Hotspots

Hotspots: Groningen #12, Juffrouw Lanterfant

Tijdens mijn zoektocht naar de leukste wol- en stoffenwinkels in Groningen (ja die ken ik nog niet zo goed haha) voor de ‘Op stap met Knip’ rubriek stuitte ik op een nieuwe winkel: Juffrouw Lanterfant. Hij is net geopend in februari en die wilde ik dus zeker toevoegen aan het rijtje. Omdat ik inmiddels een beetje verliefd ben geworden op dit kleine pandje en de mooie wolletjes krijgt hij ook een plekje op mijn eigen blog. Mocht je trouwens alle opstapmetknips terug willen lezen (veel leuke steden!) neem dan een kijkje op de link naar het Knipmode blog. Afgelopen weekend is mijn laatste bijdrage toegevoegd… Maar hopelijk krijgt het snel een vervolg met de nieuwe stagiaire.
Goed nu terug naar Juffrouw Lanterfant.


Sinds 3 februari 2017 is er in een oud sigarenpandje aan de Vismarkt een hele leuke nieuwe winkel gevestigd, Juffrouw Lanterfant. Zoals je aan de voorkant al kunt zien is het echt een oud, monumentaal pand. En wat ik zo leuk vind is dat Corine, de eigenaresse, alle oude details heeft weten te behouden. Zo zie je in de winkel oude balken, een werkbank, houten vloer en ook de etalage is zoals ie moet wezen.


In de winkel vind je alles wat te maken heeft met wol, garen & gerei. Ook vind je er verschillende brei- en haakboeken en verkopen ze het hippe, nieuwe Koel Magazine. De winkel straalt een en al kleur uit door de vele garens. Eenmaal binnen kun je een trapje op waar alle soorten aan houten stokjes hangen, gesorteerd op kleur en merk. Daar wordt je toch gelukkig van als handwerk- en hobbyliefhebber.


De volgende merken worden er verkocht, Hedgehog Fibres, Artyarns, Cowgirl Blues en vele anderen. En daarnaast verkoop Corine handige materialen zoals de toffe keramieken ‘wolkommetjes’, mooie brei- en haaknaalden en andere handige hebbedingen. Kijk voor het complete assortiment in de off- en online winkel. De winkel en het pandje zijn echt uniek en is zeker een aanrader als je naar Groningen gaat!

Akerkhof 31
Website     

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reply
  Maria Visser
  23 februari 2017 at 08:16

  Ik ken het pand als tabakzaakje waar ik zakelijk contact mee had, ook toen al een allerliefst pandje.

 • Reply
  Daphne Coers
  24 februari 2017 at 10:34

  Zo,,dit os een leuk winkeltje zeg!!
  Ik heb sinds kort het haken weer een beetje opgepakt, dan is dit echt een bericht om mijn vingers bij af te likken ?
  En die naam……HEEL leuk!

 • Reply
  Mirjam
  25 februari 2017 at 08:16

  Wat leuk! Ik wil heel graag naar Groningen, het plan is om dat volgende week te doen. Hier wil ik dan zeker heen! Misschien moet ik voor ik ga, maar even al je hotspotsblogs van Groningen lezen 😉
  Liefs,
  Mirjam

 • Reply
  Homemade by Joke
  1 maart 2017 at 20:51

  Wij moeten toch echt eens een keer richting Groningen.
  Geocachen en naar dit mooie winkeltje met wel hele leuke naam 😉
  Prachtig al die kleuren!
  Liefs, Joke

 • Laat een reactie achter