Hotspots

Hotspots: Groningen #7, De Uurwerker

Vandaag alweer de vierde hotspot van de hotspot saturday! Ik zal namelijk iedere zaterdag een nieuwe winkel of lunchplek delen die ik heb bezocht met de instagramtour Groningen. Deze keer de eer aan onze lunchplek: De Uurwerker. Een verstopt lunchplekje, maar dat zeker een aanrader is als je naar Groningen gaat.
UurwerkerDe Uurwerker is de ontmoetingsplek voor studenten, zzp-ers, creatievelingen en andere mensen in Groningen die zin hebben in een toffe plek waar je de hele dag door kunt genieten van een hapje of drankje. Je kunt er namelijk terecht voor een ontbijt, lunch, diner of gezellig met vrienden een borrel nemen. Wel goed om te weten is dat er gebruik wordt gemaakt van zelfservice. Je pakt de menukaart, kijkt wat je lekker vind en besteld dit aan de bar. Vervolgens wordt je eten/drinken wel langs gebracht.
UurwerkerUurwerkerOmdat wij tegen lunchtijd plaats namen bij de Uurwerker kozen wij een hapje en een drankje uit van de lunchkaart. Het was moeilijk kiezen, maar ik ben gegaan voor de It’s time burger op een maisbol. Heerlijk! En zo grappig die chips erbij. Maar naast dit broodje zag ik nog een hele lekkere variant voorbij komen: de Azian sandwich met kip. Dat broodje staat zeker op mijn to eat lijstje, want het zag er zo lekker uit. De volgende keer als ik in de stad ben, ga ik die proberen.
UurwerkerUurwerkerNiet alleen het eten en drinken is goed bij de Uurwerker, maar ook het interieur is een bezienswaardigheid. Het is erg tof ingericht en overal waar je kijkt zie je bijzondere details. Neem nou de wand met allemaal koekoeksklokken, de hippe stoelen of de gave illustraties! Overal waar je kijkt zie je iets leuks wat past bij het thema ‘uurwerk’.
Wegens het mooie weer mochten wij op het terras plaatsnemen, maar stiekem was ik liever binnen gaan zitten. Een goed idee om later nog eens terug te komen dus 😉
UurwerkerGoed om te weten is dat je ook kunt werken in de Uurwerker. Handig voor studenten en ZZP’ers, ze kunnen zo plaatsnemen met hun laptop en onder het genot van een hapje of drankje aan de slag.
Zo heb ik jullie al over weten te halen met mijn enthousiaste verhalen over deze toffe hotspot? 🙂
Het is even zoeken waar het zit, want het zit een klein beetje verstopt tussen 4 gebouwen (het is op een pleintje) maar op de website vind je een goed plattegrondje en anders werkt google maps ook altijd!

Je vind de Uurwerker aan Uurwerkersplein 1, Groningen.
De uurwerker is iedere dag geopend.
Kijk vooral ook even op de mooie website: Uurwerker.nl en Instagram

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reply
    Hotspots: Groningen #11, BAQ en Wadapartja – mydailyteacup
    2 juli 2016 at 08:08

    […] heb genoeg leuke plekjes genoemd. Tussen het shoppen door geniet je van een lekkere lunch bij de Uurwerker en de dag sluit je af met een diner bij Wadapartja. Een leuk dagje Groningen […]

  • Laat een reactie achter