Creatief DIY

Kerstkaartjes!

Iets wat ik altijd superleuk vind om te versturen EN te ontvangen zijn kerstkaartjes. Je hebt ze in vele soorten, maten en prijsklassen. Gekocht of zelfgemaakt. Ook dit jaar heb ik weer een aantal kerstkaartjes gestuurd, ik vond ze zelf erg leuk dus daarom een blogje met misschien wat tips als je nog kerstkaartjes zoekt. 
KerstkaartDit jaar had ik bedacht om niet één pakje met kerstkaartjes te kopen, maar allemaal verschillende (web)winkels af te gaan en de leukste kaartjes uit te zoeken. Nou dat is zeker gelukt, de meesten zijn gekocht en ik heb nog een kleine DIY toegepast.
KerstkaartAllereerst kocht ik de leukste kaartjes bij de shop van Studio Inktvis. Hier vond ik verschillende cactus- en gingerbread kaartjes met bijvoorbeeld de quote ‘Merry Everything and a Happy Always’, zo’n mooie quote vind ik dat. Ook kocht ik hier het Oh Deer kaartje op de eerste foto. Deze kaartjes zijn € 1,25 per stuk
Verder bezocht ik de Flying Tiger en vond hier een te gekke kaart met een hertje dat allemaal kerstslingers in zijn gewei heeft, zo lief.
Bij de Sostrene grene kocht ik ook nog 3 roze- en mintkleurige kaarten. Zowel ansichtkaart als dubbele kaart.
KerstkaartEn als laatst Kocht ik nog mooie labels bij de Etsy shop van No Ordinary Tales. Deze shop bevat onder andere leuke kaartjes en cadeaulabels. Via hun blog (KLIK) kwam ik bij hun te gekke labeltjes terecht. Gekocht en je kan ze zo vaak uitprinten als je wilt…. Deze labels heb ik met een tapeje op een witte kaart geplakt, de binnenkant beschreven en nog versierd met glitterstickers en stempels.
KerstkaartZomaar een kaartje versturen is niks voor mij. Ik moet deze altijd opleuken met bijvoorbeeld een mooie pen, washitape of een stempel. Dit keer zocht ik dan ook weer in mijn DIY kastje en vond heel wat leuks wat ik heb gebruikt. Verschillende stempels, inkt, fineliners, een tapeje en ik kocht hele mooie, ronde glitter stickers bij de Sostrene Grene. Hiermee versierde ik de kaarten én de enveloppen. Natuurlijk op iedere kaart een persoonlijk noot.
KerstkaartEn tja zo ziet mijn tafel er dan uit, heerlijk rommelig.
KerstkaartEn tadaa, hier zijn dan alle kaartjes bij elkaar. Een lekkere dikke stapel die op de bus kon. Ik heb dit jaar in ieder geval mijn best gedaan, nu hopen dat ik ook enkele mooie kaartjes terug krijg (al twee kaartjes binnen hihi). Vind het namelijk zo jammer dat iedereen dit steeds minder doet, maar gewoon een appje stuurt ofzo…
KerstkaartOja de leuke ‘kerst’ poster heb ik gedownload op het blog van Zilverblauw en uitgeprint. Dus nog een kleine tip mocht je nog wat leuks aan je muur willen hangen 😉

Verstuur jij ook kerstkaartjes dit jaar? Of doe je hier niet aan? 

Dit vind je misschien ook leuk

13 reacties

 • Reply
  Jeanette Renting
  15 december 2015 at 22:15

  Hoi, leuk is dat, kaarten versturen. En voor iedereen heb je wat moois uitgezocht.
  Vrijdag heb ik een blogpost over de poster van Zilverblauw.
  Fijne Kerst en Gelukkig Nieuwjaar.

 • Reply
  astrid
  16 december 2015 at 09:27

  Zo leuk om de labels voorbij te zien komen! En heel leuk verzonnen om ze als kerstkaart te verwerken. En de kaarten van Studio Inktvis blijven echt zo leuk en grappig!

  • Reply
   rensinasteursma
   16 december 2015 at 21:38

   Dankje voor je comment 🙂
   Vond jullie labels erg tof om te gebruiken en het eindresultaat is leuk geworden al zeg ik het zelf

 • Reply
  Greetings from Arnhem
  16 december 2015 at 09:38

  Mijn kerstkaarten zijn van de week verstuurd en heb er zelf ook al een aantal ontvangen. Echte post blijft leuker!

 • Reply
  szaar
  16 december 2015 at 10:10

  Hele leuke kaartjes! Daar word je toch helemaal blij van als je die in je brievenbus hebt liggen! Ik ga vandaag ook mijn kerstkaartjes afmaken, zo’n heerlijke bezigheid 🙂

 • Reply
  debora
  16 december 2015 at 13:36

  wie krijgt nu niet graag post!en dan nog “kerstpost’superrrleuk!!
  jammer dat er van langs om minder kaartjes geschreven worden,mijn stapel ligt alvast klaar om vandaag naar het postkantoor te gaan,het zijn er 36 geworden en …hou maar u brievenbus in de gaten want er komt ook eentje jou kant op vanuit belgie!!!
  fijne feestdagen debora

  • Reply
   rensinasteursma
   16 december 2015 at 21:37

   Oh wat leuk! Ik ga voor mijn brievenbus liggen hoor hihi

 • Reply
  pizzapartyfridaynight
  16 december 2015 at 17:35

  Ik hou echt van kaartjes!! Ik krijg er liefst zo veel mogelijk ? Ze opsturen vind ik soms zonde, omdat het zo’n mooie en leuke kaartjes zijn soms, en ze na een tijdje in de vuilbak belanden ? Toch kan ik het niet laten om kaartjes te kopen ?

 • Reply
  Verie
  17 december 2015 at 17:22

  Super leuk, Rensina! Ik maak er ook alijd wat zelf en ik koop er wat kaarten bij. Geniet ervan..

  Lieve-Groetjes,
  Verie

 • Reply
  bhduitGewoonDoen
  18 december 2015 at 16:33

  Ja helemaal mee eens Rensina, jammer dat er steeds minder kaarten worden verstuurd 🙁 Jij hebt er in ieder geval weer een feestje van gemaakt, mooi en leuk zo’n persoonlijke noot!

 • Reply
  Daphne
  20 december 2015 at 10:16

  Wat een super leuke kaartjes zeg!!
  Leuk, zoals je die labeltjes verwerkt tot een kaart.
  Wij versturen GEEN Kerstkaarten (jammer). Al een aantal jaren niet.
  Wij geven het geld wat we dan uitsparen (kaarten, postzegels) aan onze buurman die het gebruikt om in de Filipijnen huizen te bouwen (goede doel dus)
  Wel stuur ik een aantal nieuwjaarskaarten, naar mensen die ik toch een persoonlijke boodschap wil sturen.
  Ik ga je label idee hiervoor onthouden, leuk hoor.
  Groetjes, Daphne

  • Reply
   rensinasteursma
   20 december 2015 at 19:39

   Leuk! Ben benieuwd naar jou kaartjes (of ga je ze niet delen?)

 • Reply
  Kerstkaartjes 2016 – mydailyteacup
  15 november 2016 at 08:15

  […] ik heb gevonden via webshops, blogs of leuke instagrammers die ik volg. Zoals jullie misschien van vorig jaar nog weten ben ik altijd op zoek naar passende kerstkaartjes voor de ontvanger. Zo zal ik […]

 • Laat een reactie achter