Hotspots

Hotspots Haarlem: de 3 theewinkels

Alweer enige tijd geleden ging ik met een vriendin naar Haarlem. Een stad die al heel lang op mijn lijstje stond. Ik hoorde er goede verhalen over en daarnaast is het geloof ik echt een theestad. Ik heb namelijk maar liefst 3 theewinkels bezocht en als ik het goed heb zit het Nederlandse hoofdkantoor van het theemerk Newby hier ook gevestigd. Daar moest ik heen als theeliefhebber en natuurlijk voor het opdoen van inspiratie voor mijn eigen toekomstige winkel, Yourdailyteacup. Gelukkig konden we overnachten bij familie van mijn vriendin, want vanuit Groningen is het toch wel een eind om in een dag op en neer te gaan.

En ik kan zeggen, Haarlem is leuk! Mooie straatjes, knusse winkeltjes en vele leuke plekken. Helaas was het weer niet al te best, veel regen en echt herfstig. Hierdoor zijn mijn foto’s helaas wat donker uitgevallen, maar ach. Gelukkig zijn ze nog te zien 😉

Als eerst streken we neer voor een lunch bij Cups and Leafs. Deze winkel kende ik al van het Dutch Tea Festival in Utrecht. Bij Cups and Leafs vind je hoge kwalitatieve, klassieke en moderne Oosterse theeën. De eigenaresse is de teamaster en komt zelf uit China, vandaar dat het zo’n goed concept is. Ze haalt zelf alle theeën uit de Oosterse landen en brengt ze hier tot leven. Ze matched de thee bij bepaald eten, zoals de Oosterse high tea met hartige hapjes of neem eens een van de bijzondere melanges. Deze lijken op koffie of een latte macchiatto, maar het is dus gemengd met thee ipv koffie. Die moest ik testen, het was even wennen, thee in combi met melk. Maar uiteindelijk smaakte het toch erg goed en is het een dikke aanrader. De broodjes zijn trouwens ook erg lekker!

Naast de Teabar kun je de thee ook online kopen in de webshop.

Cups and Leafs
Zijlstraat 54
2011 TP Haarlem
Website

We vervolgden onze route, na een aantal andere leuke winkeltjes, naar The Art of... Tea, Herbs & Spices. Deze winkel MOET je bezoeken als je naar Haarlem gaat. Want wauw ik keek mijn ogen uit. De hele winkel staat vol met blikken losse thee, kruiden en specerijen. Verder vind je er de prachtigste theepotten, servies en achterin de winkel vind je een wand vol met doosjes met theezakjes van de bekende merken.

De eigenaren zijn erg aardig en helpen je maar al te graag.
Ze gingen de uitdaging aan om een aantal doosjes thee te vinden die ik nog niet in mijn verzameling had. Ik had natuurlijk al globaal gekeken, maar met meer dan 100 doosjes en veel verschillende merken is het best lastig kiezen. Hij had gelijk, want ik heb er 3 nieuwe doosjes kunnen vinden. Naast de vele doosjes zijn er meer dan 250 soorten losse thee, dus daar zit vast een smaakje bij dat je nog niet kent of graag wilt proberen.
Echt een aanrader deze winkel!

The Art of Tea, Herbs & Spices
Grote Houtstraat 153
2011 SL Haarlem
Website

De laatste winkel die op ons lijstje stond is Tea my Dear. Tea my Dear is hofleverancier van het Franse theemerk Betjeman & Barton. Deze vrolijke winkel in het centrum van Haarlem heeft een gezellige uitstraling. Je loopt naar binnen en krijgt meteen een theetje aangeboden door eigenaresse Amber Zant. Heerlijk genoten van een kopje thee terwijl ik de mooie winkel bekeek en kletste met Amber. Wat een leuk merk zeg, Betjeman & Barton. Tea my Dear heeft meer dan 100 soorten kwaliteitsthee van dit franse merk. Je vindt ze allemaal aan de wand in prachtige zilveren bussen. Verder verkopen ze mooie serviesen, theepotten, accessoires, maar ook heerlijke taarten en cupcakes van Huize van Wely.

Echt, deze derde winkel is ook weer een aanrader als je van goede losse thee houdt of als je nog op zoek bent naar de theezakjes van Betjeman & Barton.

Tea my Dear
Kleine Houtstraat 16
2011 DM Haarlem
Website

Wat had ik een heerlijk weekend in Haarlem. Beetje jammer van het slechte weer, maar ach wat doe je er aan. Ik heb weer drie theewinkels van mijn lijstje kunnen strepen. Ik ga gauw bedenken wat de volgende stad wordt die ik ga bezoeken. Wie weet lezen jullie daar snel meer over 🙂 Mocht je nog tips hebben, dan hoor ik dat ook graag! 

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reply
  Daphne
  11 januari 2018 at 11:23

  Heerlijk verslag om te lezen.
  Jij kan zo lekker enthousiast vertellen!
  Mijn halve familie komt uit Haarlem, mijn vader is er geboren en toch kom ik.er (bijna) nooit.
  Ik weet dat het een hele.leuke stad is….
  Misschien kun je nog eens terug gaan.als het mooi weer Is?!!
  En je foto’s, wauw, daar is niks mis mee hoor.
  (Lees ik.nou goed dat je een eigen thee winkel wil gaan beginnen?????)

 • Reply
  Mirjam
  12 januari 2018 at 07:29

  Echt heel erg tof! Ik denk dat ik ook maar eens naar Haarlem ga en dan een van de theewinkels bezoek! Het ziet er allemaal net zo leuk uit als stationery (en je weet vast wel hoe gek ik daar op ben)! Een van mijn doelen is dus om 5 nieuwe steden te bezoeken en in Haarlem ben ik nog nooit geweest!

 • Laat een reactie achter