Food Hotspots

Hotspots: Groningen #3 De pepernotenfabriek

Vorig jaar wist ik dat er een aantal pepernotenwinkels waren, zo zat er eentje in Amsterdam en Haarlem. Laatst hoorde ik dat de winkels dit jaar uitgebreid werden naar meerdere plaatsen en zo ook in Groningen en Zwolle! Superleuk natuurlijk en afgelopen zaterdag bezocht ik de net geopende winkel in Groningen. Ik maakte enkele foto’s en kocht natuurlijk wat bijzondere smaken. Ook zal ik even in het kort uitleggen wat de Pepernotenfabriek Van Delft inhoudt.
Pepernotenfabriek3
De pepernotenfabriek Van Delft uit Harderwijk is al sinds 1880 ‘hofleverancier van de pepernoten van Sinterklaas’. Van iedere 100 in Nederland verkochte pepernoten komt er ongeveer 70 uit deze bakkerij, die de grootste en oudste pepernotenfabriek ter wereld is. De laatste jaren werden er steeds meer nieuwe en luxere pepernoten geïntroduceerd. En zo werden er het afgelopen jaar de eerste winkels geopend. (BRON)
Pepernotenfabriek
In de winkels worden de vele smaken verkocht, en het zijn er veel kan ik je zeggen! Zo’n 50 verschillende, bijzondere smaken. Zo heb je bijvoorbeeld bosbes, stroopwafel en cappuccino maar ook authentieke, spelt en biologische pepernoten worden gemaakt. Ook heb je een hele zak met witte, melk of pure chocoladepepernoten. Daarnaast worden ook verschillende soorten taaitaai verkocht.
Iedere smaak wordt verkocht in een grote zak van 4 euro. Bepaalde kruidnoten zijn duurder en de normale variant is geloof ik iets goedkoper. En het leuke is, bij de kassa staan de smaken zodat je ze even kunt voorproeven. Leuk en lekker!

Het was afgelopen zaterdag erg druk in de winkel (natuurlijk vanwege de opening die dag ervoor) waardoor een aantal smaken al helemaal uitverkocht waren… Nu moet ik helaas dus eens terug komen 😉
Perpenotenfabriek2Natuurlijk kon ik niet met lege handen naar huis gaan en kocht ik twee zakken pepernoten.
Ik heb gekozen voor de smaken caramel en bosbes. Beide erg lekker.
De bosbes smaakt een beetje naar yoghurt met een fruitig tintje (bosbes dus) en de caramel smaakt een beetje naar witte chocolade.

Dus deze winkel is zeker een aanrader, lekker voor jezelf maar ook helemaal leuk als cadeautje.
De volgende winkels zijn er in het land:
Amsterdam: 
Van Delft  – De Pepernotenfabriek
Van Woustraat 101
1074 AG AMSTERDAM

Groningen: 
Van Delft  – De Pepernotenfabriek
Folkingestraatstraat 18
9711 JW Groningen

Den Haag: 
Van Delft  – De Pepernotenfabriek
Denneweg 9
2514 CB Den Haag

Arnhem: 
Van Delft  – De Pepernotenfabriek
Jansstraat 32
6811 GJ Arnhem 

Zwolle: 
Van Delft  – De Pepernotenfabriek
Diezerstraat 119
8011 RE Zwolle

Welke winkel ga jij binnenkort eens bezoeken? En welke smaak wil jij dan gaan uitproberen/kopen? 

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reply
  Mirjam
  16 september 2015 at 09:20

  Dit klinkt goed!!! Ik zou direct voor caramel gaan, daar houd ik enorm van!
  Misschien moet je daarom juist uit de buurt blijven van zo’n winkel :p
  Groetjes,
  Mirjam

 • Reply
  debora
  16 september 2015 at 19:58

  hier in belgie worden maar heeel weinig pepernoten gegeten,ik heb ze wel al gezien deze week in de nederlandse keten AH.ik vind dat helemaal niet lekker.hier worden door de sint nicnacjes uitgedeeld,mini droge koekjes.zo zie je ieder land zn specialiteit,hee!maar…ik weet,moest ik zo’n pepernotenwinkeltje binnengaan dat ik me ook laat verleiden maar die zouden daarna in de kast blijven liggen.jullie kibbeling vind ik superlekker,knipoog!!maar dit doet eigenlijk niks terzake…groetjes debora

 • Reply
  Joke Kieft
  17 september 2015 at 19:56

  Wij hadden vorig jaar een Pepernotenfabriek in Haarlem.
  Misschien maar beter dat hij er dit jaar niet is hahahaha

  groetjes, Joke

 • Reply
  saskia
  26 september 2015 at 11:52

  Lijkt me een geweldige winkel. Niet goed voor mij, maar wel geweldig 🙂

  • Reply
   rensinasteursma
   26 september 2015 at 12:59

   Ja echt een aanrader hoor, superleuk om eens een kijkje te nemen!

 • Reply
  Instagram Maandmomentjes: September | mydailyteacup
  1 oktober 2015 at 08:07

  […] eerst heen en ben zo enthousiast. Ik vond het erg leuk en lekker! Mocht je het blogje gemist hebben HIER kun je het teruglezen. * Tony Chocolonely bestaat 10 jaar en daarom hebben ze twee limited editions […]

 • Laat een reactie achter