Hotspots

Hotspots: Groningen

Al een hele tijd geleden ging ik weer eens naar Groningen, een stad die lekker dichtbij mijn ouder’s huis is. Zo’n 20 minuutjes met de trein, ik ga er dan ook vaak wel even snel naartoe. Ik riep al een aantal keren dat ik weer nieuwe winkeltjes had ontdekt, maar het kwam er maar steeds niet van om de foto’s te bewerken en een blog te schrijven. Nou het is eindelijk gelukt, en vandaag dus weer een Hotspots blog online… Op Eindhoven kreeg ik veel positieve reacties dus hopelijk gaan jullie gauw ook eens naar Groningen. Lees snel verder.
* Zoals jullie kunnen zien heb ik inmiddels een logo gemaakt voor mijn blog. Hier ben ik erg blij mee en zal ik steeds op mijn foto’s plaatsen. Zo wordt mijn blog herkenbaar als iemand een foto van mij deelt op Pinterest bijvoorbeeld. 

GroningenAlgemene Info:
Groningen is de hoofdstad van Groningen ;). Het is een hele gezellige stad vind ik altijd, er zijn veel terrasjes en er heerst een gezellige sfeer. Misschien dat dit ook komt door de vele studenten die er wonen. Je hebt een belangrijke winkelstraat waar alle grote ketens zitten: de Herestraat. Verder heb je de Grote- en de Vismarkt waar je veel terrasjes vind en waar ook nog grote winkels zitten. Op dinsdag en vrijdag is hier markt (als ik het goed heb) en hier is natuurlijk de beroemde Martinitoren die je kunt beklimmen.
Als je iets verder zoekt, vind je de kleine straatjes met hier de onbekendere winkeltjes. Dit zijn dan ook zeker aanraders, dus struin lekker door de stad heen en ga op ontdekkingstocht. Heb je hier geen zin in? Ik heb alvast een aantal hotspots voor jullie. Enne neem een lekker taartje bij TOET!
Andere aanraders:
* Flying Tiger aan de Vismarkt.
* Herestraat, de bekende winkels.
* Grote markt, Sostrene & Grene en de vele terrasjes.
Folk
Allereerst de nieuwe hotspot Folk, een conceptstore in de Folkingestraat (zeker een aanrader deze straat, het is niet voor niks de ‘Leukste winkelstraat van Nederland 2014’). Folk heeft een geweldige inrichting! De meubels en winkelinrichting zijn zelf gemaakt door de beheerders van Folk. Daarnaast verkopen ze veel interieurspullen, kaarten en mode van bijzondere merken. En neem zeker af en toe een kijkje want er worden steeds nieuwe merken en producten toegevoegd.
Folk – Folkingestraat 17, Groningen.
http://www.folk-store.nl
DilleKamille
De Dille & Kamille is net geopend in Groningen en wauw wat is dat een fijne winkel. Ik wist natuurlijk al wat de winkel inhield omdat hij ook in Zwolle zit, maar deze in Groningen vind ik persoonlijk veel mooier. Het is groter en daardoor ruimer ingericht. Je hebt hier zelfs een soort keukentje (zie foto linksboven) waar je producten kunt proeven en je eigen thee samen kunt stellen. Erg leuk en daardoor ruikt de hele winkel lekker haha. Verder zijn de producten gesorteerd op kleur en soort product wat erg handig is als je een leuk cadeautje zoekt. Dus zeker een aanrader deze nieuwe winkel. Oja hij zit niet in de grote winkelstraat, maar in een straatje achteraf (die plek waar alle leuke onbekendere winkeltjes zitten 😉 ).
Dille & Kamille – Grote kromme elleboog 18-20, Groningen. 
www.dille-kamille.nl 
Truus&BregjeTegenover de Dille & Kamille vind je de Simon Levelt winkels met hiernaast de Zwanestaat (aanrader). Hier kwam ik twee superleuke winkeltjes tegen die ik ook even met jullie wilde delen. Allereerst Truus & Bregje. In deze winkel verkopen ze vele hebbedingetjes, spullen voor je interieur, keuken, stationary en zelfs lampen. Ze hebben bijzondere producten die je niet in iedere winkel tegenkomt. Dus zeker ook leuk voor een cadeautje! Want ik heb dit leuke servies (wat ik ook al in Nice spotte) gelijk op mijn wishlist gezet. Naast de vele bijzondere producten verkopen ze ook de Happy Lights. De grote versie, maar ook de kleine balletjes, en het leuke is je kunt hier je eigen slinger samenstellen zoals je kunt zien op de foto rechtsonder.
Truus & Bregje – Zwanestraat 45, Groningen. 
Of neem een kijkje voor de bijzondere collectie op hun website: www.truusenbregje.nl 
WoonZooiVlaknaast Truus & Bregje vind je de woonwinkel Woon Zooi! Deze winkel verkoopt meubels, kussens, tassen, lekkere producten en verder alles wat bij een woonkamer hoort. De winkel is erg mooi ingericht en ik kreeg gelijk zin om vele spullen in te slaan. Helaas is het best prijzig, maar dit komt dan ook door de bekende merken die er verkocht worden. Omdat ik zo fijn rondkeek heb ik helaas niet veel foto’s gemaakt… Maar als je net als ik, van styling en interieur houdt, is deze winkel zeker een aanrader!
Woon Zooi – Zwanestraat 4, Groningen. 
www.woon-zooi.nl 

Wat weer een leuke hotspots deze keer! Ik krijg alweer helemaal zin om naar Groningen te gaan. Binnenkort zal ik hier vast weer heen gaan. Als ik nieuwe hotspots vind (Ik weet alweer een aantal bijzondere winkels die net zijn geopend in Groningen) zal ik zeker een update plaatsen. Ga jij binnenkort naar Groningen? Of ken je nog leuke winkels? Laat het me weten in de comments 🙂

* Alle foto’s zijn door mijzelf gemaakt. Alleen collage 1 van Folk is niet van mijzelf, omdat mijn eigen foto’s helaas waren mislukt. En het logo van Truus & Bregje heb ik even ‘geleend’. De bronnen vind je HIERHIER en HIER.

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

 • Reply
  bhduit
  5 augustus 2015 at 07:52

  Ja er gaat niet boven Groningen 🙂 Leuke post hierover Rensina!! Wij zijn gisteren in Leeuwarden geweest, ben je daar al geweest? Ook veel leuke hotspots!

 • Reply
  Sheila
  9 augustus 2015 at 15:01

  Groningen vind ik best een leuke stad, al kom ik er nauwelijks. Ik vind dit wel een erg leuk lijstje. Ik houd er van om dit soort lijstjes te gebruiken als guideline van (bijna) lokale mensen. Moet het ook maar eens doen van mijn eigen stad.

  • Reply
   rensinasteursma
   10 augustus 2015 at 20:15

   Dankjewel Sheila!
   Ja ik vind dit soort lijstjes ook altijd handig om te gebruiken als ik een nieuwe stad ontdek.
   Binnenkort komen er nog meer hotspots in Groningen online, dus hou mn blog maar in de gaten mocht je het leuk vinden 🙂
   Ja moet je doen! Lijkt me leuk om te lezen.

 • Reply
  Hotspots: Groningen #2 | mydailyteacup
  11 augustus 2015 at 08:08

  […] Mocht je nu nog meer hotspots in Groningen willen bezoeken, neem dan even een kijkje op mijn eerste Groningen hotspots blog. […]

 • Reply
  2015 jaarverslag… | mydailyteacup
  31 december 2015 at 14:52

  […] al Zwolle Groningen en Eindhoven voorbij komen. Maar ook de hostpots in Nice kwamen langs. De 1e Hotspots: Groningen staat op 4 in de meest gelezen blogs. Leuk! Wil je ze allemaal bekijken scroll dan even naar […]

 • Laat een reactie achter