Geen categorie Uitjes

In en om de Boerderijfair in Loon

Afgelopen zondag wilde ik eigenlijk naar het Fort Festijn in Haarlem. Het leek me zo leuk om een aantal bloggers/webshops in het echt te zien en de gehele markt leek me ook gewoon leuk. Helaas was het toch niet handig om hier heen te gaan want het was toch wat te ver weg. Maar ik had toch zin om naar een markt of fair te gaan dus op zoek in de weekend krant. Vele markten op google bekeken maar de In en Om de Boerderijfair in Loon leek het toch het leukste. Dus gingen mij mama en ik hier heen op de zonnige zondagmiddag. Eerst even een korte introductie van de fair.

Hieronder een korte beschrijving over de fair, gevonden op internet.

Op zondag 13 april  van 10.00 – 16.30 uur wordt er in Loon ( dicht bij Assen) een leuke/stoere In en om de boerderij-fair georganiseerd. De fair wordt buiten op o.a erven bij boerderijen en op de brink in Loon gehouden, maar ook binnen in diverse schuren. Er komen 70 enthousiaste standhouders met heel veel diverse producten. De oude smederij in Loon kan bekeken worden en op diverse plaatsen op de fair zullen demonstraties/workshops worden gegeven. Ook aan de inwendige mens wordt gedacht, er komt een aantal gezellige terrassen verspreid over de fair met diverse lekkernijen. De fair is leuk voor jong en oud en toegankelijk voor rolstoel gebruikers. Er komen grote parkeerplaatsen dicht bij de fair, dit zal duidelijk met borden worden aangegeven.
Parkeren kosten 2 euro per auto, toegang fair is gratis.
 
Klinkt leuk toch? Ik was in ieder geval erg benieuwd naar de stands en hoopte tegelijk wat inspiratie op te doen voor de kraaminrichting op de Oranjemarkt.
De markt was erg gezellig en er was veel te zien en te koop. Leuke brocante spullen, zelfgemaakte spullen, bloemstukken en natuurlijk veel eten. Ik heb een aantal foto’s gemaakt van bepaalde kramen. Onder iedere foto zal ik kort beschrijven wat het was.
Een kraampje met heerlijke, zelfgemaakte soorten noga en chocola, je kon van ieder product proeven dus het was erg druk bij de kraam.
Hier waren veel tuin dingen te koop, zo ook deze leuke tuinstekers van metaal (?).
Deze mevrouw kwam met haar zelfgemaakte taarten helemaal uit Pieterburen. Het zag er zo lekker uit dat we vier verschillende soorten hebben gekocht om thuis op te eten.
Allemaal tekstborden met mooie quotes. Ik vond deze borden erg mooi omdat het een bijzondere kleur hout heeft…
Haaksels, breisels en andere leuke woonaccessoires. Zelf wil ik ook graag zo leren breien met van die grote bollen touw/’wol zoals te zien bij de kaarsjeshouders. Ziet er zo mooi uit altijd. Deze mevrouw had ook hele mooie kussen op dezelfde manier.
Dit lijkt wel een beetje op mijn kraam denk ik. Allemaal handgemaakte spulletjes, haaksels en zelfs etagères van oud- en glas servies.
Natuurlijk hebben wij ook leuke dingen gekocht:
Onze aankopen: 4 verschillende taartjes, een groot stuk cranberry noga en knetter chocolaatjes, brownie thee en een bakmix voor een franse appeltaart met marsepein. Deze laatste twee heb ik natuurlijk gekocht hihi.

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reply
  lien
  19 april 2014 at 20:13

  Dat ziet eruit als een gezellige fair. En nu thuis genieten van al dat lekkers!!

 • Reply
  cindy landuyt
  19 april 2014 at 23:05

  Mmmm al die lekkernijen 🙂 ziet er heerlijk uit.

  Cindy x

 • Reply
  Daphne Coers
  20 april 2014 at 08:53

  Hartstikke leuk, zo'n dagje.
  En meteen wat inspiratie op kunnen doen voor je eigen kraam. Leuk leuk.
  Het komt nu wel heel dichtbij he?!!! Spannend hoor.
  Vergeet geen foto's te maken van je kraam en van de dag. Dat lees ik wel eens, dat mensen dat vergeten, gewoon omdat ze TE druk zijn met alles.
  Heel veel succes enne….bedankt voor je lieve mailtje laatst!

 • Reply
  Willy
  22 april 2014 at 23:09

  Dat klink als een zeer geslaagde middag Rensina en wat een leuke en lekkere 🙂 dingen hebben jullie gekocht, hopelijk heb je veel inspiratie opgedaan! Wij zijn tweede paasdag naar de fair in Slochteren geweest, ook erg leuk. Helaas was het niet zo mooi weer als zondag maar dat mocht de pret niet drukken!

 • Laat een reactie achter