Boeken&Tijdschriften Food Geen categorie

Lekker&Simpel #ikkookboek

Zoals jullie al konden lezen in het eerste artikel van de #ikkookboek heb ik erg veel leuke kookboeken op de plank staan en doe ik daarom mee met de challenge van Lonneke. Lees HIER hoe week 1 is verlopen. Vandaag deel ik met jullie week 2, het kookboek lekker&simpel. Ik heb erg genoten vorige week en heb twee heerlijke recepten gekookt in mijn kamertje. Het kookboek is dan ook een aanrader! Kijk en lees gauw mee. 

Het kookboek: 
Lekker & Simpel – Jorrit van Dalen Buissant des Amorie en Sofia Chanou
Ik volgde al een tijdje het blog lekkerensimpel.com toen ik hoorde dat Jorrit en Sofia een kookboek uit zouden brengen. Deze heb ik meteen op mijn wishlist gezet, want ik zag zoveel lekkere recepten op hun blog voorbij komen. Ik zal kort benoemen wat het boek inhoudt (geldt ook voor het blog) 
Wie kent het niet: wél trek in lekker eten, geen zin om in de keuken te staan. Geen tijd om uitgebreid te koken, wel een culinaire lekkerbek. Tot ‘s avonds laat werken, maar ook vrienden over de vloer. Voor hen is er nu Lekker en simpel, recepten met een bereidingstijd tussen 15 en 45 minuten. In het boek staan 100 nieuwe recepten, waarvan enkele succesnummers van hun website: veel hoofdgerechten, taarten waarvoor je geen oven nodig hebt, ontbijtrecepten en bijgerechten. 
 
Wat ik nou zo fijn vind aan het boek is dat het allemaal lekkere recepten zijn maar toch simpel door de weinige ingrediënten of kooktijd. Ook is het handig dat vrijwel ieder recept voor twee personen geschreven is, lekker makkelijk voor mij alleen. (heb ik maar een doosje in de vriezer in plaats van 4 haha) En dit getal kun je natuurlijk gemakkelijk verdubbelen naar 4 personen… 
Mocht je het boek nou meteen willen aanschaffen dan kan dat HIER (19,95).

Wat ik maakte: 
Het was lastig kiezen, want ik heb vele recepten gezien die me erg lekker leken. Dus ik ga nog veel plezier van dit boek hebben de komende tijd. Maar ik wilde sowieso iets met wraps en pesto maken want deze ingrediënten had ik nog over van mijn high tea… Gelukkig heb ik die snel kunnen vinden. Ook was het fijn dat het zulk mooi weer was vorige week (langer licht!) dus kon ik mooie foodfoto’s maken. 

Allereerst maakte ik de Pasta-pesto met spinazie en rucola (blz. 77)

Oh en wat was dit lekker zeg!! Ik had nog nooit pasta met pesto gehad, maar dit ga ik zeker vaker doen. Het recept is snel klaar en voldoende voor twee personen. Daarnaast kun je ook nog extra groentes of vlees toevoegen. Dus je kunt alle kanten op met dit recept.

 

Als tweede recept maakte ik de wraps uit de oven (blz. 109). Ook dit was echt heerlijk! Je hebt maar weinig ingrediënten nodig, dus lekker studentproof haha (natuurlijk kun je hier ook weer variëren). Dit gerecht was ook goed vullend. Ook dit recept ga ik vaker maken 🙂 
En volgende week? 
Nou dit kookboek was dus echt een succes! Hier ga ik nog veel vaker uit koken. Maar volgende week hoop ik 3 recepten te maken uit het tijdschrift van Jamie Oliver: Jamie’s Recepten Jaarboek. 
Dit is een ‘tijdschrift’ waar de lekkerste recepten van het maandelijkse uitgegeven Jamie Magazine in terugkomen. Dat belooft weer veel lekkers, ik kijk er in ieder geval weer naar uit! 

Dit vind je misschien ook leuk

7 reacties

 • Reply
  Mirjam Schippers
  10 maart 2015 at 21:41

  Leuk zeg! Ik vond pas op internet weer een paar leuke recepten en dan heb ik weer zo'n tijdje dat ik graag wil kopen. Helaas is mijn moeder het niet altijd eens met de ingrediënten die ik wil gebruiken (ik wil dolgraag iets met avocado eten, maar ze vindt ze te duur :-(). De kookboek challenge lijkt me wel leuk, maar niet iets voor mij, omdat ik te weinig kook. Maar door jouw succesverhalen krijg ik wel weer meer zin om te koken 😉
  Liefs,
  Mirjam

 • Reply
  Willy
  10 maart 2015 at 22:52

  Echt een boek voor mij dus, lekker en Simpel 🙂 Je gerechten zie er heerlijk uit Rensina!

 • Reply
  lien
  11 maart 2015 at 15:30

  Lekker en simpel, daar houd ik ook van als het om koken gaat!

 • Reply
  Joke
  13 maart 2015 at 19:32

  Heerlijk hè al die kookboeken, ik kan er ook geen genoeg van krijgen. Soms is het inderdaad moeilijk kiezen wat je wilt maken. Alles ziet er zo lekker en mooi uit.

  Groetjes en fijn weekend, Joke

 • Reply
  Maureen
  17 maart 2015 at 01:41

  Leuk 🙂 ziet er goed uit hoor 🙂
  Heb je ook weer even gevolgd overnieuw haha 🙂

  groetjes

 • Reply
  Jamie’s Recepten Jaarboek #ikkookboek | mydailyteacup
  2 juli 2015 at 09:51

  […] op de plank staan en doe ik daarom mee met de challenge van Lonneke. Lees HIER hoe week 1 en HIER hoe week 2 is verlopen. Vandaag deel ik met jullie week 3, het receptenboek van Jamie Oliver, naar […]

 • Reply
  Tijdschrift Smult #ikkookboek | mydailyteacup
  2 juli 2015 at 09:54

  […] op de plank staan en doe ik daarom mee met de challenge van Lonneke. Lees HIER week 1, HIER week 2 en HIER week3. Vandaag deel ik met jullie, voor nu, de laatste week. Maar ik ga zeker vaker […]

 • Laat een reactie achter