekkere producten kunt vinden, maar ook leuke cadeautjes kunt scoren. Want de producten hebben stuk voor stuk mooie verpakkingen. Ikzelf heb er deze keer de marsepein met chocolade van Lubeck gekocht zo lekker! Ook heb ik al een Kusmi theetjes gekocht en een cadeautje voor mijn oma.
Ik kom er zeker nog eens terug, want mijn stempelkaart is bijna vol, ik moet alleen nog naar de winkel in Amsterdam…

Je vind Het Hanzehuis aan de A-Kerkhof 2, Groningen. Kijk vooral ook even op de mooie website: hethanzehuis.nl en Instagram

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reply
  Maria
  25 juni 2016 at 19:22

  Eindelijk kan ik ook eens reageren, de andere hot spots die je de afgelopen periode onder de aandacht bracht ken ik niet en zijn ook niet echt mijn ding. Smaken verschillen uiteraard. Maar nu komen er 2 voorbij die ik allebei geweldig vindt. Bij de Klomp nog niet zo lang geleden een oerdegelijke “Kopstubber’ gekocht en het Hanze Huis is de place to be voor kadootjes en uiteraard thee. En wat te denken van de heerlijke ranja. 2 super leuke zaakjes. Aanrader voor je volgers wanneer ze in Groningen zijn.

 • Reply
  Daphne
  26 juni 2016 at 11:49

  Wat een gezellige bericht is dit weer.
  Ik ken beide winkels niet (zelfs in Zwolle nog nooit geweest, bloos bloos), maar hou wel van dit soort winkeltjes, dus ga het onthouden.
  Leuk dat jullie een “speciale” behandeling kregen …..dat maakt zo’n dag extra leuk!
  Groetjes, Daphne

 • Reply
  craftjunkiemirjam
  26 juni 2016 at 16:48

  Wat een mooie foto’s zitten bij dit bericht. En het is ook leuk om te lezen, geen idee of ik ooit naar Groningen ga, maar als ik het doe zal ik zeker naar deze winkeltjes gaan, het klinkt heel leuk allemaal!
  Groetjes,
  Mirjam

 • Laat een reactie achter