DIY Home

Kussenhoesje naaien

In de snapshots of my room van afgelopen week konden jullie al zien dat ik mijn eigen kussenhoesje genaaid had. Vandaag zal ik jullie laten zien hoe je dit doet, het is niet moeilijk maar je bent er wel even mee bezig! Lees dus snel verder, want ik heb onderaan ook een mededeling op blog-/social media gebied… 
snapshot4Wat heb je nodig voor deze leuke DIY:
* Een leuk stofje (deze is van NOEKS)
* Een binnenkussen
* Spelden
* Schaar
* Een centimeter
* En een naaimachine met passend kleur garen
kussentjenaaienMeet de stof af en zorg dat je iets ruimer neemt dan de grootte van het binnenkussen (anders wordt het kussen heel strak).
Leg de stof nu omgekeerd neer (dus met de mooie kant naar binnen) en spelt de randen vast. Laat hierbij één kant open zodat je de stof om kunt draaien en het binnenkussen er door kunt doen. Pak de naaimachine erbij en naai het kussen aan twee zijden dicht.
Draai nu de stof weer binnenstebuiten zodat je de mooie kant buiten hebt. Doe het binnenkussen in het hoesje en naai nu de laatste kant dicht. Naai hierbij dicht op de rand zodat je niet te veel naadjes ziet.
snapshot4En klaar is je mooie kussen! Ik hoop dat ik het een beetje duidelijk heb beschreven. En anders moet je maar eens googlen op ‘Kussenhoesje naaien’, dan zie je genoeg voorbeelden met plaatjes 😉

Dan nog een mededeling op bloggebied en social media. Ik ben deze week begonnen met mijn halfjaar fulltime stage bij de V&D (Visual Merchandising) , en dit is dus 5 dagen lang van 9-18. Hierdoor ben ik ‘s avonds laat thuis en heb ik niet veel zin meer om te gaan bloggen (waarschijnlijk). Dus helaas zal ik wat minder blogs gaan schrijven dit komend half jaar. Ik hoop dat ik af en toe wat van me kan laten horen, bijvoorbeeld in het weekend. Ook zal ik hierdoor wat minder actief zijn op social media, vooral IG. Ik kan namelijk geen mooie foto’s meer maken als ik laat thuis ben (te donker) en zal dus alleen weekends foto’s kunnen maken. Vandaar dat ik daar ook minder actief zal zijn. Hopelijk hebben jullie hier begrip voor. Oja, mocht je het leuk vinden om te lezen/zien wat ik zoal moet doen op mijn stage, dan wil ik hier binnenkort best een blog over schrijven. Dan weten jullie ook een beetje wat ik voor opleiding doe en wat dit inhoudt. Lijkt je dit wat? Laat het me dan even weten in de comments.

Hopelijk tot snel!

Maak je een DIY of Recept van mijn blog en deel je deze foto op social media (vooral Instagram), gebruik hierbij dan de hashtag #mydailyteacup. Zo kan ik de foto zien, liken, reageren of delen! Binnenkort wil ik dan eens een blog schrijven met alle foto’s die ik langs heb zien komen. 

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

 • Reply
  hetstation
  22 augustus 2015 at 11:34

  Wat een leuke kussenhoesje! En gaaf zeg, die stage. Natuurlijk snap ik dat je wat minder actief zult zijn de komende tijd!
  Liefs,
  Mirjam

 • Reply
  gondawestra
  22 augustus 2015 at 20:19

  Heel veel succes met de stage en het verslag komt wel een keertje voorbij. Mooi hoesje voor het kussen, past bij de rest. Groeten en liefs uit Leek.

 • Reply
  bhduit
  22 augustus 2015 at 22:31

  Wat een mooi hoesje Rensina, leuk stofje en je weet ik blijf graag op de hoogte 🙂

 • Reply
  Jeanette Renting
  22 augustus 2015 at 22:53

  Succes met je stage!
  Een verslag met een foto zou wel leuk zijn.

 • Reply
  Babs Life Style
  23 augustus 2015 at 21:08

  Ziet er gezellig uit! Wat leuk ik studeer ook voor Visual Merchandising. De V&D stage’s schijnen erg leuk te zijn, succes.

  • Reply
   rensinasteursma
   23 augustus 2015 at 21:36

   Dankjewel!
   Oh wat grappig zeg, vind het inderdaad erg leuk bij de V&D (ookal ben ik er net een week)…
   Heb net even op je blog gekeken, ziet er mooi uit.

 • Reply
  Greetings from Arnhem
  24 augustus 2015 at 20:11

  Mooie kleur heeft je kussen! Lijkt me leuk om te lezen wat je precies doet tijdens je stage. Zijn lange dagen, dus ik snap dat je minder actief zal zijn. Succes!

 • Reply
  Michelle Vreede
  26 augustus 2015 at 22:10

  Goed bezig. Ik kan niet zo goed naaien. Leuke kleur ook!

 • Laat een reactie achter