Hotspots

Hotspots: Groningen #8, Holtbar

Vandaag alweer de vijfde hotspot van de hotspot saturday! Ik zal namelijk iedere zaterdag een nieuwe winkel of lunchplek delen die ik heb bezocht met de instagramtour Groningen. Deze keer de eer aan een gave conceptstore, Holtbar.
Holtbar
Nadat we heerlijk hadden geluncht bij de Uurwerker, was het tijd om naar onze volgende stop te gaan. Conceptstore Holtbar, vlakbij de Uurwerker. Hier werden we vrolijk begroet door één van de twee onderneemster en kregen we meteen een glas verfrissende citroenlimonade aangeboden. Fijn, want het was erg warm!

Bij Holtbar vind je een mix van woonaccessoires, stationary, beauty, kleding, boeken en sieraden. Alles is met liefde uitgezocht door de zussen Jacobien en Hilrieke Mansholt. Ze verkopen duurzame items, producten met een verhaal en exclusieve accessoires die uniek zijn in Groningen. Hierdoor is het altijd leuk om een kijkje te nemen bij Holtbar, want de collectie wisselt geregeld.
HoltbarHoltbarNaast de conceptstore kun je bij Holtbar ook genieten van een heerlijke kop thee of koffie en een stukje taart. Want er is ook een koffiebar aanwezig in de winkel. Er zijn leuke zitplekjes, enkele werkplekken en in de zomer kun je genieten in de mooi gestylde tuin. Eigenlijk jammer dat we hier geen koffietje gingen drinken, want dat leek me ook wel wat. Een goed idee om nog eens terug te komen dus 😉
HoltbarHoltbarNog wel even leuk om te vertellen waar de naam Holtbar vandaan komt, want ondanks dat ik wel vaker in de winkel was geweest vroeg ik mij af wat de naam betekende. Leuk om tijdens zo’n dag alle verhalen over de winkel te horen. Holt zit in de achternaam van de twee zusjes én betekent in het Deens ‘duurzaam’ (hold) Bar staat voor het koffie/theebarretje, mooi combinatie dus!
HoltbarDus ben je op zoek naar een leuk cadeautje, mooie woonaccessoire of gewoon naar inspiratie? Neem dan zeker een kijkje bij Holtbar en vergeet ook niet om plaats te nemen met een kop thee en een stukje taart. Holtbar is zeker een aanrader als je in Groningen bent! Oh enne dat prachtige kastje hierboven heb ik meteen op mijn wishlist gezet, wat is ie leuk zeg!!

Je vind Holtbar aan Oude Kijk in ‘t Jatstraat 20, Groningen.
Kijk vooral ook even op de mooie website: Holtbar.nl en Instagram

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reply
  bhduit
  12 juni 2016 at 07:02

  Wat zitten er toch een lruke winkeltjea in dr stad, ga er in de vskantie echt even een fagje aan bedteden!!

 • Reply
  bhduit
  12 juni 2016 at 07:07

  Oeps, typen op mijn mobiel zonder bril 🙂 excuses voor de spelling in mijn reactie 🙂

 • Reply
  Daphne
  12 juni 2016 at 10:20

  Wat een leuke winkel/barretje is dat zeg.
  Veel leukers vind ik zoiets, dan die grote winkelketens…..
  Het kaatje is echt TE GEK, kan me voorstellen dat je daar verliefd op bent geworden.
  En die fiets op de eerste foto, hi hi, wat verzinnen mensen toch soms een leuke dingen.
  Groetjes, Daphne

 • Laat een reactie achter