Instagram

IG Tour Groningen #3

Jaaaa, afgelopen zaterdag was het eindelijk zover. Na enkele maanden van voorbereiding was daar dan eindelijk de instagram tour door Groningen. Jullie hebben al mee kunnen lezen met de voorbereidingen op mijn blog, gemist? Deel 1 & Deel 2. Vooral het laaste deel is erg leuk omdat ik daar laat zien wat voor dingen ik allemaal zelf heb gemaakt. Zo leuk om eigenlijk helemaal zelf een kleine huisstijl te ontwerpen. Lief ook jullie reacties! 
Maar ik zal jullie niet langer ophouden met mijn voorbereiding, vandaag deel ik meer over de dag zelf. 
GroningenWat wel alvast leuk om te vertellen is, is dat ik vanaf nu iedere zaterdag benoem tot Hotspot Saturday! Ik wil namelijk alle leuke winkels en eettentjes waar we zijn geweest een apart blogje geven. Dit doe ik omdat de ondernemers echt werk hebben gehad van onze komst, ze zo enthousiast waren en ik het gewoon erg leuk vind om hotspots te delen. Dus stay tuned, vandaag alvast een klein voorproefje van alle leuke plekken.

De dag begon om 10 uur ‘s ochtends, onder de martinitoren, waar we iedereen verzamelden. Al snel waren alle 11 deelneemsters (Hilgré en ik erbij) aanwezig en konden we van start. Alle deelneemsters waren super enthousiast en hadden er veel zin in. Ze wilden dan ook maar al te graag weten waar we allemaal naar toe zouden gaan. Alleen Hilgré en ik hadden besloten dat dit nog geheim bleef en dat wij de meiden langs alle plekken zouden leiden, dus dit was extra spannend. Ze bleven maar raden en vragen haha.
BAQOnze eerste stop was het leuk koffietentje BAQ, in de Folkingestraat. Hier zaten we in de ‘tuin’ op het terras, heerlijk met het mooie weer. Want wat hebben we het getroffen, stralend blauwe lucht en de hele dag een heerlijk zonnetje. We mochten kiezen uit een koffie, cappuccino of thee en hierbij kwam een kleine proeverij. Etageres met allemaal heerlijkheden: Groningse Turf, verschillende soorten fudge, worteltaart, brownies en slagroom.
FolkVervolgens gingen we door naar de buren: Folk. Echt een toffe winkel in de Folkingestraat, waar ik maar al te graag kom. Iedere keer neem ik er een kijkje als ik in Groningen ben. Speciaal voor ons vertelde Anne wat over haar winkel en hoe het is ontstaan. Leuk om dit eens te horen. Daarna snuffelden we wat rond, maakte ik uiteraard veel foto’s en gingen we door naar de volgende plek.
Laif&NuverDe volgende stop was op de vismarkt, Laif & Nuver. De eigenaar vertelde ons dat Laif & Nuver, lief en mooi, betekent in het Gronings (wat ik natuurlijk al wist). Maar in het Fries betekent Nuver vreemd. Dus lief, mooi en vreemd. Want de eigenaren gaan inmiddels niet meer mee met alle trends, maar kopen zelf in wat ze leuk en mooi vinden en wat past bij hun stijl. De winkel straalt dat ook uit, want het is echt een eenheid. Er worden onder andere meubels, woonaccessoires en tekstborden verkocht.
VerroestDaarna door naar Verroest. Een winkeltje dat ik zelf nog maar kort ken. Ik kwam hem namelijk tegen op een creatieve markt waar ik vorig jaar was geweest en sindsdien ben ik een keer in zijn winkel in Groningen geweest. Inmiddels is Verroest verhuisd naar een nieuwe, toffe plek: Een oude loods wat helemaal past bij de winkel. Verroest verkoopt namelijk allemaal vintage- en industriële producten die hij zelf heeft opgekocht in Nederland, Frankrijk, Duitsland en België.
UurwerkerInmiddels was het bijna 1 uur, dus tijd om weer even bij te komen met een lekkere lunch. Want dat heb je wel nodig na dat vele lopen en de warmte. We hadden echt een toffe plek geregeld, waar zelfs ik nog nooit was geweest. De Uurwerker zit een beetje verstopt en is dus ook een plek waar meestal alleen stadjers komen eten. Hier zaten wij ook op het terras, maar ik wil zeker nog eens terug om binnen te zitten. Het is zo tof daar! Binnenkort ook meer hierover op de zaterdag.
HoltbarOnderweg naar de Uurwerker kwamen we al langs ons volgende punt: Holtbar! Een conceptstore met daarnaast enkele plekjes om te zitten met een kop thee en wat lekkers. We werden ontvangen met citroen-munt limonade (lief!) door één van de zusjes Mansholt. Daar komt namelijk de naam vandaan. Holt zit in de achternaam van de twee zusjes én betekent in het Deens ‘duurzaam’ (hold). Bar staat voor het koffie/theebarretje. Bijzonder om door middel van de tour allerlei extra info te krijgen over de winkeltjes waar je al een aantal keren bent geweest.
MagzijndeklompOnze volgende stop was volgens mij volledig onbekend bij iedereen (en er waren aardig wat Groningers bij), Magazijn de Klomp, wat wat verder uit het centrum ligt. Deze winkel bestaat inmiddels als zo’n 80 jaar en er worden allemaal (oude) huishoudelijke artikelen verkocht. Een soort blokker 2.0 zeg maar. We mochten een kijkje nemen achter in de winkel en de tuin, wat beide nog in oude staat is. Leuk om eens terug in de tijd te gaan op deze manier.
KokotokoDoor naar de leuke Oosterstraat waar we eerst langs KokoToko gingen. Een hippe winkel wat zich volledig richt op duurzaamheid. Er wordt duurzame kleding verkocht, wat allemaal zo mooi is. Ik wilde best een aantal kledingstukken meenemen, maar helaas een beetje prijzig… Misschien binnenkort, want ik zit er wel over na te denken om mijn kledingkast wat te verduurzamen! Naast de kleding worden er nog woonaccessoires en stationary verkocht.
HandmadeHopesDe buurman van Kokotoko is Handmade Hopes waar we uiteraard ook naar toe moesten. ‘ Handmade hopes is een prachtige woonwinkel waar jongeren met een bijzondere achtergrond (sociale problemen/uit de gevangenis etc.) kunnen leren wat hun talenten zijn. Door de ervaring die ze opdoen kunnen ze met hernieuwd zelfvertrouwen weer deelnemen aan school of werk. In de woonwinkel worden opgeknapte meubels, hippe hebbedingetjes en accessoires van gerenommeerde merken verkocht.’ Ik schreef er vorig jaar al een hotspot blog over. Dus wil je meer weten en zien, neem daar dan even een kijkje.
WadapartjaOp naar de borrel, want we waren inmiddels wel weer toe aan iets te drinken. Mijn flesje water was inmiddels leeg dus op naar Wadapartja. Een leuk restaurant mét klein winkeltje aan het Zuiderdiep. Hier kreeg ik huisgemaakte icetea, lekker! We genoten binnen van de mooie inrichting en keken wat rond in het winkeltje. Uiteraard kletsten we ook weer, wat gaat dat toch gemakkelijk terwijl je elkaar eigenlijk helemaal niet kent.
HanzehuisEn opeens was het alweer 17 uur, wat is de dag omgevlogen zeg! Maar we hadden nog een laatste hotspot te gaan. Het Hanzehuis had speciaal voor ons de winkel langer opengehouden. En omdat de winkel inmiddels 5 jaar bestaat hebben ze een soort feestmaand! Op deze zaterdag was er iemand van het zeepjesmerk Klar in de winkel om van alles te vertellen. Hij gaf aan ons speciaal nog een extra uitleg en verder kregen wij van de eigenaresse een heerlijk glas limonade, dat ook te koop is. En mochten we de marsepein van Lubeck proeven. Echt een hele beleving het Hanzehuis, zeker een aanrader als je naar Groningen gaat.
GoodieAls laatst kregen we nog een goodiebag mee naar huis. Want vrijwel iedere ondernemer had er iets ingestopt en daarnaast hadden we nog enkele (Groningse) webshops gevraagd of ze iets wilden sponsoren. Hij is echt tof geworden, al zeg ik het zelf 😉
Hieronder kun je zien wat er allemaal in zat. Veel kaartjes, een poster, kortingscode, leuke stationary en zelfs een vaasje! Ik ga het gauw allemaal een mooi plekje geven. Net als het mooie bordje van Engel dat ik kocht en de marsepein van Lubeck eet ik ook snel op.

Zo, het is een heel verslag geworden zeg… Ik hoop dat jullie nu een beetje mee kunnen genieten van de dag. En uiteraard zal ik de linkjes toevoegen als ik de Hotspot Saturday heb gedeeld van de winkel… Ben benieuwd wat jullie ervan vinden, en mocht je naar Groningen gaan laat het me weten, ik heb een leuk hotspotboekje voor je!
Goodiebag(fotocredits laatste foto: Hilgré)

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

 • Reply
  Verie
  11 mei 2016 at 14:34

  Super leuk om te lezen, Rensina! Zo lijkt het net of ik ook mee geweest ben, kben ook erg benieuwd naar je zterdagsblogjes!

  Lieve-Groetjes,
  Verie

 • Reply
  uitbundig
  11 mei 2016 at 17:30

  Leuk om te lezen en dan weer even de dag opnieuw te beleven. En wat een leuk idee om elke winkel apart als hotspot nog te behandelen op je blog! Ik ga ze lezen 🙂

 • Reply
  bhduit
  13 mei 2016 at 19:54

  Wat een heerlijke dag hebben jullie gehad en wat een leuke hotspots zeg. Ik wil héél graag een boekje van je zodat ik in de vakantie heerlijk toerist in eigen provincie kan spelen 🙂

 • Reply
  homestylecollectibles
  21 mei 2016 at 10:57

  Leuk stukje! Een hele Shopping gids als je een dagje Groningen doet!

 • Reply
  Maandmomentjes: Mei – mydailyteacup
  31 mei 2016 at 14:56

  […] maanden van voorbereidingen was dan eindelijk de dag van de IG-tour. Wat was het leuk, ik heb er HIER een blog over geschreven en daarnaast komt iedere zaterdag een hotspot online op mijn blog. * Een […]

 • Laat een reactie achter