Allemaal bedankt voor jullie lieve reacties en het meedenken op mijn vorige post! Zo leuk om te lezen. Ik ga denk ik op zoek naar olie OF ik ga mienestjes in een grote pot doen en dan de rijst nog in het kleine flesje…
Een tijd geleden heb ik meegedaan aan de #ikkookboek. Hier heb ik gekookt uit het leuke Smult tijdschrift, wat ik al eerder deelde. Iets wat ik nog vaak maak is een mini Mexicaanse tortillataart. Daarom leek het mij leuk om deze met jullie te delen, want het is zo lekker! Het officiële recept komt dus uit de Smult van voorjaar 2014, en is bedacht door Smulwebkok Wilmiewilemse. Maar ik heb het recept iets aangepast en dus in een mini formaat gemaakt.
Benodigdheden: (voor 2 personen, 2 mini taartjes)
* 250 g. gehakt + eventueel gehaktkruiden
* 1 tl. knoflookpoeder/stukjes of 2 tenen knoflook
* 1 sjalot
* 200 g. tomaten, in stukjes
* 1/2 rode paprika, in stukjes
* 75 g. mais (blikje)
* 2 el. gehaktkruiden Mexicaans (zakje van Verstegen)
* 6-8 kleine bloemtortilla’s (Ik haal de mijne altijd bij de AH, ze passen precies in de vorm)
* 100 g. zure room
* 50 g. geraspte kaas
* 2 mini taartvormpjes (Xenos), ik heb er een en doe de andere helft altijd later in de vriezer als ik de 1e heb opgegeten. Ik was de vorm af en ‘bouw’ de taart op. Dan hoef ik hem er alleen maar uit te halen en in de oven te doen de 2e keer.
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht oven.
2. Doe de knoflook en ui in een hapjes pan en fruit dit even aan. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
3. Voeg de tomaten- en paprika in stukjes toe en sudder het gerecht 10 minuten op laag vuur.
4. Vervolgens voeg je de mais en mexicaanse kruiden toe en sudder het geheel tot een dikke saus.
5. Zodra de saus goed genoeg is haal je deze van het vuur en kun je de taart gaan opbouwen.
Leg 1 tortilla in een passende springvorm en besmeer de bovenkant met zure room (dit werkt goed met een lepel). Schep hier wat saus op zodat de gehele tortilla bedekt is. Bestrijk de volgende tortilla, aan twee kanten, met zure room en leg deze op de saus.
Herhaal deze lagen tot dat je vorm vol is en eindig met een tortilla. Bestrijk deze ook weer aan beide kanten met zure room en bestrooi deze met geraspte kaas.
6. Bak de tortillataart 10-20 minuten in de oven.
Eet smakelijk! Ook erg lekker met een salade erbij.
* Natuurlijk is dit gerecht ook te bereiden als grote tortillataart. Hiervoor zou ik de benodigdheden verdubbelen (4 personen) en grote tortilla’s te gebruiken. Pas de baktijd dan aan naar 20-30 minuten.
Maak je een DIY of Recept van mijn blog en deel je deze foto op social media, gebruik hierbij dan de hashtag #mydailyteacup. Zo kan ik de foto zien, liken, reageren of delen! Binnenkort wil ik dan eens een blog schrijven met alle foto’s die ik langs heb zien komen.
11 reacties
bhduitW
19 januari 2016 at 11:03Wat een geweldig schattig recept, of kunnen recepten niet schattig zijn 🙂 Lijkt me heel leuk om eens te proberen Rensina!
rensinasteursma
19 januari 2016 at 20:08Jazeker kunnen recepten wel schattig zijn (vind ik ;))
Bedankt voor je lieve reactie enne ik zie het fotootje of de reactie graag tegemoet als je het hebt gemaakt!
allicareaboutispizza
19 januari 2016 at 11:32Ziet er erg lekker uit, weer nieuwe inspiratie voor mij! En leuk dat je het persoonlijk houdt! Xkyra
rensinasteursma
19 januari 2016 at 20:09Dankjewel Kyra! En wat leuk dat je me bent gaan volgen.
Ben benieuwd of je het recept binnenkort gaat maken
Lichtophethart
19 januari 2016 at 12:38Wat ziet dit er lekker ui zeg! Ik ben dol op Mexicaan . Zelf de tomaten kijken me hier aan. Ik ga het zeker eens proberen te maken. Fijne dag vandaag nog .Groetjes Diana
rensinasteursma
19 januari 2016 at 20:09Leuk, ben benieuwd wat je ervan vindt!
Enne trouwens wat leuk dat je mn blog bent gaan volgen.
Joke Kieft
19 januari 2016 at 12:41Ziet er heerlijk uit Rensina. Handig meteen eentje in de vriezer!
Ik heb een tijd geleden met mijn jongste dochter een tortillataart gemaakt en die was overheerlijk. Wel foto’s genomen maar die waren van een niet al te beste kwaliteit dus moeten we hem nog een keer opnieuw maken maar dat vinden wij niet erg hoor ;-).
groetjes, Joke
rensinasteursma
19 januari 2016 at 20:10Oh ja, kan me voorstellen dat je het niet erg vind om nog eens te gaan maken 😉
Ben ook benieuwd naar jou recept, want het is vast weer anders.
Cosy by Cindy
19 januari 2016 at 21:26Ik maak de taart ook wel eens maar deze kleine versie is echt schattig! Mooie foto’s ook erbij. Liefs Cindy
Daisy
20 januari 2016 at 07:37Blijft lekker zo’n gerecht. En makkelijk!
Angelina
20 januari 2016 at 11:11Hm ziet er heerlijk uit!!