Hotspots

Hotspots: Groningen #2

Vorige week besloten mijn moeder en ik om weer eens naar Groningen te fietsen. Best een stuk, maar het was lekker weer. Eerst hebben we heerlijk geluncht bij de 3 gezusters en vervolgens hebben we wat winkels bekeken. Ik bezocht ook weer wat hotspots en daar is dit eentje van. Ik vond het zo’n leuke winkel met een goed concept, dat ik vond dat het een eigen blog mocht hebben. Ben je benieuwd naar het verhaal achter de winkel? Lees dan gauw verder. 
Handmade5De winkel Handmade Hopes (klik) is een prachtige winkel in het centrum van de stad Groningen. In de winkel vind je van alles: meubels, woonaccessoires, servies, leuke handgemaakte spullen en nog veel meer.
Handmade4In de winkel werd mij verteld wat het verhaal achter Handmade Hopes is.
‘ Handmade hopes is een prachtige woonwinkel waar jongeren met een bijzondere achtergrond (sociale problemen/uit de gevangenis etc.) kunnen leren wat hun talenten zijn. Door de ervaring die ze opdoen kunnen ze met hernieuwd zelfvertrouwen weer deelnemen aan school of werk. In de woonwinkel worden opgeknapte meubels, hippe hebbedingetjes en accessoires van gerenommeerde merken verkocht.’
Handmade3Achterin- en boven de winkel zijn ateliers waar de jongeren aan hun talenten kunnen werken. Zo werken ze samen met kunstenaars om bepaalde kunstwerken te maken. Of worden ze begeleid in het maken van producten (haken, breien, naaien, timmeren, freubelen). En daarnaast mogen ze meehelpen met het inrichten van de winkel. Op deze manier ontwikkelen en ontdekken ze hun eigen talenten.
Handmade2Wat belangrijk is, is dat de winkel een professionele en hippe uitstraling heeft. Dit doen ze door hoekjes te creëren en te variëren met eigengemaakte en ingekochte artikelen. Het leuke aan de handgemaakte artikelen is, is dat er een label aanhangt. Hierop staat de artiestennaam van degene die het heeft gemaakt, op internet kun je vervolgens meer informatie vinden over de maker en zijn achtergrond. Handmade hopes is een woonwinkel waar ruimte is voor talent en respect voor ieders verhaal. Echt een goed initiatief dus!
Handmade1Ik zag al een heleboel leuke producten, dat ik het achteraf jammer vond dat ik niets heb gekocht. Ik kom zeker gauw eens terug naar deze leuke hotspot, want de producten zullen regelmatig wijzigen.

Je vindt Handmade Hopes aan de Oosterstraat 28, in Groningen.
Neem ook zeker een kijkje op hun website, hier staat nog veel meer informatie over de achtergrond van de winkel: www.handmadehopes.nl.

Mocht je nu nog meer hotspots in Groningen willen bezoeken, neem dan even een kijkje op mijn eerste Groningen hotspots blog.

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reply
  bhduit
  11 augustus 2015 at 19:05

  Wat een geweldig goed initiatief is dit zeg, ga zeker eens een kijkje nemen als ik weer in de stad ben!

 • Reply
  IG Tour Groningen #3 – mydailyteacup
  11 mei 2016 at 08:04

  […] Naast de kleding worden er nog woonaccessoires en stationary verkocht. De buurman van Kokotoko is Handmade Hopes waar we uiteraard ook naar toe moesten. ‘ Handmade hopes is een prachtige woonwinkel waar […]

 • Laat een reactie achter