Hotspots Reizen

Marrakech 2018

Yes, afgelopen week ging ik weer naar mijn favoriete land op dit moment. Marrakech, Marokko, om precies te zijn. Ik kon het niet laten om weer een paar dagen te genieten in deze mooie stad. Ja je leest het goed, ik ging deze keer helemaal alleen... Best spannend, maar ik ging bij vrienden op bezoek die ik tijdens de vorige reis heb leren kennen en daarnaast ben ik 'maar' een aantal dagen geweest. Uiteraard ging de camera weer mee op pad dus hierbij een blog met de nieuwste tips en mooiste plaatjes die ik schoot. 

Aangezien ik natuurlijk in september ook in Marrakech ben geweest, kon ik het deze keer lekker rustig aan doen. Ik hoefde niet meer alles te bekijken en was al aardig bekend en kon de route goed vinden (tomtom Rensina!). Zo genoot ik nog meer van de stad, maar bezocht ik ook een aantal dezelfde plekken als toen. Gewoon omdat het er prachtig is! Er staan daarom een aantal dubbele tips in dit blog, maar ach vinden jullie vast niet erg..

Zondagavond laat kwam ik aan, dus toen heb ik niet veel meer gedaan dan slapen haha.
Op maandag ging ik vroeg op pad. Bezocht de Menara garden (tip neem een taxi, lopen is best ver heb ik gemerkt). Erg leuk om te zien, want deze kende ik nog niet.
Ook bezocht ik het Bahia Palace, deze kende ik al wel, maar het was leuk om de verschillen in de natuur te zien nu ik er in het voorjaar was ipv in de zomer. En bezocht ik weer de Jardin Marjorelle, oftewel de Yves Saint Laurent garden.
Deze keer bezocht ik ook het cafeetje in de tuin en wat is dat leuk zeg. Echt een aanrader, ik nam de NousNous wat half half betekend. Half melk, half koffie dus, erg lekker!!

Ik vind dat toch zo prachtig he, al dat mooie hout- en kleisnijwerk! Er is zoveel handwerk te zien in Marokko. Van mooi opgeschilderde deuren, metalen raamwerken, mozaïek en prachtig aangelegde tuinen. Ja vrijwel alles is mooi en leuk 😉 Daarom probeer ik het zo mooi mogelijk vast te leggen zodat ik het kan delen en er een fijne herinnering aan over houd.

Mijn favoriete hashtags #ihavethatthingwithfloors & #ihavethatthingwithdoors kon ik zeker ook goed vastleggen in Marrakech. Ik heb vele prachtige deuren gefotografeerd en ook mijn voetjes op een prachtige (mozaïeken) vloer heb ik vaak vastgelegd. Wat zijn er veel mooie, verschillende soorten te vinden in deze stad!

Dinsdag brengen we een bezoek aan de Souks, die zijn er veel en heel verschillend dus geen straf om hier doorheen te lopen en af en toe te verdwalen in de nauwe paadjes. Het is eigenlijk een grote markt met allemaal kleine stalletjes waarin iets wordt verkocht. Ik hoop dat ik het zo een beetje goed beschrijf en dat jullie aan de hand van mijn foto's snappen wat ik bedoel. Want mijn moeder is het nog steeds niet helemaal duidelijk hoe het nu is haha.

Er zijn verschillende gebieden, op een plek vind je de wool dying waar allemaal gekleurde strengen wol hangen te drogen. En hier vind je dan ook de stalletjes met de mooiste sjaals en kleden. In een ander stuk van de souks zijn allemaal mannetjes aan het lassen etc, hier vind je de metalen producten zoals deurknoppen en bijzondere raamwerken.
En zo kan ik nog wel even doorgaan, ieder gebied komt langs, zeer bijzonder om te zien dat de meeste mensen ook allemaal aan het werk zijn met nieuwe producten en tegelijk van alles proberen te verkopen aan je.

Dan neem ik nog een kijkje bij Le Jardin Secret! Echt een aanrader als je houdt van prachtige tuinen met mooie hoekjes en bijzondere planten. Hier heb ik uiteraard wel even rondgelopen, veel foto's gemaakt en genoten van een heerlijke muntthee op het dakterras. Terwijl het zonnetje op mijn rug scheen genoot ik van al het moois om mij heen, ultiem genieten!

Woensdag ga ik voor het eerst echt helemaal alleen op pad. Best spannend, maar gelukkig kan ik altijd iemand bellen en heb ik internet gekregen dat ik kan gebruiken op mijn mobiel. Zo kan ik ten alle tijde google maps raadplegen mocht ik toch zijn verdwaald en kan ik contact houden met mensen... Toch een fijn idee.

Maar doordat ik lekker alleen op pad kan ga ik naar allerlei plekken die ik nog niet had gezien de vorige keer dat ik in Marrakech was. Zo bezocht ik El Badi Palace, een soort kasteelruïne. Een grote plek met allerlei stukken kasteel, veel sinaasappel bomen en natuurlijk ooievaars en duiven! Vervolgens bezoek ik Maison de la Photographie, die had ik de vorige keer al op mijn lijstje staan maar daar waren we niet aan toegekomen. Het is een leuk museum met prachtige foto's. Het is niet heel groot, maar mooi om even te bekijken en daarnaast is het gebouw en vooral het dakterras erg tof!
Uiteraard geniet ik ook lekker van een Maroccan Iced Tea bij mijn favoriete plekje, Zeitoun Café.

Aangezien ik nu toch alleen ben, maak ik meteen gebruik van het feit dat ik dan allerlei winkeltjes en lunchtentjes kan opzoeken die mijn gezelschap anders toch niet leuk vind. Dus neem ik een kijkje bij Nomad, een prachtige conceptstore met de mooiste producten. Hier kun je ook genieten van een drankje of maaltijd op het dakterras, dit heb ik nog niet geprobeerd maar ook een aanrader zoals ik begreep. Verder is Café des Epices ook een aanrader, fijn dakterras, heerlijk eten en daarnaast ook veel andere toeristen om een praatje mee te maken.

En dan nog wel de leukste tip, de conceptstore MAX & JAN. Deze kwam ik bij toeval tegen toen ik wederom een rondje souks deed. Hij zit dan ook in de oude Medina ipv de hippe wijk wat je eerder zou verwachten. Deze conceptstore heeft de mooiste kleding (helaas wel heel duur!), mooie accessoires en leuke eyecatchers zoals de ezel hiernaast. En ook hier is een fijn plekje waar je kunt zitten om even wat te drinken, zie foto's hieronder.

Donderdag had ik een rustigere, relaxdag waarin ik onder andere naar de traditionele hammam ging (bijzonder om mee te maken!) en rondtourde in de auto. Dit mocht ook wel na 2 dagen van bijna 30.000 stappen op de teller 🙂

Vrijdag was het helaas alweer tijd om naar huis te gaan. Wat zijn de dagen weer omgevlogen en wat heb ik in een korte tijd veel gezien en gedaan. Stiekem mis ik het best heel erg, maar gelukkig hebben we de 400 (!) foto's nog om terug te kijken.
Deze keer was het een heel bijzondere reis met waardevolle ontmoetingen en mooie momenten die ik anders niet zou hebben meegemaakt. Hierdoor denk ik met een fijn gevoel terug op deze trip.. Dat ik snel terug ga naar dit prachtige land is een ding dat zeker is! Want ik zie overal steden en gebieden die ik zeker ook nog wil bekijken, tot nu toe heb ik namelijk alleen Marrakech en Essaouira bekeken.

Mocht je benieuwd zijn naar mijn eerdere reis? Hier lees je Deel 1 en Deel 2.

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reply
  Naomi
  17 april 2018 at 10:47

  Wow wat een mooie foto’s! Leuk om te lezen dat je je zo vermaakt hebt. Ik hoor er steeds meer over en als ik de foto’s zo bekijk dan moet ik er zeker een keer naar toe gaan.

 • Reply
  Willy Duit
  22 april 2018 at 22:33

  Ohhh ik wordt zooo enthousiast van je prachtige foto’s en verslag, wat een geweldige kleuren en motieven. Bedankt voor het delen van je ‘verhaal’!

 • Laat een reactie achter