Food Recepten

Last minute Paasrecepten

Het paasweekend staat weer voor de deur. Tijd voor gezellig samenzijn, uitgebreide ontbijtjes, brunches en een heerlijk diner. Mocht je nog wat stress hebben, lees dan gauw verder. Want ik heb mijn receptenindex eens even bekeken (ja die heb ik nu, klik hiervoor rechts op food) en ik heb de leukste paasrecepten uitgezocht. Een paastafel styling lijkt me ook heel erg tof, maar helaas is het niet gelukt dit jaar… Dat komt op het lijstje voor volgend jaar 😉 
Mijn blog bestaat tot nu toe nog voor een groot deel uit baksels en lekkere taarten. Maar ik vond dat een lunch- of dinertip niet kon ontbreken. Maak deze gezonde zoete aardappelstamppot a la Rens Kroes. De kleur past perfect bij Pasen vind ik (en Koningsdag 😉 ).
Met Pasen heb je wat meer tijd om de keuken in te duiken, dus hoe leuk is het dan om je eigen Pulled Pork te maken. Deze wraps zijn in ieder geval heerlijk.
Stamppotje a la Rens Kroes
Pulled Pork Wrap
De Marokkaanse Sinaasappeltaart is echt een toppertje en zeker een lastminute taart. Want hij bevat wat ingrediënten, maar het is een kwestie van mixen en in de oven gooien.
Een lekker toetje kan ook niet ontbreken. Ik heb begrepen dat het rabarberseizoen weer is aangebroken, dus maak zeker deze warme Rabarbercrumble met een bolletje ijs.
Marokkaanse Sinaasappeltaart 
Rabarbercrumble 

Een bananenbrood is ook een perfect iets om te maken voor Pasen. Er kunnen lekker veel mensen van eten en het is best gezond. Op mijn blog vind je inmiddels twee versies, de een is iets gezonder dan de ander maar beide zijn ze heel lekker!
Chocolade Bananenbrood a la Jamie Oliver (met paaseitjes!!) 
Bananenbrood met appel en hazelnootjes
En last but not least: De worteltaart en cupcakes. Ook deze recepten lijkt me erg lekker voor Pasen. Het oranje doet me altijd een beetje denken aan Pasen en de lente, dus deze recepten zijn zeer geschikt. De taart is denk ik geschikt voor een groter gezelschap of familie en de cupcakes kun je gemakkelijk invriezen en bewaren voor een later moment mochten er geen 12 personen aanwezig zijn.
Worteltaart
Carrotcake Cupcakes

Hoe vier jij Pasen? Dek je uitgebreid de ontbijttafel? Of kies je eerder voor een lekker tussendoortje of een gezellig diner? Ikzelf ga meestal uitgebreid ontbijten met allemaal lekkere, bijzondere broodjes. En waarschijnlijk komt er ook wel een zoet tussendoortje op tafel.

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reply
  Mirjam
  15 april 2017 at 12:36

  Wat een leuk berichtje heb je er weer van gemaakt. Ik merk dat ik de laatste tijd wel wat vaker in de keuken sta, om lunches voor te bereiden of lekkere dingen te bakken (glutenvrije koekjes zijn gewoon zó duur). Worteltjestaart vind ik heerlijk!. Ik heb al wel een glutenvrij recept gevonden, maar ik moet mijn moeder er nog van overtuigen dat worteltjestaart echt lekker is. Vanmiddag ga ik maar lekker een lemon drizzle cake maken voor Pasen, heerlijk voor bij de koffie. Verder eten wij met Pasen eigenlijk niet uitgebreider als anders op zondagmorgen (dat doen we altijd al :-)). Het enige verschil is dat er een pot met paaseitjes op staat.

 • Reply
  Daphne Coers
  15 april 2017 at 22:40

  Oh oh oh, wat ziet dat er lekker uit allemaal.
  Jij ook hele fijne dagen, lekker genieten en (zo te zien) lekker eten.
  Groetjes, Daphne

 • Laat een reactie achter