Boeken&Tijdschriften Food Geen categorie

Jamie’s Recepten Jaarboek #ikkookboek

Zoals jullie al konden lezen in het eerste artikel van de #ikkookboek heb ik erg veel leuke kookboeken op de plank staan en doe ik daarom mee met de challenge van Lonneke. Lees HIER hoe week 1 en HIER hoe week 2 is verlopen. Vandaag deel ik met jullie week 3, het receptenboek van Jamie Oliver, naar aanleiding van zijn maandelijkse tijdschrift. Ik heb drie heerlijke recepten gemaakt en het was allemaal erg lekker. Volgende week plaats ik voor nu het laatste kookboek, want mijn vriezer wordt zo vol nu haha… Dus die moet eerst weer wat leger voor ik weer een weekje een kookboek review. Maar ik ga het zeker nog eens doen, zo leuk en lekker! 

Het kookboek: 
Jamie’s recepten jaarboek (2012) – Jamie Oliver.
Dit receptenboek is een kookboek in tijdschriftvorm. Alle recepten komen dan ook uit het magazine van Jamie: Jamie Magazine en de beste 365+ recepten zijn in dit jaarboek terecht gekomen. Ik vind het een erg leuk tijdschrift. Vorig jaar heb ik een review geschreven over dit tijdschrift, mocht je het eens terug willen lezen of graag willen zien hoe de binnenkant eruit ziet? Kijk dan even HIER

Wat ik maakte: 
Zoals ik hierboven al vertelde staan er lekker veel recepten in (365+) en heb je ook nog eens 10 verschillende categorieën  Het was wat lastig kiezen maar ik heb er uiteindelijk 3 gevonden die ik zou maken. Eentje op mijn kamer, als warme maaltijd, en twee bij mijn ouders. 

 Allereerst maakte ik de kip saltimbocca (blz. 97)
Oh en wat was dit lekker zeg!! Ik eet natuurlijk veel vaker kipfilet, maar niet op deze manier. Op deze kip zit salie en plakjes ontbijtspek. Daarna gaat het in de grill (lang leven mijn panini-tosti-grill). Superlekker! Helaas waren mijn gegrilde tomaatjes niet zo mooi als bij Jamie, maar ja dat moet ik dan maar oefenen haha. Oja ik at het met aardappelschijfjes en sla. 

 

Als tweede recept maakte ik twee varianten met het pannenkoeken-recept. Pannenkoeken met banaan en Kokospannenkoeken met granaatappel (blz. 14). Dit waren voor mij nieuwe soorten pannenkoeken, want ik at nooit eerder pannenkoeken met banaan of yoghurt/kokos. Maar ik proef graag nieuwe dingen, dus probeerde ik deze twee van de 4 soorten in het boek. Links was erg lekker met de banaan en honing. Rechts vond ik iets minder, maar als ik waarschijnlijk Griekse yoghurt had gebruikt in plaats van normale was het vast wat smaakvoller. De kokos is trouwens wel lekker die door het beslag zit. 
En als laatst maakte ik het Chocolade-Bananenbrood van blz. 139. Laatst had ik ook al een (gezonde) bananenbrood gebakken, maar deze was erg voedzaam en zwaar door de vele granen en noten. Dus was ik benieuwd naar de versie van Jamie. En oh wat is ie lekker, mmm, net een cake eigenlijk. De chocola is lekker en past goed bij de banaan. Deze ga ik zeker vaker maken! Hier kan je natuurlijk ook weer variëren met noten en andere stukjes fruit etc. 

En deze week? Voor nu eerst even de laatste… 
Morgen ga ik al een recept koken uit dit gezellige tijdschrift: Smult. Het tijdschrift wordt uitgegeven in samenwerking met de website smulweb. Misschien wel bij jullie bekend. Het tijdschrift is op zichzelf heel leuk en er staan ook nog erg lekkere recepten in + vele recepten van de site. Morgen ga ik een tortillataart maken, maar daar over dus later meer. 
 

Dit vind je misschien ook leuk

7 reacties

 • Reply
  Willy
  18 maart 2015 at 22:54

  Jij wordt zo een echte keukenprinses 🙂 Het ziet er allemaal weer heerlijk uit!!

 • Reply
  Mirjam Schippers
  18 maart 2015 at 23:00

  Ooh. Dit klinkt allemaal superlekker! Ik krijg weer ene beetje zin km te koken, dus wie weet, inspireren jouw stukjes me nog om echt in de keuken te gaan staan… 😉
  Liefs,
  Mirjam

 • Reply
  Indruk
  19 maart 2015 at 16:57

  Die pannenkoek met banaan en die cake lijkt me heerlijk! Pascale x

 • Reply
  Daphne Coers
  19 maart 2015 at 21:10

  Ziet er heeeeeeerlijk uit, vooral dat eerste recept (ik ben gek op kipfilet)
  Leuk hoor, van alles uit proberen.
  Lekker om zo je vriezer vol te houden. Dat komt dan weer mooi van pas als je eens een drukke tijd hebt.
  Groetjes, Daphne

 • Reply
  Gonda Westra-Steursma
  20 maart 2015 at 11:52

  Leuk dat je alles uitprobeert. Momenteel kijk ik weer naar Masterchef Holland. Je wordt een echte Masterchef. Gewoon doorgaan met koken. Groeten, Gonda

 • Reply
  Joke
  20 maart 2015 at 23:18

  Wat ben je toch lekker aan het koken en bakken.
  Ziet er zalig uit allemaal.
  Handig zo'n vol vriezertje als je een drukke dag hebt en geen tijd om te koken.

  groetjes, Joke

 • Reply
  Chocolade Bananenbrood a la Jamie Oliver – mydailyteacup
  25 maart 2016 at 08:03

  […] pak je toch net iets meer uit met het ontbijt/lunch. Toen ik weer eens door het tijdschrift van Jamie Oliver bladerde herinnerde ik mij het chocolade bananenbrood weer. Deze maakte ik ook tijdens […]

 • Laat een reactie achter