Recepten

Kers-Yoghurt ijsjes

Toen het zulk warm weer was, en ik een aantal weken alleen tijd was, had ik zin om iets lekker kouds te maken. Na wat gespeurd op Pinterest besloot ik ijsjes te maken. Ik ben al gauw naar de supermarkt gegaan en heb wat ingrediënten ingeslagen die ik zelf erg lekker vind: kers en Griekse yoghurt. Vandaag deel ik met jullie dit recept voor kers-yoghurt ijsjes. 
IMG_20150704_154951Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om deze lekkere ijsjes te maken. Dus wie weet heb je ze vanmiddag nog in de vriezer staan en geniet je morgen van zo’n lekker ijsje. Het is tenslotte best lekker weer. Ik maakte trouwens twee versies, dus je kunt ook nog kiezen, of net als mij twee soorten maken.
IMG_20150704_154906Wat heb je nodig: 
– Griekse yoghurt
– Kersen uit pot of echte kersen
– Een staafmixer of blender voor het ‘gemixte’ ijsje.

Voor het gemixte ijsje, maak je de kersen stuk dit heb ik gedaan met een staafmixer. Vervolgens mix je de griekse yoghurt hier doorheen. De verhouding kers/yoghurt kun je zelf aanpassen als je het ijsje bijvoorbeeld wat zoeter wilt hebben. De gemixte yoghurt doe je in een ijsjesvorm, steek het stokje erin en laat het een nacht in de vriezer staan voor je het ijsje kunt eten.

Voor de yoghurt versie vul je de ijsjesvorm met yoghurt en bovenop doe je wat kersen met sap. De kersen zou je eventueel ook nog wat kapot kunnen maken met de staafmixer. Ook bij dit ijsje kun je natuurlijk de hoeveelheid kersen toevoegen door ze ook al in het midden/boven te doen.
IMG_20150704_154827Ik ben benieuwd of jullie mijn ijsjes gaan maken. Als je dit doet, laat me dan vooral weten wat je ervan vind! 🙂 Ikzelf vond het zelfs zo leuk dat ik twee dagen later al weer een andere versie heb gemaakt. Dit recept volgt binnenkort.
IMG_20150704_154856Maak je een DIY of Recept van mijn blog en deel je deze foto op social media (vooral Instagram), gebruik hierbij dan de hashtag #mydailyteacup. Zo kan ik de foto zien, liken, reageren of delen! Binnenkort wil ik dan eens een blog schrijven met alle foto’s die ik langs heb zien komen. 

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reply
  debora
  24 juli 2015 at 12:52

  ziet er lekker uit,mooi van kleur!!maar ik ben niet zo’n “ijsmadam”
  vandaag je post ontvangen,wat een verrassing!!!superrrr!!!dikke,dikke merci!!!vind ik heeeel leuk!!binnenkort krijg je er terug,knipoog!groetjes uit belgie debora

 • Reply
  Verie
  24 juli 2015 at 15:37

  Dat ziet er echt heel lekker uit en zo feestelijk ook! Bedankt voor je tip! 🙂

  Lieve-Groetjes,
  Verie

 • Reply
  bhduit
  24 juli 2015 at 16:30

  Zier er heel smakelijk uit Rensina en zo te lezen waren ze dat ook 🙂 Mooi gefotografeerd!

 • Reply
  robin
  26 juli 2015 at 21:11

  leuke foto’s! en ze zien er heerlijk uit 🙂

 • Reply
  Instagram maandmomentjes: Juli | mydailyteacup
  1 augustus 2015 at 10:38

  […] al laatst was juli natuurlijk best warm in het begin van de maand. Ik maakte heerlijke ijsthee en deze kers/yoghurt ijsjes kwamen ook langs. Mijn blog liep sowieso goed, want ik had twee keer een heuse […]

 • Reply
  Perzik Icetea ijsjes | mydailyteacup
  8 augustus 2015 at 10:16

  […] zagen jullie de overheerlijke Kers-Yoghurt ijsjes al langskomen (heeft iemand ze toevallig al gemaakt? 🙂 ). En vandaag deel ik het andere receptje […]

 • Laat een reactie achter