Boeken&Tijdschriften Geen categorie

Jamie’s recepten jaarboek 2012

Een vriend wilde graag een kookboek voor zijn verjaardag. Eerst ben ik via bol.com op onderzoek uitgegaan. En ik had een leuke (dacht ik) besteld. Tot ik het boek in huis had en het even doorkeek, het was toch wat exclusief en veel vreemde recepten. Ik heb dit boek teruggestuurd en ben naar de Bruna gegaan. Want ik vind het toch fijner om zo’n soort boek door te bladeren en de inhoud te bekijken. Daar zag ik het Jamie’s jaarboek, erg mooi en duidelijk. Perfect voor een student dus. En het boek was maar 10 euro dus ook nog een fijn prijsje. Bij de kassa bleek hij zelf maar € 4,95 te kosten!! 🙂 Dat is helemaal een koopje dus ook meteen eentje voor mijzelf meegenomen. Ik heb namelijk wel veel bakboeken, maar nog geen receptenboek. Nu dus een klein review. 

In het Jamie’s recepten jaarboek staan de recepten die zijn verschenen in het Jamie Magazine, dit tijdschrift komt iedere maand uit en na één jaar hebben ze de lekkerste recepten verzameld in één jaarboek. Het boek heeft een stevige papieren kaft en stevige papierenbladzijden. Ook zijn de foto’s goed weergegeven. 

Klik op de foto’s voor een vergroting.
Het boek is verdeeld in maar liefst 10 hoofdstukken: 
– Snacks & Vooraf        – Soepen         – Pasta & Rijst        – Salades & Vega
– Vis & Schelpdieren    – Gevogelte     – Vlees                     – Desserts
– Drankjes                      – Sauzen & Extra’s 

Ieder hoofdstuk wordt kort ingeleid met een inspirerend verhaaltje:
‘Een koele zomerse verfrisser of een hartverwarmend kopje voor de winter – hier vind je soep voor elk seizoen zodat je er het hele jaar van kan genieten.’ 
Dan heb je nog een soort index met gerechten gesorteerd op de seizoenen, hier kun je dus een kijkje nemen als je in een bepaald seizoen een gerecht wilt maken. 

 
Ieder hoofdstuk wordt begonnen met een prachtige tekening. Zo wordt het hoofdstuk desserts ingeleid met een tekening van twee ijsjes en wordt er gebruik gemaakt van roze tinten. Leuk bedacht om zo een hoofdstuk te beginnen, je hebt gelijk zin om aan de slag te gaan!
  
Op iedere bladzijde staan prachtige foodfoto’s, één grote over de gehele bladzijde en nog één of meerdere kleintjes. Er staan dan ook vaak meerdere gerechten op een pagina. Dus lekker veel recepten in dit boek! Ik heb gelijk zin om de spaghetti met gehaktballetjes te maken als ik de foto zie. Het ziet er allemaal zo lekker uit. 
 
 
Verder staat er achterin het boek een bladzijde met Nuttige informatie en een recepten index, gesorteerd op alfabet én ingrediënt. Bijvoorbeeld je hebt tomaten in huis, dan staan er onder het kopje tomaat een aantal gerechten waarbij tomaten een grote rol spelen. Bij de nuttige informatie staat bijvoorbeeld de oventemperatuur, de hoeveelheid per persoon en kooktips. 
Handig voor als je wat inspiratie zoekt of wat informatie nodig hebt. 
Ik ben erg blij met het boek en zal er dan ook veel uit gaan koken als ik uit huis ben. De recepten zijn niet al te moeilijk en je hebt er geen vreemde ingrediënten voor nodig. De prijs/kwaliteit verhouding is ook goed. Er staan prachtige foodfoto’s en duidelijke recepten in dit boek. Echt een aanrader dus. 
 
Het boek is nog te koop bij onze Bruna in Hoogezand voor € 4,95. 
TOT MORGEN!!
 
PS. Wat vinden jullie trouwens van dit nieuwe lettertype? Leest het fijner? 

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reply
  Indruk
  13 juni 2014 at 23:35

  Ben dol op kookboeken en heb hier inmiddels een hele verzameling. Qua kooktijdschriften vind ik de Foodies erg leuk. Pascale x

 • Reply
  Bernardine
  20 juni 2014 at 00:09

  Deze zet ik op mijn verlanglijstje! 🙂

 • Reply
  Rudolphs Bakery Bakboek | mydailyteacup
  1 juli 2015 at 20:57

  […] dan kun je altijd nog even terug kijken. Klik op de linkjes om er naar toe te gaan.  Maandag: Jamie’s Receptenjaarboek Dinsdag: K&Company Smashjournal , iemand nog tips voor wat ik mee MOET op vakantie?  Woensdag: […]

 • Reply
  Jamie’s Recepten Jaarboek #ikkookboek | mydailyteacup
  2 juli 2015 at 09:51

  […] Het kookboek:  Jamie’s recepten jaarboek (2012) – Jamie Oliver. Dit receptenboek is een kookboek in tijdschriftvorm. Alle recepten komen dan ook uit het magazine van Jamie: Jamie Magazine en de beste 365+ recepten zijn in dit jaarboek terecht gekomen. Ik vind het een erg leuk tijdschrift. Vorig jaar heb ik een review geschreven over dit tijdschrift, mocht je het eens terug willen lezen of graag willen zien hoe de binnenkant eruit ziet? Kijk dan even HIER.  […]

 • Laat een reactie achter