Hotspots

Hotspots: Groningen #11, BAQ en Wadapartja

Vandaag is helaas de laatste hotspot saturday naar aanleiding van de Instagramtour Groningen. Maar ik eindig met twee spetterende stops, namelijk twee plekjes waar je heerlijk kunt lunchen, koffie kunt drinken of zelfs dineren. Ik heb het over Baq en Wadapartja. Lees je mee?
BAQ
We starten met een heel leuk koffie- en lunchtentje in de Folkingestraat. BAQ heet het en wij hebben hier in de tuin genoten van een heerlijke high tea. Daarnaast heb ik er al eens geluncht wat ook overheerlijk was, dus zeker een aanrader dit plekje.

Bij BAQ werken ze met verse, pure producten, maken ze veel gebruik van granen, desem, spelt en is alles e-nummer en lactosevrij. BAQ is bewust en verkoopt ambachtelijk banket en homemade cookies. Daarnaast kun je er terecht voor een high tea, lunch of ontbijt.
BAQBAQDe buitenkant ziet er al heel leuk uit, maar binnen is het net zo mooi. Er is gebruik gemaakt van veel verschillende soorten stoelen, vintage items en heb je dat gave behang gezien? *hearteyes*.
De verse broden staan tentoongesteld achter de kassa en uiteraard zitten er in de vitrines overheerlijke taartjes en koeken. Deze kun je zowel meenemen als opeten in de winkel of als het mooi weer is op het terras achter de winkel.
BAQNaast het brood, de koeken en taart zijn er ook andere producten te koop. Denk hierbij aan verse sappen of jam. Deze producten komen allemaal uit de provincie Groningen en Drenthe, wat het extra speciaal maakt. Hier moet je gewoon eens heen als je in Groningen bent!
En daarnaast zag ik net op hun IG dat ze de winkel net hebben verbouwd, een goed excuus om snel weer eens langs te gaan 🙂

Je vind BAQ aan de Folkingestraat 19, Groningen. Kijk vooral ook even op de mooie website: baq.nl en Instagram
WadapartjaDan gaan we verder met onze afsluiter van de dag: een borrel bij Wadapartje. Maar naast een borrel kun je voor nog veel meer terecht bij deze toffe plek: Ontbijten, lunchen, dineren, borrelen en daarnaast kun je er ook nog shoppen. Alle keus dus.
Het interieur ziet er heel tof uit! Lekker natuurlijk, vintage en bijzonder. Want kijk nou naar die grappige details, bijvoorbeeld de lampen gemaakt van een oude emmer. Echt je kijkt je ogen uit als je hier binnenloopt.
WadapartjaWadapartja betekent ‘Wat apart, ja’ in het Gronings. Dit roept een Groninger uit als hij ergens binnenloop of iets ziet wat onbekend of bijzonder is. Bij Wadapartja gaan ze dan ook voor die beleving: verrassend en vernieuwend.
Er wordt vers, lekker en gevarieerd eten geserveerd. En daarnaast heeft Wadapartja een eigen moestuin waar de verse producten vandaan komen. Daardoor wisselt de menukaart per seizoen. Er wordt veel zelf gemaakt, uiteraard al het eten, maar ook worden er bijzondere smoothies en sapjes samengesteld. Leuk om deze eens uit te proberen.
WadapartjaZoals ik al zei kun je ook bij Wadapartja shoppen. Bijzondere meubelen, accessoires, vintage items en bijzondere producten. Je vind het allemaal bij Wadapartja. Het shopgedeelte is niet heel groot, maar dat geeft ook niet. Je ziet genoeg leuks.

Dus ga gewoon ontbijten of koffiedrinken bij BAQ en daarna shoppen in de binnenstad, ik heb genoeg leuke plekjes genoemd. Tussen het shoppen door geniet je van een lekkere lunch bij de Uurwerker en de dag sluit je af met een diner bij Wadapartja. Een leuk dagje Groningen zo! 🙂

Je vind Wadapartja aan het Gedempte Zuiderdiep 39-41, Groningen. Kijk vooral ook even op de mooie website: wadapartja.nl en Instagram

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reply
  bonjourbabette
  2 juli 2016 at 13:12

  Leuke adresjes! X

  • Reply
   rensinasteursma
   4 juli 2016 at 18:21

   Graag gedaan! Enne mocht je naar Groningen gaan, dan hoor ik graag wat je er van vond 😉

 • Reply
  bhduit
  2 juli 2016 at 21:28

  Wat weer een leuke adresjes Rensina, ook deze kende ik nog niet. Ik ga regelmatig naar ‘Bij Britta, ook erruug leuk is een zaakje van een ex collega van mij en zij bakt alle taarten zelf, heerlijk!!’Helaas zijn ze in de zomervakantie dicht dus denk dat ik maar eens één van deze adresjes aandoe 🙂

  • Reply
   rensinasteursma
   4 juli 2016 at 18:20

   Ja over dat zaakje heb ik al vaker iets gehoord. Daar moet ik binnenkort maar eens naar toe gaan. Thanks voor de tip

  Laat een reactie achter