Creatief Geen categorie

Les 6, Impressionisme

Ik heb les 6 af dit keer is het de beurt aan Impressionisme. Een stijl waarbij veel gebruik wordt gemaakt van schilderen en beeldhouwen.
Ik heb gekozen voor hetย pointilleren. Dit is een techniek waarbij je de tekeningen inkleurt met allemaal stipjes. Ik kende deze techniek nog van het vak tekenen op de middelbare school. Ik was ook erg lang bezig maar ik had een heel hoog cijfer, geloof wel hoger dan een 8. Erg veel werk maar erg ontspannend om te doen. Ik heb het dan ook uitgesmeerd, ik ben begonnen op vrijdag en heb het vandaag afgemaakt.

Ik was van plan om over de herfst te werken, het is zo mooi buiten met alle herfstkleuren. Dus een mooi plaatje opgezocht op internet. Dit met potlood globaal nagetekend en maar begonnen met stippen zetten.
Ik wilde er ook schaduwen in verwerken dus aan de randen wat donkerder en in het midden lichter. Ook gebruik gemaakt van de verschillende tinten, donker-lichtgroen enzo.
Nog een close-up van de mooie boom:

Het was erg leuk om te doen maar ik ben er nu wel een beetje gestipt hoor haha ๐Ÿ™‚ Ik ben ook heel tevreden met het eindresultaat.
Komende week is het erg rustig op mijn blog, ik ga namelijk van maandag tot vrijdag op stedentrip naar Praag met mijn moeder en tante. Ik heb hier erg veel zin in! Jullie lezen het verslag volgende week wel ๐Ÿ™‚

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reply
  Willy
  21 oktober 2012 at 13:06

  Ik vind hem super goed gelukt Rensina, heel veel plezier in Praag!

 • Reply
  Carla
  21 oktober 2012 at 14:40

  Erg mooi geworden Rensina, laat ik nou ook iets willen doen met een boom en stippels, maar die wordt vast wel heel anders dus ga het toch maar gewoon doen
  Heel veel plezier in Praag, moet een mooie stad zijn heb ik van velen gehoord.
  groetjes Carla

 • Reply
  Gonda
  28 oktober 2012 at 11:15

  Ik vind het resultaat heel erg mooi geworden! Dit doet mij ook denken aan mijn PA tijd. We behandelden toen ook het pointillisme. Ik vond het toen al erg mooi vanwege de techniek. Nu dus dit van jou.
  Ik ben benieuwd naar het verslag van Praag. Lijkt mij ook een mooie stad.
  grt
  GWS

 • Reply
  @nnie
  11 november 2012 at 14:54

  Wat een mooie pagina en technique. Toppie geworden.

 • Laat een reactie achter