Persoonlijk Reizen

Marrakech & Essaouira 2017 *Deel 2

Wauw wat een heerlijke reacties allemaal! Superleuk om te horen dat jullie mijn foto's en blog zo leuk vinden, iemand al een tripje Marokko geboekt? 😉  Vandaag deel twee van de reis waarin we onder andere naar de badplaats Essaouira gingen. 

De gehele reis in één keer werd toch een te groot blog, daarom heb ik hem in twee delen opgedeeld. Vandaag deel 2 met dag 4 tot 7. Heb je deel 1 gemist? Lees dan zeker even terug.

Dag 4 was onze reisdag naar Essaouira. In de loop van de ochtend vertrekken we per tourisme busje naar deze badplaats, dat op zo'n 3,5 uur rijden van Marrakech ligt. We kijken onze ogen uit, onderweg veranderd het landschap enorm. In het begin zijn we natuurlijk nog in het stadsdeel en zien we verschillende huizen, rijke hotels en vele auto's en scooters. Naarmate we verder de stad uitrijden zien we ook meer 'armoede' en komt het echte droge landschap tevoorschijn. Een zanderig gebied, maar toch ook veel cactussen en bomen. Opvallend zijn de vele landbouwgebieden, met rijen vol bomen; olijf, argan of citrus. We zien zelfs een boom vol met geiten (ja echt!). Hoe dichterbij we bij Essaouira komen, hoe groener het wordt. Hier is natuurlijk meer water en neerslag door de zee. Leuk om te zien! 

 

Op de vijfde dag hadden we wederom een Engelstalige gids. Dit keer niet alleen, maar met vier hele gezellige Australiërs. Helaas treffen we het deze keer niet met onze gids. Hij loopt vreselijk sloom, waardoor wij steeds te snel lopen en vertelt helaas ook weinig. Maar ja wat wil je ook, Essaouira is vergeleken met Marrakech erg klein en slowdown.  
We zien wel het kasteel (met Nederlandse kanonnen!), de Nederlandse ambassade van vroeger en natuurlijk de haven. Zo leuk al die blauwe bootjes. Ook nemen we een kijkje bij plaatselijke ondernemingen zoals de zilverschool en de houtbewerking. Leuk om te zien hoe alles hier gedaan wordt. 

 

's Avonds gaan we heerlijk uiteten bij een restaurant! Het was gratis, zat blijkbaar bij onze reis in, dit wisten we niet dus een leuke verrassing. Het was voortreffelijk, oh ik zou nu direct wel weer willen gaan dineren bij Restaurant Beldy. We kregen onder andere Harira soep, Pastilla en de bekende Marokkaanse yoghurt. Heerlijk!

's Avonds gaan we heerlijk uiteten bij een restaurant! Het was gratis, zat blijkbaar bij onze reis in, dit wisten we niet dus een leuke verrassing. Het was voortreffelijk, oh ik zou nu direct wel weer willen gaan dineren bij Restaurant Beldy. We kregen onder andere Harira soep, Pastilla en de bekende Marokkaanse yoghurt. 

Zoals je op de meeste foto's wel ziet was het erg koud en mistig in Essaouira. Er werd ons al verteld dat het koud zou zijn, maar 24 graden vonden wij toch nog wel meevallen dachten we. Maar vergeleken met Marrakech, waar het gemiddeld 35 graden was is het toch wel een groot verschil. En helaas was het op onze dagen ook alleen maar mistig, miezerig en koud. Dus daarom besloten we om een dag eerder naar Marrakech terug te gaan, we hadden nog genoeg te zien! 

Maar niet voordat we de kamelen hadden gezien. Ik vroeg aan de eigenaar of ik wat foto's mocht maken. Zegt ie: 'natuurlijk, geef maar hier'. Dus wij moesten op de kamelen gaan zitten haha, een heuse fotoshoot later konden wij eindelijk verder. Ach ja weer een hele belevenis 😉 Met mooie foto's!  

Onderweg zijn we nog gestopt bij een argan coöperatie. Bij deze coöperatie worden vrouwen opgevangen die het moeilijk hebben, zijn gescheiden of waarvan hun man is overleden. In de coöperatie mogen ze gratis wonen en leven, maar als 'vergoeding' helpen ze met het maken van de argan producten. Wij zien hoe ze de noten klein maken, malen en welke producten er allemaal van gemaakt worden. Erg interessant allemaal en een goed initiatief! We verlaten het gebouw dan ook niet met lege handen.

Op onze een na laatste dag ging de geplande excursie naar Ourika Valley gelukkig wel door. En maar goed ook, want dit had ik niet willen missen, het is echt prachtig! In Ourika zijn de bergen, waar de berbers wonen. We hebben gezien hoe een berber gezin woont, we bekeken een aantal lokale ondernemingen en natuurlijk een coöperatie. Helaas hadden wij dit al gezien, maar gelukkig was de omgeving erg mooi. Ourika staat bekend om zijn rode zandkleur en het vele aardewerk wat er van gemaakt wordt. Later beklimmen we een hoge berg, gelukkig met hulp van een jongen die deze tocht dagelijks maakt als bijbaantje. Maar goed ook, want anders waren we vast niet heelhuids beneden gekomen...
De waterval bovenaan de berg was wel erg mooi! Een leuke ervaring om eens als berggeiten over een berg te klimmen 😉 
Na een overheerlijke drie gangen lunch, waarbij we met onze voetjes in de rivier zaten, reden we weer terug naar Marrakech. 

En dan... veel te snel komt er alweer een einde aan de prachtige week in Marokko! Nog nagenietend met een laatste Marokkaanse theetje bedenken we wat we wel niet allemaal hebben gezien in 1 week tijd. Te veel en we zijn nog lang niet klaar met Marokko. Dus moeten snel maar terug 😉 
Ik heb stiekem alweer heimwee naar het mooie weer en de mooie omgeving daar. 
*Waarom hebben wij geen mooie gekleurde huizen? *Wanneer kan ik terug? 

Ik blader nogmaals in mijn Marrakech & Essaouira fotoboek, want wauw wat is ie mooi geworden. Echt de mooiste tot nu toe, mede door de prachtige foto's die ik heb gemaakt. Ik ben benieuwd wat jullie van deel 2 vonden... 

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reply
    Willy Duit
    19 november 2017 at 20:17

    Wat maak je toch een mooi foto’s Rensina, je hebt er oog voor!

  • Laat een reactie achter