Hotspots

Hotspots: Groningen#6, Verroest

Vandaag alweer de derde hotspot van de hotspot saturday! Ik zal namelijk iedere zaterdag een nieuwe winkel of lunchplek delen die ik heb bezocht met de instagramtour Groningen. Deze keer de eer aan Verroest. Een winkel in een industriële loods met hele toffe spullen.
Verroest
 Ik heb Verroest vorig jaar leren kennen op een creatieve markt in Groningen. Ik was meteen enthousiast door alle toffe spullen die verkocht werden. Al snel daarna heb ik ook eens de winkel bezocht in Groningen, die trouwens alleen op vrijdag en zaterdag van 12.00-18.00 uur open is. Maar vlak voor de IG-tour is hij verhuisd naar een heel tof pand, dus deze winkel werd meteen op ons te bezoeken lijstje geschreven. Verroest zit namelijk nog steeds in de binnenstad van Groningen, maar het nieuwe plekje is wel een beetje verstopt.
Het zit nu in een monumentaal achttiende-eeuws pakhuis aan de Donkersgang, tussen de Oosterstraat en de Gelkingestraat. Het is voor het eerst sinds de bouw rond 1700 dat deze unieke locatie wordt gebruikt als winkelruimte. Echt een toffe plek dus die precies bij de producten past (zie de stoere locatie op de eerste foto).
Verroest VerroestVerroest verkoopt industriële, vintage, en brocante meubels, lampen en accessoires. De winkel wordt zelf gevuld door de eigenaar. Om de zoveel tijd reist hij namelijk naar landen als Frankrijk, België, Duitsland en Tsjechië om de mooiste spullen op de kop te tikken. De unieke producten hebben een heel verhaal en dat zie je ook, ze zijn soms veel gebruikt maar daarom ook zo tof. Verroest red deze spullen, knapt ze zo nodig op en geeft ze een tweede leven.
VerroestDus ben je op zoek naar bijzondere pareltjes voor in je huis, neem dan zeker een kijkje bij Verroest. Zowel online als offline zijn ze te bezoeken, maar toch zou ik de winkel aanbevelen. Helaas zijn de meeste producten best prijzig, wat logisch is, maar misschien ook maar goed. Anders had ik een hele nieuwe inboedel gehad ;). Maar uiteraard zitten er ook kleinere en goedkopere spullen tussen die net zo leuk zijn.

Je vind Verroest aan de Donkersgang 5, Groningen.
Alleen open op vrijdag en zaterdag van 12.00-18.00 uur.
Voor meer info zie: Verroest.nl en Instagram

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reply
  Cosy by Cindy
  28 mei 2016 at 11:09

  Dat ziet er mooi uit! Ik ben weer bij gelezen met je blog. Mooie plekjes heeft Groningen. Nog steeds jammer dat ik niet mee kon 😉 Fijn weekend.
  Liefs Cindy

 • Reply
  bhduit
  30 mei 2016 at 22:01

  Een winkel naar mijn hart zo te zien 🙂 Je foto’s zijn weer prachtig Rensina, je hebt er oog voor!

 • Laat een reactie achter